background img
banner
banner

Σκόρπισε χαρά και αισιοδοξία | ΦΩΤΟ

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ Μ. ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ – ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΟ

Αφού χοροστάτησε στην προηγιασμένη Θεία Λειτουργία το πρωί της Μ. Τετάρτης στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Φανερωμένης Αιγίου, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος συνεπικουρούμενος από τους πατέρες Βασίλειο Πετρόπουλο και Βασίλειο Νικολόπουλο, επισκέφθηκαν υπηρεσίες της πόλης για ανταλλαγή ευχών εν όψει του Πάσχα, σκορπίζοντας χαρά και αισιοδοξία σε όλους όσοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν την ευλογία του.

Η αρχή έγινε από το Αστυνομικό Μέγαρο στη Σολωμού, όπου τον υποδέχθηκε ο διοικητής του Α.Τ. Αιγιαλείας Βασίλης Ροδόπουλος. Ο Μητροπολίτης αφού πέρασε από όλα τα τμήματα και ευλόγησε το προσωπικό, είχε μία σύντομη συνομιλία με το διοικητή για την αστυνόμευση κατά την περιφορά του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή καθώς και για την ημέρα της μεγάλης γιορτής του Αιγίου, ανήμερα της Ζωοδόχου Πηγής.

Δοθείσης της ευκαιρίας, ο κ. Ιερώνυμος ζήτησε να επικρατήσει σύνεση και συνεργασία ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο η ανάπλαση της πλατείας Αγίας Λαύρας, ώστε να είναι σε θέση του χρόνου να φιλοξενήσει τη γιορτή προς τιμήν της πολιούχου Παναγίας Τρυπητής.

Ακολούθως ο Μητροπολίτης μετέβη στο Νοσοκομείο Αιγίου, όπου τον υποδέχθηκε ο διοικητής Θανάσης Γεωργάκης. Μαζί με τους ιερείς που συνόδευαν τον Σεβασμιότατο, μετέβησαν στο παρεκκλήσι του Οσίου Λουκά αναγγέλλοντας ότι εντός του ερχόμενου Σεπτεμβρίου θα γίνουν και τα θυρανοίξια, αφού οι εργασίες βαίνουν προς την ολοκλήρωσή τους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου ήταν ο επόμενος σταθμός του Δεσπότη, όπου είχε μια σύντομη συνομιλία με τον υποδιοικητή Ανδρέα Ζαφειρόπουλο, απουσία λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του διοικητή Γιώργου Κολοκοτσά. Ο Σεβασμιότατος, αφού ευλόγησε το δυναμικό της Υπηρεσίας που βρισκόταν εκείνη την ώρα εντός, δεν παρέλειψε φεύγοντας να βγάλει και την αναμνηστική φωτογραφία εκτός.

Λιμεναρχείο Αιγίου και Τελωνείο ήταν οι τελευταίοι σταθμοί της ευλογημένης περιοδείας του Μητροπολίτη, με τον Λιμενάρχη Μιχάλη Κωστάκη να τον υποδέχεται στο γραφείο του, ανταλλάσσοντας ευχές και την προϊσταμένη κ. Σοφία Αντωνάτου αντίστοιχα να τον υποδέχεται με χαρά και έκπληξη, αφού η επίσκεψη ήταν απροειδοποίητη.

Ο Μητροπολίτης δεν έκανε επισκέψεις με άδεια χέρια, αλλά δώρισε σε όλους κρασί από το Μέγα Σπήλαιο και μαζί με τις ευχές του στους πιστούς, εικόνες της Αναστάσεως.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr