background img
banner
banner

Ο Γρηγόρης Ανδρουτσόπουλος είναι ένας από τους 33 που “γνωρίζουν” τα μυστικά…

ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ

Με το χάλκινο μετάλλιο στα χέρια του “επέστρεψε” ο Γρηγόρης Ανδρουτσόπουλος από τον διεθνή γαστρονομικό διαγωνισμό “Best of Gastronomy” που διεξήχθη στην Γαλλία περί τα τέλη του Φλεβάρη, του οποίου τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν μόλις πριν από λίγες ημέρες. Μία ομάδα κορυφαίων σεφ και artists του κλάδου παγκοσμίως – η κριτική επιτροπή – αναγνώρισε την ικανότητα του Αιγιαλέα “τεχνίτη του κρέατος” καθώς διαπίστωσε και αρκετή… φαντασία στις συνθέσεις κρέατος που παρουσίασε. Είχαν ομορφιά, αλλά πολύ περισσότερο και μεράκι, και αυτό αρκούσε να διακρίνουν το μεγάλο ταλέντο του επιχειρηματία, με τα… μάτια κλειστά!

Είναι ένας από τους 33 πανελλήνια που ¨ξέρουν¨ τα μυστικά της τέχνης του κάθε κρέατος

Ο εν λόγω επαγγελματίας δεν είναι ένας… αλεξιπτωτιστής στον κλάδο του εμπορίου. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που “γεννήθηκε” με το κρέας, εισάγει και εξάγει κρέας, έχει εξειδίκευση σε αυτό και βέβαια, σκοπεύει να γεράσει με αυτό. Και όπως λέει και ο ίδιος στo protionline.gr μιλώντας για την μεγάλη του αγάπη και την εργασία του “…τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουν αλλάξει τα πράγματα στην τέχνη και στον χώρο του κρέατος. Υπάρχουν πολλοί λίγοι που γνωρίζουν την τέχνη του και πως θα την αναδείξουν και αισθάνομαι πολύ τυχερός που είμαι αυτή την στιγμή ένας από τους 33 όλους και όλους στην χώρα, που εξειδικεύονται στην παραγωγή, στην φροντίδα και στην μαγειρική – γαστρονομική του προσέγγιση, ταυτόχρονα”.

Ο 40χρονος κρεοπώλης απέδειξε την τεράστια αγάπη του για το κρέας, όχι μόνο φέρνοντας ένα τιμητικό βραβείο από έναν παγκόσμιο διαγωνισμό, αλλά τον αποδεικνύει ακόμα πιο πολύ με την απέραντη προσήλωσή του για τις νέες τεχνικές ψησίματος, τα καινούρια “τρικ” της τέχνης του και πάνω απ’ όλα την συνέπεια του να προσφέρει αγνό και καλό κρέας στον κόσμο που τον εμπιστεύεται και φροντίζει.

Λίγα λόγια για τον Γρηγόρη Ανδρουτσόπουλο

Γεννήθηκε πριν από 40 χρόνια στην Αιγιάλεια, τον τόπο που αγάπησε και υπηρέτησε και έπειτα από μια τεράστια διαδρομή επαγγελματικής εκπαίδευσης και εξέλιξης, επέστρεψε πάλι. Ο πατέρας του ήταν η αρχική του “έμπνευση” στο να ασχοληθεί με το κρέας και την τέχνη του, καθώς επί 50 χρόνια διατηρούσε μια εταιρεία εισαγωγής εξαγωγής κρεάτων, την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα.

Ο “χάλκινος” κρεοτέχνης – κρεοπώλης, είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους, οι οποίοι προορίζονται για να τον… διαδεχτούν σε απώτερο χρόνο. Τα τελευταία χρόνια και λόγω συνταξιοδότησης του πατέρα του, η εταιρεία τροφίμων έχει περιέλθει στα χέρια του, όπου μαζί με τον αδελφό του δουλεύουν με έδρα την Ακράτα, δίδοντας κρέας σε κάθε γωνιά της χώρας και όχι μόνο.

Τα τελευταία έτη, εξειδικεύεται στην προώθηση και πώληση κρέατος και εργάζεται στον κλάδο του λιανεμπορίου, ενώ έχει ταξιδέψει άπειρες φορές σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, με σκοπό την ενημέρωσή του σε σεμινάρια για την επεξεργασία και την ποιότητα του κάθε κρέατος, ενώ πλέον έχει λάβει ακόμα πιο μεγάλη εξειδίκευση στον τομέα, καθώς έχει λάβει γνώσεις και δεξιότητες, στην προετοιμασία και την γαστρονομική προσέγγιση του κάθε πιάτου με βάση το κρέας.

Με δεκάδες σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό, αναζητά το καλύτερο αποτέλεσμα

«Το κρέας ουσιαστικά είναι όλη μου η ζωή. Κάθε επαγγελματική “αναζήτηση” από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, έχει να κάνει με την επεξεργασία και την φροντίδα, την προσοχή και τον σεβασμό προς τον πελάτη για το προϊόν που του δίνεις. Πολλές φορές συμβαίνει να δώσει κάποιος κρεοπώλης ένα καλό και φρέσκο κομμάτι κρέας σε έναν καταναλωτή και εκείνος ψήνοντας το να του βγει σκληρό ή άνοστο. Γι’ αυτό και εγώ τα τελευταία χρόνια αποφάσισα εκτός από την εμπορία του κρέατος, να ασχοληθώ και με την γαστρονομική του προσέγγιση. Δηλαδή να δίνω και μαγειρικές συμβουλές» ανέφερε στo protionline.gr ο Γρηγόρης Ανδρουτσόπουλος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα από το 2019 και έπειτα, παρακολούθησε δεκάδες σεμινάρια με βάση το ψήσιμο του κρέατος ανά την Ελλάδα, ενώ συμμετείχε και σε σεμινάρια στο εξωτερικό με αντικείμενο την τεχνική και γαστρονομική εξειδίκευση στο μαγείρεμα κάθε είδους κρέατος.

Νέα επιχείρηση… προσεχώς στην Ακράτα

Ο Αιγιαλέας κρεοτέχνης αυτό το διάστημα απασχολείται με το νέο του κρεοπωλείο που πρόκειται να ανοίξει και να εγκαινιάσει σε λιγότερο από λιγότερο από τρεις μήνες από σήμερα, το οποίο θα λειτουργήσει σε πολύ κεντρικό σημείο της Ακράτας.

Τέλος, να επισημανθεί ότι ο “καλλιτέχνης” του κρέατος, έλαβε νέες γνώσεις με βάση το νωπό κρέας από την επαγγελματία σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη, η οποία λογίζεται ως μία από τις πιο σημαντικές παρουσίες στον χώρο του μπάρμπεκιου και του ψησίματος εξειδικευμένων προϊόντων κρέατος. Η μαγειρική αξιοποίηση είναι κάτι που όπως λένε οι άνθρωποι του χώρου, είναι η μισή “δουλειά” προκειμένου να γευτεί κάποιος καλό γαστρονομικό αποτέλεσμα. Λαμβάνοντας τις νέες γνώσεις που έλαβε από τους πιο κατάλληλους επαγγελματίες και έχοντας εξασφαλίσει μια εμπειρία πολλών χρόνων στον κλάδο, ο “χάλκινος ολυμπιονίκης” του μεγάλου γαλλικού διαγωνισμού υπόσχεται μια συνέπεια και έναν σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό, απαράμιλλο με την μεγάλη του αγάπη που “ρίζωσε” μέσα του από μικρό παιδί: Το κρέας!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr