background img
banner
banner

Απεγκλωβισμός σκύλου που είχε παγιδευτεί σε φρεάτιο βάθους 4 μέτρων

ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ…

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός συμπαθούς αδέσποτου τετράποδου που είχε παγιδευτεί για πολλές μέρες, σε βαθύ φρεάτιο, σε δρόμο κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου. Το σκυλί έγινε αντιληπτό πριν από μία εβδομάδα και του έριχναν τροφή ώστε να επιβιώσει, ενώ ήταν πολύ δύσκολο να βγει, κυρίως γιατί είναι φοβικό. Το Σάββατο το πρωί με μέριμνα του δήμου Αιγιαλείας και τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έγινε ο απεγκλωβισμός του και βρήκε την ελευθερία του!

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό στo protionline.gr ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και πρόεδρος της πενταμελούς επιτροπής του δήμου για τα αδέσποτα, Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, ΄΄ειδοποιηθήκαμε ότι ακούγεται ένα σκυλί στον χωματόδρομο, παράλληλο του δρόμου που οδηγεί στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό. Όταν επισκεφθήκαμε το σημείο, είδαμε ένα φρεάτιο βάθους περίπου τεσσάρων μέτρων και μέσα σε αυτό να έχει πέσει ένα σκυλί. Επειδή το ζώο ήταν φοβικό, λειτουργήσαμε με τρόπο ώστε να… φροντίσει μόνο του να έρθει στην επιφάνεια. Έτσι, τοποθετήσαμε μέσα στο φρεάτιο ένα συρμάτινο κλουβί «παγίδα». Όταν ο τετράποδος φίλος μας μπήκε μέσα, τον ανεβάσαμε στην επιφάνεια με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής, τους άνδρες της οποίας ευχαριστούμε΄΄.

Στο ερώτημα, πώς θα γνώριζαν ότι ο σκύλος μπήκε τελικά στο κλουβί ώστε να τον τραβήξουν, ο αντιδήμαρχος είπε πως υπήρχε διαρκής παρακολούθηση όλες αυτές τις μέρες, ενώ και ο Φιλοζωικός Σύλλογος μερίμνησε ώστε το ζώο να μην μένει νηστικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι άνθρωποι και ο ίδιος ο κ. Φραγκονικόπουλος, βρίσκονταν στο σημείο τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα. Όταν διαπίστωσαν ότι το σκυλί μπήκε στην κλούβα το ανέβασαν και η ικανοποίηση ήταν έκδηλη από όλους!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr