background img
banner
banner

Οκτώ τραγούδια του Αιγιώτη Δημήτρη Κωνσταντέλλη σε ένα cd

ΜΕ ΑΙΓΙΩΤΙΚΟ «ΧΡΩΜΑ» ΩΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ!

Ένα cd με… αιγιώτικο χρώμα, μουσική, στίχους και εικόνες, δημιούργησε ο μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Κωνσταντέλλης, τον οποίο δεν εγκαταλείπει ποτέ η έμπνευση που πηγάζει από τη δημιουργική, θετική του διάθεση και βέβαια το πηγαίο μουσικό ταλέντο του. Περιλαμβάνει οκτώ τραγούδια «βάλσαμο» στην δύσκολη εποχή που διανύουμε.

Όπως ο ίδιος ο δημιουργός αναφέρει στo protionline.gr, ΄΄τα τραγούδια αυτά δημιουργήθηκαν τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια. Στα επτά εξ αυτών οι στίχοι είναι δικοί μου, πλην ενός, αυτού που τιτλοφορείται «Το χωριό μου η Ροδιά», του οποίου οι στίχοι ανήκουν στον Θανάση Ριζόπουλο, κάτοικο Ροδιάς. Κατά τα άλλα, οι στίχοι των κομματιών αυτών είναι εμπνευσμένοι από την καθημερινότητα, είναι βγαλμένοι από τη ζωή. Με συναισθήματα κι εικόνες που μπορεί να εκφράζουν πολύ κόσμο. Στόχος μου είναι ο κόσμος να ακούει τα τραγούδια μου και να ξεφεύγει μελωδικά από τα προβλήματα΄΄.

Αναφορικά με την αποδοχή που τυγχάνουν, αναφέρει: ΄΄Το cd δεν κυκλοφορεί, έχουν γίνει κάποιες αναπαραγωγές με σκοπό να τα χαρίζω σε συγγενείς και φίλους. Σε γενικές γραμμές έχω ακούσει καλά σχόλια.
Οι καλύτεροι κριτές μου είναι οι μουσικοί που ηχογραφήσαμε μαζί τα τραγούδια και τα αγάπησαν πολύ. Όμως έγινε και κάτι άλλο που με γέμισε ικανοποίηση. Έγινε αναπαραγωγή του cd και δόθηκε σε ομογενείς της Αμερικής, οι οποίοι κατενθουσιάστηκαν. Είναι πολύ όμορφο στην άλλη άκρη της γης, Έλληνες να ακούν τα τραγούδια μου΄΄.

Οι τίτλοι των τραγουδιών του cd είναι: 1. Ελλάδα μου πατρίδα μου, 2. Τίποτα δεν είμαστε, 3. Η ζήλια, 4. Είμαι τυχερή γυναίκα, 5. Με πρόδωσες, 6. Ταχυπαλμία, 7. Το λέω και δεν ντρέπομαι, 8. Το χωριό μου η Ροδιά.

Με πολυετή πορεία και κοινωνική ευαισθησία

Ήδη ο κ. Κωνσταντέλλης έχει εκφράσει την επιθυμία, όσοι θέλουν να αποκτήσουν το cd του έναντι συμβολικού αντιτίμου κι εφόσον συγκεντρωθούν κάποια χρήματα, να διατεθούν σε κάποια φτωχή οικογένεια της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι ο μουσικοσυνθέτης είναι Αιγιώτης, ωστόσο διαμένει στην Αθήνα. Έχει μία σημαντική πορεία στον χώρο της μουσικής αρκετών χρόνων. Υπήρξε μαέστρος σε αρκετά μουσικά σχήματα και φιλαρμονικές όπως σε Ν. Φιλαδέλφεια, Περιστέρι, Ασπρόπυργο και Έδεσσα. Επίσης έχω εργαστεί ως μαέστρος για την διάδοση και διάσωση της χορωδιακής μουσικής.

Σπούδασε στο Ελληνικό Ωδείο διδασκόμενος αρμονία, ωδική, ενορχήστρωση και σύνθεση, παίρνοντας τα αντίστοιχα πτυχία. Στο ενεργητικό του έχει δεκάδες τραγούδια, στην πλειονότητα των οποίων έχει επιμεληθεί και τους στίχους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr