background img
banner
banner

Πασχαλινό μήνυμα του δημάρχου Καλαβρύτων και προέδρου της Π.ΕΔ. Δυτικής Ελλάδας Θανάση Παπαδόπουλου

‘‘Φίλες και Φίλοι,
Η βαθύτατα κατανυκτική ατμόσφαιρα των ημερών, η πορεία του Θείου Δράματος, Ο Γολγοθάς κι η Σταύρωση που ακολουθούνται απ’ την Ανάσταση, το Πάσχα ως η «εορτών εορτή» κι η λαμπρότερη μέρα του χρόνου, το σύνολο των μηνυμάτων και των συμβολισμών αυτών των Άγιων Ημερών, μάς αποκαλύπτουν -κάθε φορά- ότι μετά το σκοτάδι έρχεται πάντα το Φως.
Μετά τον ζόφο ακολουθεί η ελπίδα. Και μετά την απόγνωση, η αισιοδοξία.
Το Πάσχα είναι η νίκη της Ζωής. Είναι το ανέσπερο Φως που καταδικάζει το θάνατο.
Είναι ο θρίαμβος της Αγάπης κι η δύναμη που μάς κινεί προς την πρόοδο.
Με όρους ανθρώπινης αλληλεγγύης, ενότητας, σεβασμού και δικαιοσύνης. Αλλά και όρους ανθρωπιάς. Κι αλλοίμονο αν η ανθρωπιά μας εκπέσει, αν η αρετή κι η Αγάπη υποχωρήσουν, αν ο άνθρωπος παρασυρθεί και χάσει τα βήματα του.
Εύχομαι σε όλες και σ’ όλους, πριν απ’ όλα, Υγεία και Ειρήνη. Υγεία, γιατί η απειλή της πανδημίας δεν έχει ακόμα οριστικά υπερκεραστεί.
Δεν έχει εξαλειφθεί ως κίνδυνος, δεν έχει εξουδετερωθεί οριστικά ως αιτία που καταγράφει καθημερινά ολέθριες στατιστικές, με θύματα συμπολίτες μας. Και εύχομαι Ειρήνη, γιατί το έτος 2022, μια πολεμική σύρραξη δεν συνάδει με το επίπεδο πολιτισμού και αξιών που νομίζαμε ότι είχαμε κατακτήσει.
Εύχομαι, επίσης, σε όλες και σ’ όλους Αγάπη και Γαλήνη, Ευημερία οικογενειακή και προσωπική, ελπίδα, δύναμη κι αισιοδοξία.
Και το «αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν» ας είναι η επιτομή της συνοχής και της ομόνοιας, η διαυγέστερη κι ηχηρότερη διδαχή για όλους μας απ’ τη Σταύρωση και την Ανάσταση.
Χρόνια πολλά και Καλή Ανάσταση’’.

Θανάσης Παπαδόπουλος,
Δήμαρχος Καλαβρύτων
και Προέδρος της
Περιφερειακής Ένωσης Δήμων
Δυτικής Ελλάδας


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr