background img
banner
banner

Ο Γιώργος Χατζηπαύλου «ανοίγει τα χαρτιά του» και μιλά για όλα

ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “ΤΑΙΜΙΝΓΚ” ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Ο Γιώργος Χατζηπαύλου πέτυχε το σωστό «Τάιμινγκ» και έρχεται στο Αίγιο την Κυριακή 20 Μαρτίου, στον κινηματογράφο Απόλλων, στις 9 το βράδυ για να παρουσιάσει το απολαυστικό, χιουμοριστικό stand up πρόγραμμά του στο αιγιώτικο κοινό. (ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ).

Έτσι λοιπόν κι εμείς πετύχαμε… τη σωστή στιγμή και ζητήσαμε από τον Γιώργο να μας απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις, για να τον γνωρίσουμε όλοι λίγο καλύτερα!

Τα κείμενά σας είναι προϊόντα λεπτομερούς παρατήρησης. Τι είναι αυτά που τραβούν την προσοχή σας και εντέλει αποτελούν πηγή έμπνευσης;

Συνήθως όλα όσα θέλω να πω αλλά και θέματα που αρχικά δεν φαίνονται αστεία. Πάντα υπάρχουν όμως κι αυτοβιογραφικά θέματα που είναι πολύ έντονα σημεία ταύτισης.

Πόσο έχει αλλάξει η ελληνική standup σκηνή από την αρχή της πορείας σας έως σήμερα;

Έχει μεγαλώσει σε αριθμό κωμικών και σόλο παραστάσεων και κυρίως έχει ωριμάσει ως προς το περιεχόμενο και τα θέματα.

Το κοινό έχει εξοικειωθεί με το συγκεκριμένο είδος;

Απόλυτα. Λόγω της διαρκούς κίνησης κωμικών μέσα από περιοδείες αλλά και χάρη στο youtubeόπου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τόσο Έλληνες όσο και ξένους κωμικούς.

Έχω την αίσθηση ότι, αρχικά τουλάχιστον, το κοινό ήταν κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας. Έχει αυξηθεί το εύρος τελευταία;

Και στην αρχή ήταν μεγάλο το εύρος απλά με τα χρόνια εξοικειώθηκαν περισσότερες ηλικιακές ομάδες. Παρόλα αυτά το 18-44 παραμένει το κύριο μέρος των θεατών, τουλάχιστον εκείνο που έρχεται στις παραστάσεις στο θέατρο.

Αφού έχετε γράψει όλα τα κείμενά σας, με ποια κριτήρια τα βάζετε σε μια σειρά; Είναι χρονική, θεματική ή με τέτοιον τρόπο ώστε να κορυφώνονται τα αστεία σας;

Συνήθως ακολουθώ μία λογική σειρά που σχετίζεται με το premiseτης παράστασης. Τι περισσότερες φορές μπορούν όλα να αλλάξουν θέση αλλά πάντα κάποια κείμενα σχηματίζουν μικρές νοηματικές ενότητες οπότε πάνε πάντα μαζί.

Τι ρόλο παίζει το χιούμορ στη δική σας καθημερινότητα; Το επιστρατεύετε στα δύσκολα;

Όταν υπάρχει περιθώριο ή λόγος, ναι. Διαφορετικά η καθημερινότητα έχει πολύ διαφορετικό ρυθμό και κανόνες από μία παράσταση.

Ποιος είναι ή θα έπρεπε να είναι κατά τη γνώμη σας ο ρόλος της κωμωδίας αυτούς τους ζοφερούς καιρούς;

Η ψυχαγωγία και ο προαιρετικός προβληματισμός μέσα από τα αστεία. Σε καλές ή κακές εποχές δεν αλλάζει αυτό εφόσον πάντα είναι ωραίο να βλέπεις τα πράγματα μέσα από το πρίσμα της κωμωδίας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr