background img
banner
banner

Σημαντική Διάκριση των μαθητών του Νηπιαγωγείου Διακοπτού

ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Διέπρεψαν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Διακοπτού που έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής για το σχολικό έτος 2021-2022 με τίτλο: «Γαϊτανάκι ονειρεμένο, μ’ απηλιώτη άνεμο φερμένο, Κλώσε χρώμα να σκορπίζει, μια αγκαλιά για να ανθίζει».

100 Χρόνια Μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής – 100 Χρόνια Έμπνευσης από το Μεγαλείο του Μικρασιατικού Πολιτισμού που διοργάνωσε η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, και είχε ως βασικό στόχο την δημιουργία έργων τέχνης από παιδιά και εφήβους, αντλώντας έμπνευση από το Μεγαλείο του Μικρασιατικού Πολιτισμού. Η διάρκεια του προγράμματος ήταν από 10 Οκτωβρίου 2021 έως 20 Μαρτίου 2022, κατά την οποία συγκεντρώθηκαν 3.140 έργα με την συμμετοχή δεκάδων σχολείων και πολιτιστικών φορέων.

Η επιτροπή καλλιτεχνικής αξιολόγησης της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας, η οποία απαρτίστηκε από 18 εικαστικούς, αφού βαθμολόγησε τα έργα στα ακόλουθα πεδία: αισθητική, αρμονία, έκφραση, καινοτομία, τεχνική, φαντασία, κατέληξε στα 140 επικρατέστερα, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται και τα έργα 11 μικρών δημιουργών του Νηπιαγωγείου Διακοπτού, τα οποία και θα βραβευτούν στην Αθήνα στην Πινακοθήκη, το Φθινόπωρο του 2022.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr