background img
banner
banner

Στις επετειακές εκδηλώσεις του Αιτωλικού ο Σύλλογος Ιστορικής Αναβίωσης «Βοστίτσα»

ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ!

Σε άξιο πρεσβευτή για την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας εξελίσσεται ο Σύλλογος Αναβιωτών «Βοστίτσα 1821», ο οποίος λαμβάνει μέρος σε επετειακές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, προτάσσοντας τη σημαία του Λόντου αλλά και τις εντυπωσιακές φορεσιές των μελών του που αναβιώνουν την ιστορικότητα της Βοστίτσας και τη συμβολή της στην Επανάσταση του 1821.

Αυτή τη φορά, ο Σύλλογος έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Αιτωλικό για την επέτειο της Μάχης του Ντολμά που πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 25, 26 και 27 Φεβρουαρίου. Μάλιστα, μέλη του συμμετείχαν στην βραδινή πομπή προς τιμήν των Υπερασπιστών του Ντολμά, που έγινε με την συμμετοχή δεκάδων τμημάτων από διάφορες περιοχές με παραδοσιακές φορεσιές και τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου, ενώ η πρωινή πομπή δεν πραγματοποιήθηκε λόγω άστατων καιρικών φαινομένων. Το απόγευμα του Σαββάτου τελέσθηκε παράκληση στον Ιερό Νέο Παμμεγίστων Ταξίαρχων. Το πρωί της Κυριακής Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και αμέσως μετά Επιμνημόσυνη Δέηση, στον τόπο θυσίας και κατάθεση στεφάνων.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιστορικής Αναβίωσης «Βοστίτσα 1821» Λάμπης Ψυχογιάννης, ΄΄ευχαριστούμε τον Όμιλο Διαφύλαξης και Αναβίωσης της Ιστορίας του Αιτωλικού «Οι Ταξιάρχες « για την πρόσκληση και τη φιλοξενία΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr