background img
banner
banner

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1: Χωρίς αστερίσκους, η Ελλάδα στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Τηλεοπτική συμμετοχή στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή ΕΡΤ Σαββατοκύριακο με τους δημοσιογράφους Γιάννη Σκάλκο και Νίνα Κασιμάτη είχε η βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου. με θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία, κατά την οποία μίλησε για τη θέση της Ελλάδας απέναντι στον αναθεωρητισμό που επιτελείται στην ανατολική Ευρώπη.

Η κ. Αλεξοπούλου εξέφρασε τη λύπη της για το θάνατο των ομογενών μας στην περιοχή και γι’ αυτό δεν μπορεί η Ελλάδα να αρκεστεί σε απλοϊκά ειρηνιστικά συνθήματα. Για τους λόγους αυτούς, όπως είπε, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού. Η Ελλάδα βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Η πλευρά αυτή είναι εκείνη του Διεθνούς Δικαίου και της νομιμότητας. Η χώρα μας –όπως τόνισε – εδώ και 48 χρόνια υφίσταται τον αναθεωρητισμό άλλων ηγετών και δεν μπορεί να σιωπά μπροστά σε αυτό.

Η βουλευτής Αχαΐας μίλησε ακόμη για την ορθή πολιτικά απόφαση της Κυβέρνησης να φέρει το ζήτημα της Ουκρανίας στη Βουλή, για να ακουστούν δημοσίως όλες οι απόψεις. Το αφήγημα της αντιπολίτευσης περί κοινών αποφάσεων είναι κενό περιεχομένου, αφού υπάρχει εκλεγμένη Κυβέρνηση και μπορεί να παίρνει εθνικά συμφέρουσες αποφάσεις.

΄΄Δεν χωρούν ίσες αποστάσεις όταν υπάρχει κάποιος που επιθυμεί να ζωγραφίσει εκ νέου τα σύνορα της Ευρώπης. Όταν πατάει κάποιος σε δυο βάρκες σε καιρό θαλασσοταραχής είναι σίγουρο ότι θα πνιγεί. Η Ελλάδα έχει μία ξεκάθαρη θέση δίπλα στους ευρωπαίους εταίρους της και στους νατοϊκούς της συμμάχους΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr