background img
banner
banner

Ύψωσαν πανό, όρθωσαν ανάστημα ενάντια στις ανατιμήσεις και την ιδιωτικοποίηση

ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ

Σε συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα της ΔΕΗ στο Αίγιο, προχώρησαν την Τρίτη 14 Μαρτίου, πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Οργανώσεων Μελών Αιγίου, Διακοφτού και Ακράτας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Παράλληλα, από τα μέλη του κόμματος μοιράζονταν ενημερωτικά φυλλάδια μέσω των οποίων εκφράζεται έντονη διαμαρτυρία για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ενώ κατηγορείται η κυβέρνηση για αδράνεια και αδιαφορία για το κύμα ακρίβειας που «πνίγει» τους καταναλωτές.

Ειδικότερα, όπως τόνισαν, ΄΄η κυβέρνηση έχει επιλέξει τον ρόλο του παρατηρητή των εξελίξεων. Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε αυτό το μονοπάτι. Οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει είναι ο μόνος δρόμος για την ανακούφιση των πολιτών από τα βάρη της νέας κρίσης. Οι αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος, τα καύσιμα ακόμη και στα τρόφιμα, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Η κατάσταση στα νοικοκυριά, σε συνταξιούχους, αγρότες και μικρομεσαίους είναι τραγική. Οδηγούμαστε σε κλιμάκωση ραγδαίας κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης. Ποιες ήταν οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα; Εκχώρησαν το 17% της ΔΕΗ σε ιδιώτες, διαμηνύοντας στους πολίτες ότι θα παραμείνουν απροστάτευτοι από τις ακραίες τιμές στο ρεύμα. Εξήγγειλαν μία «στήριξη» των 9 ευρώ που μετά έκαναν 18 ευρώ και μετά 39, όταν οι αυξήσεις που αναμένεται να δει ο μέσος πολίτες στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τον Δεκέμβρη θα είναι από 80 έως 150 ευρώ, ισχυριζόμενοι μάλιστα πως τα ζητήματα αυτά τα ρυθμίζει η αγορά όχι το κράτος΄΄. Ξεκαθάρισαν ακόμη πως ΄΄το κράτος όχι απλά μπορεί, αλλά οφείλει να λάβει μέτρα για να ανασχέσει αυτό το κύμα, στηρίζοντας το διαθέσιμο εισόδημα΄΄.

Να σημειωθεί ότι το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσαν ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μάρκου αλλά και ο Συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Σιδηρόπουλος.

Κ. Μάρκου: ΄΄Ο κόσμος αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και η μόνη λύση είναι η αλλαγή της κυβέρνησης΄΄

Μιλώντας στο protionline.gr ο κ. Μάρκου σημείωσε: ΄΄Βρισκόμαστε εδώ μαζί με κατοίκους της περιοχής αλλά και τους συντρόφους μας, τους πρωτεργάτες του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιγιάλεια, για να δηλώσουμε και να διατρανώσουμε την μαχητικότητά μας. Σκοπός μας είναι να παλέψουμε ενάντια στην μεγάλη λαίλαπα της ακρίβειας. Οι ανατιμήσεις και η ακρίβεια μαστίζουν πλέον την ελληνική οικογένεια, την ελληνική κοινωνία και αυτή η κατάσταση όχι μόνο δεν αλλάζει, αλλά επιδεινώνεται συνεχώς. Οι ημέρες που ζούμε είναι πολύ δύσκολες και ο πόλεμος μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, ήρθε να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο επώδυνα. Πριν από δύο μήνες τα πράγματα είχαν φτάσει σε πολύ οριακά επίπεδα, φανταστείτε τώρα που η τιμή σε ενέργεια και αγαθά έχουν “εκτοξευθεί” κυριολεκτικά΄΄.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την πολιτική της, επισημαίνοντας τα ακόλουθα: ΄΄Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι πολύ μεγάλες και οι πολιτικές που ακολουθεί, δυστυχώς, επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο τα πάντα. Χρειαζομαστε άμεσα μια αλλαγή πολιτικού σκηνικού. Σαν ΣΥΡΙΖΑ έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επανέλθει η κοινωνία σε κανονικά επίπεδα. Οι τιμές σε καθημερινά αγαθά, προϊόντα πρώτης ανάγκης και καύσιμα είναι πλέον αβάσταχτα. Ο κόσμος αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και η μόνη λύση είναι η αλλαγή της κυβέρνησης, τώρα΄΄.

Σημειώνεται ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ κινούνται σε τρεις άξονες: Αποφασιστική ρύθμιση της αγοράς και πάταξη της αισχροκέρδειας, λήψη έκτακτων μέτρων για φορολογικές ελαφρύνσεις και ενίσχυση του εισοδήματος των καταναλωτών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr