background img
banner
banner

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είναι εδώ

-Του ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΚΑΝΔΑΜΗ-

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καταγράφει δημοκοπικά, το τελευταίο τρίμηνο, τον διπλασιασμό των ποσοστών του σε σχέση με το αποτέλεσμα των εκλογών του 2019.
Ταυτόχρονα, οι θέσεις του συζητούνται παντού, καθοδηγώντας τον πολιτικό διάλογο, ενώ επιβεβαιώνονται από τις εξελίξεις.

Αυτό για παράδειγμα συνέβη με τις καθαρέςσοσιαλιστικές θέσεις μας για την φορολόγηση των υπερκερδών των εταιριών ενέργειας, την αλλαγή του ενεργειακού μοντέλου της χώρας που πρέπει να εγκαταλείψει την εξάρτηση από το φυσικό αέριο και να στραφεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και την ανάγκη η πολιτική να πάψει να υποτάσσεται στον έλεγχο των μεγα-εταιριών.
Η ευκαιριακή άλλως πονηρή «υιοθέτηση» από τον Πρωθυπουργό των θέσεων αυτών, τουλάχιστον σε λεκτικό-προσχηματικό επίπεδο, αποδεικνύει ότι το αφήγημα της ΝΔ για μια αγορά που κυριαρχεί στις ζωές των ανθρώπων και μια κοινωνία που ζει μόνο για να συντηρεί την αγορά, έχει καταρρεύσει παταγωδώς.

Η ΝΔ δεν μπορεί να προστατεύσει τον εργαζόμενο, τον επαγγελματία, την επιχείρηση, τον αγρότη, τον νέο, τον συνταξιούχο και κάθε ευάλωτο μέλος της κοινωνίας μας.
Αυτό πια είναι κοινός τόπος και η κυβέρνηση εισπράττει την λαϊκή αποδοκιμασία.

Μάλιστα, με αμηχανία και ενόχληση η ΝΔ επιτίθεται στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη για τη σαφή θέση του ότι το κόμμα μας δεν μπορεί να δώσει σωσίβιο σε μια κυβέρνηση που βυθίζεται.

Η αδιαπραγμάτευτη θέση του Προέδρου μας ότι σκοπός μας είναι η πολιτική αυτονομία, η ενότητα του δημοκρατικού χώρου και η δημιουργία ενός σύγχρονου σοσιαλδημοκρατικού προγράμματος που θα απαντά στις μεγάλες προκλήσεις της ανισότητας, της βιώσιμης ανάπτυξης και στα θέματα λειτουργία των θεσμών, δεν μπορεί να «χωνευτεί» από τις συντηρητικές και λαϊκιστικές δυνάμεις της χώρας.

Όμως, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι και πάλι εδώ. Και μεγαλώνει, όχι μόνο γιατί πείθει για την εθνική και κοινωνική του ατζέντα δημιουργώντας ελπίδες. Αλλά κυρίως και πρωτίστως,γιατί κάθε Έλληνας πολίτης ξέρει πια ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν το μόνο μεταπολιτευτικό κόμμα που έκανε την ελπίδα πραγματικότητα. Και το μόνο που μπορεί να το κάνει και πάλι πράξη.

Ο Μαρίνος Σκανδάμης είναι Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στο Κίνημα Αλλαγής


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr