background img
banner
banner

Παρέμβαση Γούτου σε Βορίδη

ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΕΞΟΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ

Με απόφασή του το Γ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις που είχε προωθήσει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Τάκης Θεοδωρικάκος, για τη μεταφορά αποφασιστικών αρμοδιοτήτων από το δημοτικό συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Τις διατάξεις Θεοδωρικάκου έχουν «καυτηριάσει» πολλές φορές οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δήμου Αιγιαλείας, λέγοντας ότι παραβιάζουν συστηματικά τη λαϊκή βούληση όπως αυτή εκφράστηκε στις δημοτικές εκλογές του 2019, δίνοντας υπερεξουσίες στις Επιτροπές και αποδυναμώνοντας το κυρίαρχο όργανο του δήμου που ήταν ανέκαθεν το δημοτικό συμβούλιο.
Το θέμα έθεσε μετ’ επιτάσεως ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος στον νυν υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, στο περιθώριο της εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Αιγιαλείας στο «Λιόπετρο», το βράδυ της Τετάρτης 6 Απριλίου.

Η απάντηση του ΥΠ.ΕΣ.

Ο υπουργός αποκάλυψε σύμφωνα με πληροφορίες, πως η μεταφορά αρμοδιοτήτων κρίθηκε τότε αναγκαία προκειμένου να απορροφήσουν γρηγορότερα ευρωπαϊκά κονδύλια που λίμναζαν στα ταμεία του κράτους και κινδύνευαν να χαθούν. Η παρέμβαση Γούτου βεβαίως, δεν ήταν τυχαία και αποτυπώνει πλήρως τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος Αιγιάλειας, με άλλες αποφάσεις να εγκρίνουν οι Επιτροπές που έχει πλειοψηφία η δημοτική αρχή, και άλλες το δημοτικό συμβούλιο που έχει την πλειοψηφία η αντιπολίτευση, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την ψήφιση των δημοτικών τελών και του προϋπολογισμού.

Οι νομοθετικές παραβάσεις Θεοδωρικάκου βεβαίως πρέπει να κριθούν αντισυνταγματικές και από την Ολομέλεια του ΣτΕ, προκειμένου η κυβέρνηση να ασχοληθεί για την κατάργησή τους ή όχι.
Μέχρι τότε θα έχουν προηγηθεί διπλές Εθνικές εκλογές, εκεί κοντά στην άνοιξη του 2023 όπως αποκάλυψε ο κ. Βορίδης και οι όποιες αλλαγές προκαλέσει η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου θα κληθεί να εκτελέσει η νέα κυβέρνηση, αν και η δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2023 θα είναι αυτές που θα δώσουν ξανά στα δημοτικά συμβούλιο την παλιά τους αίγλη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ · ΣΤΙΓΜΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr