background img
banner
banner

Εντυπωσίασαν οι καβαλάρηδες στον Αη Γιώργη Παλαιάς Κουλούρας

Με την παρουσία πλήθους πιστών γιορτάστηκε το πρωί της Δευτέρας 25 Απριλίου στο εκκλησάκι της Παλαιάς Κουλούρας ο προστάτης της περιοχής Άγιος Γεώργιος.

Στη θεία λειτουργία χοροστάτησε ο πατήρ Στυλιανός Καπράλος, ενώ το Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο, εκπροσώπησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης π. Ιωακείμ Βενιανάκης.

Την παράσταση έκλεψαν για άλλη μία φορά οι καβαλάρηδες που έσπευσαν με τα άλογά τους να φιλήσουν την εικόνα του Αγίου Γεωργίου, τηρώντας το έθιμο που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των πιστών.

Αν και καθυστερημένα, ένα άλογο στην αρχή, ένα δεύτερο στη συνέχεια και οκτώ στο σύνολο οι καβαλάρηδες ασπάστηκαν την εικόνα, αλλά δε μπόρεσαν να παρελάσουν όπως είθισται.

Εκεί και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Κουλούρας, Αποστόλης Σωτηρόπουλος, με το άλογο του, έδινε ρυθμό στην παράσταση.

Εντυπωσιακή ήταν και η άμαξα που κατέφθασε στην γιορτή, δίνοντας ένα διαφορετικό τόνο από τις άλλες φορές, με τον κόσμο να σχολιάζει για την ομορφιά του αλόγου που την έσερνε.

Ο κόσμος πάντως έφυγε από την εκκλησία του Αη Γιώργη της Παλαιάς Κουλούρας ενθουσιασμένος και όσοι είχαν έρθει για πρώτη φορά το σίγουρο είναι ότι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη γιορτή.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr