background img
banner
banner

Μία εποικοδομητική δράση για τους μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ Αιγίου

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Επίσκεψη στην έκθεση παραδοσιακών λαϊκών οργάνων «Εύφωνες Μνήμες», που φιλοξενείται στο αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, πραγματοποίησε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγίου. Οι μαθητές και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή τις πληροφορίες για τα μουσικά όργανα που εκτίθενται, ενώ ξεναγήθηκαν και στο Ψηφιακό Μουσείο, θαυμάζοντας κάθε γωνιά του ιστορικού κτιρίου.

Να σημειωθεί ότι το Εσπερινό ΓΕΛ ήταν το πρώτο σχολείο που επισκέφθηκε την έκθεση με περίπου τριάντα μαθητές, εντείνοντας την εξωστρέφειά του και αποδεικνύοντας εμπράκτως τα γενικά ενδιαφέροντα των μαθητών του και τη διάθεσή τους για μάθηση, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ενήλικους που έχουν κι άλλες υποχρεώσεις όπως εργασία, οικογένεια κ.ο.κ.

Με μεγάλο ενδιαφέρον για μάθηση

Όπως ανέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου των μαθητών του Εσπερινού ΓΕΛ, Άγγελος Γαλιάτσος, ΄΄ήταν μία πρωτοβουλία που λάβαμε εμείς οι μαθητές, εκφράσαμε την επιθυμία στη διεύθυνση του σχολείου και έκανε αποδεκτό το αίτημά μας για την πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής εκδρομής στο Παναγιωτοπουλέικο αρχοντικό. Το αποτέλεσμα μας ικανοποίησε ιδιαίτερα. Αφενός γιατί μας δόθηκε η δυνατότητα να βγούμε και εκτός των σχολικών αιθουσών, να αναπτύξουμε κοινή δράση και αφετέρου να μάθουμε εν τέλει πολλά για τα εκθέματα αλλά και για το ιστορικό κτίριο της πόλης μας΄΄.

Και πρόσθεσε: ΄΄Το σχολείο μας είναι ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας και οι μαθητές, παρότι έχουμε πολλές εξωσχολικές υποχρεώσεις, έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον για να μάθουμε πράγματα κι αυτό μας βοηθά να ξεπερνάμε τις όποιες δυσκολίες΄΄.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην έκθεση, παρών ήταν και ο συνθέτης Σάκης Παπαδημητρίου που έχει διαθέσει τα εκθέματα, εξηγώντας τους το πώς περιήλθαν στην κατοχή του αλλά και το πώς χρησιμοποιούνταν από τους μουσικούς. Ταμπουράς, λαούτο, ούτι, μαντολίνο, λύρα, σαντούρι, κανονάκι, φλογέρα, σουραύλι, ζουρνάς, τσαμπούνα, γκάιντα, τουμπελέκι, νταούλι, ντέφι, κουδούνια, ζίλια, μαντολίνα, μπουζούκι, μπαγλαμάς, τζουράς τράβηξαν το ενδιαφέρον, ενώ αρκετά από αυτά ανήκαν σε Αιγιαλείς οργανοπαίκτες.

Ξενάγηση και από τον δήμαρχο!

Παρών όμως, εκτός από τον κ. Παπαδημητρίου, ήταν και ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος με χαρά υποδέχθηκε εκπαιδευτικούς και μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ και τους κατέστησε γνωστές χρήσιμες πληροφορίες για το αρχοντικό όπως και για τη σημασία του για τον δήμο Αιγιαλείας. Τέλος, άπαντες εντυπωσιάστηκαν και από το Μουσείο Ψηφιακών Εκθεμάτων, μαθαίνοντας ιστορικά στοιχεία και πληροφορίες για τη συμβολή της Αιγιάλειας στην Επανάσταση του 1821 και την αποτίναξη από τον τουρκικό ζυγό.
΄΄Ευχαριστούμε πολύ και τον κ. Παπαδημητρίου και τον δήμαρχο. Ήταν μία όμορφη κι εποικοδομητική δράση για εμάς. Σκοπεύουμε, μαζί με τους καθηγητές μας, να πραγματοποιήσουμε κι άλλες τέτοιες στο μέλλον΄΄, κατέληξε ο κ. Γαλιάτσος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr