background img
banner
banner

Αποκατάσταση της πλατείας Σελιανιτίκων το επόμενο διάστημα

ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ – ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Την έντονη ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η «σπασμένη» παραλιακή πλατεία των Σελιανιτίκων στην τουριστική σεζόν, που στη συγκεκριμένη περιοχή ξεκινά από το Πάσχα, εξέφρασαν στo protionline.gr επαγγελματίες της περιοχής. Από πλευράς δήμου ωστόσο, μετά την υπερπήδηση αρκετών εμποδίων, ξεκαθαρίζεται πως το έργο της αποκατάστασης αναμένεται να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα!

Ήδη, οι κρατήσεις στα καταλύματα της περιοχής παρουσιάζουν επισκεψιμότητα τις ημέρες του Πάσχα, ενώ η περιοχή αναμένεται να αποτελέσει επιλογή για πολλούς εκδρομείς το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στη Δυτική Αιγιάλεια ωστόσο ανέφεραν πως δεν είναι δυνατόν να έχει προκύψει αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα από τον περασμένο Σεπτέμβριο και να μην έχει γίνει το παραμικρό για την αποκατάστασή του, επισημαίνοντας ακόμη πως η παραλιακή ζώνη της κοινότητας αποτελεί τη «βιτρίνα» της.

Είναι γεγονός ότι το πλέον πολυσύχναστο σημείο του τουριστικού θέρετρου των Σελιανιτίκων, η παραλιακή πλατεία, παρουσίασε μεγάλη καθίζηση στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, προτού φύγουν ακόμη οι επισκέπτες και κλείσει η σεζόν. Προφανώς εξαιτίας της διάβρωσης το τσιμέντο υποχώρησε και άνοιξε μία πολύ μεγάλη τομή, ενώ από θαύμα δεν είχαν τραυματιστεί άνθρωποι, μιας και η υποχώρηση είχε σημειωθεί νυχτερινές ώρες.

Αμέσως είχε τοποθετηθεί κόκκινη ταινία ώστε να μην πλησιάζουν άνθρωποι και σημειωθεί κάποιο ατύχημα, ενώ η υπόλοιπη πλατεία χρησιμοποιείτο κανονικά. Ακολούθησαν αυτοψίες από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, την Τεχνική Υπηρεσία αλλά και την Κτηματική Υπηρεσία, με τον πρόεδρο και το κοινοτικό συμβούλιο να ασκούν πιέσεις για την όσο το δυνατόν πιο άμεση αποκατάσταση.

Το… θέμα συζήτησης στην κοινότητα

Ερωτηθείς από τo protionline.gr, ο πρόεδρος της Κοινότητας Σελιανιτίκων Γιώργος Ρόζος, είπε πως έχουν γίνει αλλεπάλληλες οχλήσεις προς τον δήμο, με την τελευταία μόλις τον προηγούμενο μήνα, χωρίς να έχουν ληφθεί συγκεκριμένες απαντήσεις για το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της ζημιάς. ΄΄Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως έχουν δρομολογηθεί κάποιες διαδικασίες, ώστε να αποκατασταθεί το τμήμα της πλατείας που υπέστη τη ζημιά. Από εκεί και πέρα, εάν χρειάζεται συνολική παρέμβαση για την πλατεία, αυτό θα το κρίνει η Τεχνική Υπηρεσία΄΄, τόνισε ο κ. Ρόζος, προσθέτοντας: ΄΄Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες της αγωνίας των κατοίκων της κοινότητάς μας, σχετικά με το εάν θα γίνει έργο μέχρι να ξεκινήσει η τουριστική σεζόν. Βλέπουν ότι έχει χαλάσει ένα από τα πιο κεντρικά σημεία, υπάρχει ακόμη μία τεράστια τρύπα στην πλατεία προς το παραλιακό μέτωπο και αναρωτιούνται πότε θα αποκατασταθεί. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει μέριμνα το συντομότερο δυνατό΄΄.

«Πράσινο φως» από τις υπηρεσίες

Σύμφωνα πάντως με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Βασίλη Χριστόπουλο, το έργο πρόκειται να εκτελεστεί πολύ σύντομα. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στo protionline.gr, ΄΄βρισκόμαστε σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία για το έργο, της εκτέλεσης του οποίου έπρεπε να προηγηθούν κάποιες διαδικασίες. Τις προηγούμενες ημέρες, κατόπιν εγγράφου και σχετικού αιτήματος του δήμου Αιγιαλείας, λάβαμε τη σχετική έγκριση από την Εισαγγελία και πήραμε το «πράσινο φως» ώστε να μπορέσουμε να παρέμβουμε. Έχει προηγηθεί η εκπόνηση μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου ούτως ώστε να συγκεκριμενοποιηθούν οι εργασίες που πρέπει να εκτελεστούν. Έχει ήδη εγκριθεί ο προϋπολογισμός του έργου, την προσεχή Δευτέρα θα γίνει πρόσκληση προς τον εργολάβο, στη συνέχεια η ανάθεση του έργου και θα ξεκινήσει άμεσα΄΄. 

Να σημειωθεί ότι το κόστος των εργασιών θα καλυφθεί από δημοτικούς πόρους και το έργο θα γίνει με απευθείας ανάθεση λόγω του μικρού προϋπολογισμού.
΄΄Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία του κόσμου, ωστόσο είμαστε σε θέση να τους διαβεβαιώσουμε ότι το έργο θα γίνει άμεσα και η πλατεία θα αποκατασταθεί΄΄, σχολίασε ακόμη ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων.

Κατασκευή που θα παρέχει ασφάλεια

Αναφορικά τέλος με το τι θα περιλαμβάνουν οι εργασίες, είπε ότι θα γίνει αποκατάσταση με συρματοκιβώτια, τα λεγόμενα σαρζανέτ.
Πρόκειται για σύρματα πλαστικοποιημένα που δεν σκουριάζουν και αντέχουν την υγρασία και την αλμύρα της θάλασσας και στο πάνω μέρος θα πέσει οπλισμένο σκυρόδεμα για ασφάλεια, πράγμα που σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα η πλατεία θα παραδοθεί ασφαλείς σε δημότες και επισκέπτες.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr