background img
banner
banner

Ικανοποίηση και θερμές ευχαριστίες

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΩΝΑΚΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΦΕΚΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Την πλήρη ικανοποίησή τους για την επιτυχία των εκδηλώσεων της Νωνάκριδας για τα πρώτα τουφέκια της Επανάστασης του 1821 στις πόρτες Αγριδίου, εκφράζουν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής. Υπενθυμίζεται ότι τις εκδηλώσεις διοργάνωσαν οι κοινότητες Αγίας Βαρβάρας, Ζαρούχλας, Περιστέρας και Μεσορρουγίου, μαζί με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Αγίας Βαρβάρας “Τα Ματσόνια “, Περιστέρας “Η Νώνακρις” και ο Σύλλογος Φίλων των Χαλκιανίκων.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν ευχαριστούν όλους όσους λάμπρυναν με την παρουσία τους, την γιορτή που σκοπό είχε την απόδοση τιμής στους Νωνακριδείς ήρωες προγόνους τους. Και σημειώνουν: ΄΄Σας παρακαλούμε να μας κρίνετε με επιείκεια, δεδομένου ότι μπορεί να έχουμε θέληση, αλλά μας λείπει η εμπειρία. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει σε κάποια πρόσωπα που παρά τις πολλές υποχρεώσεις των, μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ευχαριστούμε πολύ λοιπόν την Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου, τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ανδρέα Φίλια, τον Βοηθό Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και συντοπίτη μας, Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο, την Αντιδήμαρχο Οικονομικών και στήριξης θεμάτων Αιγείρας Ακράτας, του Δήμου Αιγιαλείας Μαρία Σταυροπούλου, τον Αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αιγιαλείας Χρήστο Γούτο, τους Δημοτικούς Συμβούλους Γιώργο Γιοβά και Παναγιώτη Γιαννούλη. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, τον Βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελο Τσιγκρή, και τον πρώην Πρωθυπουργό και νυν Βουλευτή Αχαΐας του ΚΙΝΑΛ Γιώργο Παπανδρέου, οι οποίοι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να δώσουν το “παρών”, αλλά απέστειλαν τα μηνύματά τους τα οποία και αναγνώσαμε στην σεμνή μας τελετή΄΄.

Σημαντική η συμβολή πολλών…

Ευχαριστούν ακόμη τους προέδρους των Κοινοτήτων Ακράτας, Συλιβαινιωτίκων και Πλατάνου, Αθανάσιο Στούμπο, Παναγιώτη Κρικέτο και Ανδρέα Ρεκούτη αντίστοιχα, που τίμησαν κι αυτοί με την παρουσία τους την εκδήλωση. Ακόμη, τονίζουν: ΄΄Θα ήταν ίσως πολύ χρονοβόρο, να αναφερθούμε σε έναν -έναν ατομικά, σε αυτούς που βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο για την επιτυχία της εκδήλωσης, όμως να μας επιτρέψετε να το κάνουμε γιατί πραγματικά χωρίς την βοήθεια και την συμμετοχή τους, τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο. Έτσι λοιπόν αρχίζοντας, ευχαριστούμε τον Δήμο Αιγιαλείας και την Δημοτική Ενότητα Ακράτας, για την στήριξη και μέριμνα, την Αιγιαλείας και την Πρόεδρό της Μαρία Τσουκαλά, για την οικονομική κάλυψη της Εκδήλωσης, τον Σύλλογο “Αναγέννησις” Ακράτας για το συγκινητικό θεατρικό δρώμενο που μας ταξίδεψε 201 χρόνια πίσω, και την Πρόεδρό του κα Μαρία Καρά, την Εκπαιδευτικό και Συγγραφέα του δρώμενου, Αναστασία Ευσταθίου, και τον πολυτάλαντο φίλο Μαέστρο της Φιλαρμονικής Ακράτας που σκηνοθέτησε το θεατρικό, Χρήστο Ασημακόπουλο. Επίσης την Φιλαρμονική Ακράτας, που για μία ακόμη φορά έδωσε βροντερό «παρών» στην Εκδήλωση, καθώς και τον Πρόεδρό της Αντώνη Βλάχο. Ο Σύλλογος ιστορικής αναβίωσης “Βοστίτσα 1821”, ο Σύλλογος εθελοντών Πολιτικής Προστασίας “Ο ΑΧΑΙΟΣ”, τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας με τον δάσκαλό τους Κων/νο Αλέφαντο, μαθητές του Γυμνασίου Ακράτας, ομόρφυναν την γιορτή μας, και μας γέμισαν με όμορφες και συγκινητικές εικόνες. Επίσης ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά, την Μαρία Οικονομόπουλου ιδιοκτήτη του Ξενοδοχείου ZAROUCHLA IN, για την πολύχρονη προσφορά της. Ακόμη μην ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε για την παρουσία τους, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας, Γιώργο Σακελλαρόπουλο, καθώς και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελοκήπων ” Τα Χρυσάμπελα”, Φίλιππο Γιαννόπουλο. Θα ήταν μεγάλη παράλειψη από μέρους μας να μην ευχαριστήσουμε έναν δικό μας πλέον άνθρωπο, έναν καταξιωμένο επιστήμονα, τον καθηγητή νεώτερης ιστορίας Αθανάσιο Φωτόπουλο. Να είστε καλά Κύριε Καθηγητά, να μας μαθαίνετε κάθε χρόνο, την Ιστορία μας. Αφήσαμε τελευταίο να ευχαριστήσουμε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Τιμίας Ζώνης Αγριδίου, που μερίμνησε για την εξαιρετική εικόνα του, καθώς και τον Ιερέα πατέρα Σάββα Ζαφειρόπουλο, με τους Ιεροψάλτες΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr