background img
banner
banner

Η… διαδρομή ως τον «Άγριο Σπόρο» της Θ.Ε.Α. και η παράσταση

ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤO PROTIONLINE.GR

Τι κι αν πρόκειται για ερασιτέχνες ηθοποιούς, μία επίσκεψη στις πρόβες του έργου «Άγριος Σπόρος» αρκεί για να διαπιστώσει κανείς τον επαγγελματισμό με τον οποίο προσεγγίζουν το έργο. Κυριαρχούν δε το πάθος των σκηνών, η ένταση των στιγμών αλλά και το χιούμορ. Οι Αγγέλικα Αλεξανδροπούλου, Γιώργος Παπαδόπουλος και Γιώργος Σεφέρης ενσαρκώνουν τους τρεις ήρωες της θεατρικής παράστασης που παρουσιάζεται αύριο (9.30μ.μ. «Πολύκεντρο») από τη Θεατρική Έκφραση Αιγίου, σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Σεφέρη. Σήμερα, μοιράζονται με τo protionline.gr σκέψεις εν όψει της αυριανής πρεμιέρας.

Η Αγγέλικα Αλεξανδροπούλου ρωτήθηκε πρώτη, καθώς θεωρείται η πιο… παλιά της «παρέας», ασχολούμενη 19 χρόνια με το ερασιτεχνικό θέατρο! ΄΄Από μικρή με εντυπωσίαζε το γεγονός ότι στο θέατρο από το τίποτα φτιάχνεις έναν κόσμο ολόκληρο. Αγαπώ τη διαδικασία των προβών, είναι τόσο δημιουργική και συνάμα θεραπευτική. Για 2-3 ώρες ξεχνάς ποιος είσαι και ποιες υποχρεώσεις σε περιμένουν. Προσωπικά με βοήθησε να ξεπεράσω εν μέρει και μια έμφυτη συστολή που έχω, έπαιρνα τηλέφωνο να παραγγείλω πίτσα και κοκκίνιζα!΄΄. Για τη Χαρούλα που ενσαρκώνει στον «Άγριο Σπόρο», αναφέρει: ΄΄Ο ρόλος μου, όπως και οι υπόλοιποι δύο ρόλοι, είναι εξαιρετικός. Μια νεαρή κοπέλα η οποία προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις να ισορροπήσει ανάμεσα στην παρανομία και την νομιμότητα, ανάμεσα στις επιλογές της μάνα της και του πατέρα της, ανάμεσα στην απόρριψη και στην ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή. Είναι πιστεύω ένα βασανισμένο παιδί με ψυχικά όμως χαρίσματα΄΄.

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος, που ασχολείται με το θέατρο ερασιτεχνικά, εδώ και 17 χρόνια, τονίζει: ΄΄Πάντα όταν αναλαμβάνω έναν ρόλο είναι πρόκληση για μένα, πόσο μάλλον τώρα που ενσαρκώνω έναν αστυνομικό ο οποίος πρέπει να λειτουργήσει με βάση τα γεγονότα που βλέπει και όχι με το συναίσθημα΄΄.

«Το θέατρο σε αναγκάζει να μάθεις και να εξελιχθείς σαν άνθρωπος»

Ο τρίτος του θεατρικού παζλ της παράστασης είναι ο Γιώργος Σεφέρης. ΄΄Ασχολούμαι περίπου 12- 13 χρόνια με τη Θεατρική Έκφραση Αιγίου, αρχικά με τα σκηνικά και τα τελευταία 8 χρόνια παίζοντας. Αυτό που έχω εισπράξει είναι το γεγονός ότι το θέατρο σε αναγκάζει να μάθεις και να εξελιχθείς σαν άνθρωπος. Κάθε ρόλος είναι πρόκληση όμως σε αυτή την περίπτωση έχει κάτι πιο εσωτερικό. Ο Σταύρος είναι ο ήρωας που ενσαρκώνω. Ένα εσωτερικά σκληρό και ακατέργαστο κομμάτι που στο βάθος του όμως έχει μία κάποια ευαισθησία όλα επιμελώς καλυμμένα με την ασπίδα του ανθρώπου που παλεύει μόνος΄΄, σημειώνει.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι τρεις ηθοποιοί; ΄΄Πάντα υπάρχουν δυσκολίες όταν προσπαθείς να πλησιάσεις έναν ρόλο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, καλώς ή κακώς, ταυτίστηκα σχεδόν απόλυτα με την ηρωίδα. Νομίζω θα είχα τις ίδιες αντιδράσεις αν βρισκόμουν στη θέση της. Θα προσπαθούσα να συγκρατώ τον οξύθυμο πατέρα μου, να τον πιέζω να είμαστε όσο πιο τυπικοί μπορούσαμε στις υποχρεώσεις μας αλλά και να τον υποστηρίζω με νύχια και με δόντια όταν τον κατηγορούν άδικα΄΄, αναφέρει η Αγγέλικα.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπαδόπουλος λέει: ΄΄Είχαμε αρκετές δυσκολίες λόγω και των περιοριστικών μέτρων για τον covid, βέβαια το σχήμα μας είναι ευέλικτο με τρία άτομα οπότε δεν αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα΄΄.  ΄Δυσκολίες υπάρχουν πάντα. Άλλωστε, οι προκλήσεις γι’ αυτό υπάρχουν, για να τις προσπερνάμε΄΄, θα πει ο Γιώργος Σεφέρης.

Η διαδρομή μέχρι την παράσταση

Μιλώντας για το έργο, η Αγγέλικα επισημαίνει: ΄΄Τα σπουδαιότερα πράγματα της ζωής δε λέγονται πίσω από αναλόγια σε συνέδρια και ημερίδες. Λέγονται καθαρίζοντας πατάτες ή την ώρα που μιλά ο γονιός με το παιδί του ή την ώρα που πίνει το ούζο του ο παππούς στο καφενείο… Αρκεί μόνο να έχουμε τα αφτιά μας και την καρδιά μας ανοιχτά για να τα ακούσουμε βαθιά… Νομίζω αυτό ήθελε να πετύχει ο συγγραφέας γράφοντας το υπέροχο έργο΄΄. Για τον… δρόμο μέχρι την παράσταση, είναι αρκετά παραστατική: ΄΄Έχετε βρεθεί στο βουνό, μέσα στο δάσος εξερευνώντας μονοπάτια; Ομορφιά, καθαρός αέρας, εικόνες, λάσπη, πέτρες, χρώματα, ήχοι γνώριμοι και άγνωστοι και μια μικρή ανησυχία για το πού είμαι και πού πηγαίνω. Όλες οι αισθήσεις εντείνονται για να εισπράξεις όλη την ομορφιά και συνάμα να αντιμετωπίσεις το αναπάντεχο. Έτσι ακριβώς είναι ο «δρόμος» μέχρι την παράσταση΄΄.

Στο ερώτημα «τι πρέπει να περιμένει το κοινό από την αυριανή παράσταση», η ταλαντούχα ηθοποιός, απαντά: ΄΄Για μένα… να μην περιμένει τίποτα. Να ετοιμαστεί, να πάρει την παρέα του ή τον εαυτό του και να έρθει. Να καθίσει και με ανοιχτή καρδιά να παρακολουθήσει αυτό που ετοιμάσαμε γι’ αυτό και ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά να το αποζημιώσει. Κάθε ομάδα έχει επιτυχίες και αποτυχίες. Προσωπικά για μένα επιτυχία δεν είναι τα έργα μιας ομάδας. Είναι η διατήρηση της ομάδας αυτής καθ’ αυτής. Αυτό θέλει περισσότερη δουλειά, θέλει υποχωρήσεις, υπομονή, να ακούς και να προσπαθείς να καταλάβεις. Αν η Θ.Ε.Α. θεωρείται επιτυχημένη ομάδα, αυτά έχει πετύχει. Αν όχι, με αυτά πρέπει να δουλέψει΄΄.

΄΄Εκτιμώ πως το κοινό του Αιγίου θα ευχαριστηθεί την παράσταση. Θεωρώ βέβαιο πως θα προβληματιστεί και θα εισπράξει πράγματα. Το γεγονός ότι και αυτή η παράσταση γίνεται με μεράκι κι αγάπη με κάνει να πιστεύω πως θα επιτύχουμε. Εκεί έγκειται και η επιτυχημένη πορεία της Θ.Ε.Α. στα θεατρικά πράγματα΄΄, λέει ο Γιώργος Παπαδόπουλος, με τον Γιώργο Σεφέρη να προσθέτει:

΄΄Πιστεύω πως θα είναι μία ξεχωριστή παράσταση. Η διαδρομή ήταν υπέροχη όλο αυτό το διάστημα. Υπάρχει εξαιρετική χημεία μεταξύ μας και πολλή πρόβα. Δεν υπάρχει μυστικό επιτυχίας. Νομίζω φτάνουν: Η αγάπη μεταξύ μας, η αγάπη για το θέατρο, η αγάπη για τον κόσμο. Αυτή η απογύμνωση της ψυχής που μας ταξιδεύσει στο δικό μας ονειρικό τοπίο. Ακόμη και σαν άγριος σπόρος…’’


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΞΟΔΟΣ · ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr