background img
banner
banner

Στον Παλαιό Σταθμό ΟΣΕ στο Κράθιο!

ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟ 8ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου επιστρέφει 8-17 Απριλίου στην έδρα του, την Καλαμάτα, και σε άλλες 11 πόλεις του δικτύου, μεταξύ των οποίων και η Ακράτα! Το ραντεβού δίνεται στον Παλαιό Σταθμό ΟΣΕ, στο Κράθιο, από τις 15 έως τις 17 Απριλίου, με ένα εκλεκτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει ταινίες απ’ όλο τον κόσμο, αφιερώματα αλλά και «Ντοκιμαντέρ για όλους» με καθολικά προσβάσιμες προβολές!

3 ημέρες, 8 ταινίες

Το πρόγραμμα προβολών της Ακράτας περιλαμβάνει 8 πολύ αξιόλογα ντοκιμαντέρ, 2 ελληνικά και 6 ξένα (από Ισραήλ, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία),εκ των οποίων τα 5 από την κυρίως ζώνη του 8ου Φεστιβάλ Πελοποννήσου, ένα ντοκιμαντέρ από το Αφιέρωμα «Πολιτισμοί της Υποσαχάριας Αφρικής» (Το κάλεσμα του Κονγκό), ένα από το αφιέρωμα στην Ισότητα (Ultraviolette: η συμμορία που έφτυνε αίμα) και ένα (Ο εφιάλτης των Σαμάνων) από το Αφιέρωμα στην Αυστριακή σκηνοθέτιδα Natalie Halla), επίσημης προσκεκλημένης στη φετινή διοργάνωση. Επιπλέον, οι περισσότερες από τις ταινίες που θα προβληθούν έχουν λάβει διακρίσεις στα Φεστιβάλ του κόσμου!

Αξίζει να σημειωθεί ότι από φέτος το Φεστιβάλ Πελοποννήσου προσφέρει «Ντοκιμαντέρ για Όλους», έναν νέο θεσμό, που επιτρέπει σε άτομα με προβλήματα ακοής ή οράσεως καθώς και στα παιδιά με μέτρια νοητική υστέρηση να έχουν πρόσβαση στα ντοκιμαντέρ μέσω της μεταγλώττισης, της ακουστικής περιγραφής και του ενδογλωσσικού υποτιτλισμού SDH.

Πρόγραμμα Προβολών στο Κράθιο

Παρασκευή 15 Απριλίου 

18:00 «Ακριβή συντήρηση – Έργα και Ημέρες του ΝτάνιΚάραβαν» (High Maintenance-The Life and Workof Dani Karavan) τωνBarak Heymann & Lukasz Konopa (Ισραήλ, 2020). 19:30 «Ultraviolette: η συμμορία που έφτυνε αίμα» (Ultraviolette and the blood-spitters gang) τουRobin Hunzinger (Γαλλία, 2021) Αφιέρωμα στην Ισότητα. 21:00 «Μέσα από το Τζάμι, Τρεις Πράξεις» του Χρήστου Μπάρμπα (Ελλάδα,2021) Βραβείο Κοινού Fischer στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Σάββατο 16 Απριλίου:

18:00 «Το κάλεσμα του Κονγκό» (Congo Calling) του Stephan Hilpert (Γερμανία, 2019)-Αφιέρωμα Υποσαχάρια Αφρική. 19.30 «Οδόφραγμα» (Barricade) του David Klammer (Γερμανία, 2021). 21:00 «Ο εφιάλτης των Σαμάνων» (The Shaman’s Νightmare) της Natalie Halla (Αυστρία, 2021)-Αφιέρωμα στη Natalie Halla.

Κυριακή 17 Απριλίου:

18:00 «Γαβριέλα – Η Γερμανίδα με το ποδήλατο» του Δομήνικου Ιγνατιάδη (Ελλάδα, 2021). 20:00 «80.00 Σνίτσελ» (80,000 Schnitzel) της Hannah Schweier (Γερμανία, 2020). Αναλυτικότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της Ακράτας, μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: https://www.peloponnisosdocfestival.com/el/docfestival/peldocfest/peldocfest-22/aboutevent/6

Όλες οι προβολές είναι δωρεάν. Επίσης, 25 ταινίες του Φεστιβάλ θα είναι διαθέσιμες και online, δωρεάν, μέσω της ιστοσελίδας www.peloponnisosdocfestival.com καθ’όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ (8-17 Απριλίου) για περιορισμένο αριθμό θεάσεων.

Η διοργάνωση…

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του ΕΚΟΜΕ και της Inter Action Art. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η Τζίνα Πετροπούλου, ενώ καλλιτεχνική σύμβουλος του Φεστιβάλ είναι η Κλεώνη Φλέσσα. Για περισσότερα νέα γύρω από το Φεστιβάλ και τις παράλληλες εκδηλώσεις, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.peloponnisosdocfestival.com και στο facebook στην διεύθυνση https://www.facebook.com/peloponnisosdocfestival/και στο Instagram,instagram.com/peldocfest. συντονισμένοι, το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου έρχεται!


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΞΟΔΟΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr