background img
banner
banner

«Με σωστή διαχείριση θα στελεχωθεί η ΟΠΚΕ στο Αίγιο»

ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ – ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΕΛ.ΑΣ. ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Την πρόθεσή του να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στελέχωση της υπό σύσταση Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Αιγίου δίχως να αποδυναμωθούν άλλες υπηρεσίες της περιοχής, εξέφρασε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Σκούμας, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας που είχε μαζί του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος. Ειδικά δε για την Ομάδα ΔΙΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να απολέσει προσωπικό.

Οι μετακινήσεις και οι αντιδράσεις

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μπέσκος ήταν αυτός που κίνησε τις διαδικασίες και άσκησε πιέσεις προς την ηγεσία του υπουργείου και την ΕΛ.ΑΣ. για τη δημιουργία ΟΠΚΕ στο Αίγιο, εξαιτίας της υπερβολικά αυξημένης εγκληματικότητας και τα προβλήματα που δημιουργούνται καθημερινά στους δημότες. Το αίτημά του βρήκε ανταπόκριση, το αίτημα ικανοποιήθηκε με την υπογραφή της σύστασης της Ομάδας στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου, πλην όμως η εντολή ήταν η στελέχωση να γίνει με προσωπικό από τις υπάρχουσες αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχής, αφήνοντάς τες εν τέλει με λειψή δύναμη, γεγονός που θα έχει άλλες επιπτώσεις.

Υπήρξε δε και η άρνηση όσων έλαβαν «φύλλο πορείας» να στελεχώσουν τη νέα υπηρεσία. Ειδικότερα μετά από την αποτυχημένη προσπάθεια να μετακινηθούν σε αυτή εθελοντές, διατάχθηκαν 4 Αστυνομικοί από το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αχαΐας, 3 από το Αστυνομικό Τμήμα Αιγιάλειας, 1 από το Τμήμα Ασφαλείας Αιγιάλειας, 1 από το Αστυνομικό Τμήμα Ακράτας και 1 από το Αστυνομικό Τμήμα Καλαβρύτων ώστε να επανδρώσουν την συγκεκριμένη υπηρεσία, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας.

Η δύσκολη στελέχωση

Τότε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου πήρε πάλι την πρωτοβουλία να… βγάλει τα κάρβουνα από τη φωτιά, επικοινωνώντας με τον νέο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Όπως ανέφερε στην «Π», ΄΄συζητήσαμε σε εγκάρδιο κλίμα, του εξέφρασα την κατάσταση και ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να κατασταλεί η εγκληματικότητα στην περιοχή, που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Τόνισα ωστόσο η ΟΠΚΕ δεν μπορεί να γίνει παίρνοντας προσωπικό από άλλες υπηρεσίες οι οποίες ήδη αντιμετωπίζουν ελλείψεις.
Ειδικά για την Ομάδα ΔΙΑΣ τόνισα πως δεν μπορεί και δεν πρέπει να χάσει ούτε έναν άνδρα.

Ο Αρχηγός μού ανέφερε πως υπάρχουν πάρα πολλές ανάγκες πανελλαδικά και ιδίως στην Αττική γεγονός που καθιστά δύσκολη τη στελέχωση της ΟΠΚΕ στο Αίγιο και γι’ αυτό δρομολογήθηκαν μεταθέσεις.

Επισήμανε ωστόσο πως κατανοεί τις ανάγκες και της Αιγιάλειας και πως πιστεύει ότι με σωστή διαχείριση θα επιλύσει το πρόβλημα με το προσωπικό ώστε να τεθεί σε λειτουργία η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας στο Αίγιο, φροντίζοντας για το καλύτερο για την περιοχή μας΄΄.

Σε ό,τι αφορά την ομάδα ΔΙΑΣ, ο Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ. είπε ότι θα παραμείνει ως έχει και πως δεν τίθεται θέμα αποδυνάμωσής της ούτε στο ελάχιστο.

Συνάντηση του προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων με τον δήμαρχο

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τον δήμαρχο Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλο είχε την περασμένη Πέμπτη 14 Απριλίου στο Δημαρχείο, αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Χαράλαμπο Τσίτσικα και τον γενικό γραμματέα Γεώργιο Μπαλάση.

Εκ μέρους της Ένωσης τέθηκε το σοβαρότατο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού που παρουσιάζουν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες που εδρεύουν και αστυνομεύουν την περιοχή του δήμου Αιγιάλειας (Αστυνομικό Τμήμα Αιγιάλειας, Τμήμα Ασφαλείας Αιγιάλειας και Αστυνομικό Τμήμα Ακράτας), το οποίο έχει κορυφωθεί τα τελευταία χρόνια, σε σημείο να αδυνατούν αυτές οι υπηρεσίες να εκτελέσουν βασικές λειτουργίες τους. Ακόμα, ο δήμαρχος ενημερώθηκε για την διαδικασία επάνδρωσης της νεοσύστατης Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), που θα εδρεύει στο Αίγιο, με Αστυνομικούς που ήδη υπηρετούν σε άλλες υπηρεσίες της περιοχής αυτής και τα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτή την απόφαση. Από τον κ. Καλογερόπουλο ζητήθηκε εκ μέρους της Ένωσης παρέμβαση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για την επάνδρωση της συγκεκριμένης υπηρεσίας με Αστυνομικούς που θα αποσπαστούν από άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας, πέραν της Αχαΐας, όπως γίνεται σε άλλες περιοχές της χώρας (ΟΠΚΕ Αττικής, Μεσσηνίας, Αργολίδας κ.ά.).
΄΄Με αυτό τον τρόπο δεν θα επιβαρυνθούν επιπλέον οι τοπικές υπηρεσίες, οι οποίες ήδη μαστίζονται από λειψανδρία και θα δημιουργηθεί μια νέα υπηρεσία που θα αστυνομεύει την Αιγιάλεια αποτελεσματικά, όπως είχε ζητηθεί από τους φορείς της περιοχής΄΄, όπως τονίζεται από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων. ΄΄ Ο κύριος δήμαρχος από την πλευρά του, δεσμεύτηκε για την παρέμβασή του προς πάσα κατεύθυνση και αρμόδιο ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικές υπηρεσίες του δήμου Αιγιάλειας και δήλωσε ότι στηρίζει τις προσπάθειες του αστυνομικού προσωπικού της περιοχής. Ειδικότερα για το ζήτημα της δημιουργίας ΟΠΚΕ στην Αιγιάλεια μας ενημέρωσε ότι θα παρέμβει άμεσα και προς τον κ. Υπουργό και προς τον κ. Αρχηγό ώστε αυτή να επανδρωθεί μέσω αποσπάσεων από άλλες Διευθύνσεις και να μην επιβαρυνθούν οι αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχής΄΄, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr