background img
banner
banner

Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας: «Προϋπολογισμός 2022 εχθρικός στα λαϊκά συμφέροντα»

Με ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» επισημαίνει πως ο προϋπολογισμός της Δημοτικής Αρχής που εγκρίθηκε στην τελευταία Οικονομική Επιτροπή, καθώς και το Τεχνικό Πρόγραμμα, χειροτερεύουν την κατάσταση για την Αιγιάλεια, τους δημότες και τις ανάγκες τους.

Επισημαίνει μάλιστα πως ΄΄ο δήμος Αιγιαλείας εξυπηρετεί πλέον τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρήσεων σε υποδομές, παραδίδει δημοτικές υπηρεσίες σε ιδιώτες εργολάβους (απορρίμματα, νερό άρδευσης, ηλεκτροφωτισμός).

Έτσι αποτυπώνονται οι κεντρικές επιλογές του κράτους και αναδεικνύεται ότι, και ο δήμος μας, αποτελεί τοπικό βραχίονα του κεντρικού κράτους΄΄. Ξεκαθαρίζει πως καταψηφίζει τον Προϋπολογισμό 2022 κάνοντας ολοκληρωμένη κριτική στη Δημοτική Αρχή, η οποία – όπως αναφέρει – ΄΄συνεχίζει, όπως και οι προκάτοχοί της, να μην ξεστομίζει λέξη για τους παρακρατημένους πόρους, από όλες τις κυβερνήσεις. Εκατομμύρια οφείλονται, και στο Δήμο Αιγιαλείας, που τον οδηγούν τελικά σε υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και όλων των δημάρχων. Λέξη δεν λέγεται για τους τοπικούς – δημοτικούς φόρους που πληρώνουν οι δημότες και αποτελούν πάνω από το 50% των εσόδων του δήμου. Είναι τελικά ένας προϋπολογισμός αφαίμαξης για τους δημότες και κέρδη για τις μεγάλες επιχειρήσεις΄΄.

Κριτική ωστόσο ασκεί και στις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, λέγοντας: ΄΄Οι «αντιδράσεις» που εκφράστηκαν από μέρος της αντιπολίτευσης είναι για τα μάτια του κόσμου, αφού έχουν την ίδια στρατηγική. Ακολουθούν τις κυβερνητικές κατευθύνσεις της είσπραξης από τους δημότες, και ενίσχυσης των εργολάβων. Αντί να διεκδικήσουν δυναμικά, τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και η αντιπολίτευση, έκτακτη κρατική χρηματοδότηση, για τη μεταφορά των απορριμμάτων, που επιβαρύνουν τον Προϋπολογισμό με πάνω από 1.600.000 ευρώ/έτος, θέλουν να φορτώσουν το κόστος στις πλάτες του λαού της Αιγιάλειας που έχει πληγεί από την πανδημία, την ακρίβεια και τον πόλεμο. Νοιάζονται περισσότερο για τα μεγάλα συμφέροντα και λιγότερο για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, στο εισόδημα, στην υγεία, στη παιδεία ,στο πολιτισμό, στον αθλητισμό της Αιγιάλειας΄΄.

Τέλος, καταγγέλλει, και φέτος όπως και τα προηγούμενα χρόνια, την ανυπαρξία κονδυλίων στο Προϋπολογισμό 2022 και στο Τεχνικό Πρόγραμμα για τις μεγάλες ανάγκες της Αιγιάλειας οι οποίες τονίζει πως είναι: ΄΄Το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας του Αιγίου που έχει βαλτώσει γιατί έχει παραδοθεί στους εργολάβους με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και της αντιπολίτευσης. Δέσμευση – απαλλοτρίωση ακινήτων για σχολεία (2ο Λύκειο Αιγίου). Αντισεισμική θωράκιση (5ο Δημοτικό Αιγίου), Αντιπλημμυρικά έργα (παλιά γέφυρα Σελινούντα), Για παιδικές χαρές.

Στεγαστική αποκατάσταση των εναπομεινάντων στο Τριάντειο και δημιουργία πάρκου αναψυχής στο χώρο. Δημιουργία ενιαίου γραμμικού πάρκου στις παλιές αποθήκες της ΠΕΣ και τον εγκαταλελειμμένο σταθμό του ΟΣΕ. Ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Αιγείρας. Ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του Πανοράματος.’’


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr