background img
banner
banner

Συμμετοχή 5 Μεταλλίων για το Δημοτικό Σχολείο Ελίκης!

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ ΜΕ 2 ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ 3 ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την περασμένη Παρασκευή, 8 Απριλίου, εκπαιδευτικοί και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ελίκης. Αποδεχόμενοι την πρόσκληση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, δήλωσαν συμμετοχή στο εγκεκριμένο από το Υ.ΠΑΙ.Θ πρόγραμμα «4η ημερίδα ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Κλασικού Αθλητισμού», το οποίο διεξήχθη στο μοναδικό Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Η αθλητική – εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη σχεδιάστηκε για τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ελίκης και είχε στόχο όχι μόνο την συμμετοχή τους στο αθλητικό πρόγραμμα αλλά και την επίσκεψή τους σε έναν σημαντικό μνημειακό χώρο, όπως αυτόν της αρχαίας Μεσσήνης.

Στην δράση συμμετείχαν 15 παιδιά της ΣΤ΄ Τάξης και τρεις συνοδοί εκπαιδευτικοί. Η μετακίνηση και η αγωνιστική συμμετοχή τους οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε με την αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, όπως αυτό είχε οριστεί και ίσχυε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Μέσα σε ένα ειδυλλιακό και επιβλητικό τοπίο…

Έτσι, το πρωί της Παρασκευής και με επικεφαλής συνοδούς τον διευθυντή του σχολείου Δημήτρη Ελευθεριώτη και τις εκπαιδευτικούς Μαρία Καραβασίλη και Κωνσταντίνα Πλακούδα, η αποστολή του Δημοτικού Σχολείου Ελίκης μετά από μια τρίωρη περίπου διαδρομή, γεμάτη εικόνες σπάνιας ομορφιάς, έφτασε στην αρχαία Μεσσήνη.
Η άφιξη συνοδεύτηκε από επιφωνήματα χαράς και ενθουσιασμού, από μαθητές και δασκάλους για το θέαμα που αντίκριζαν. Μέσα σε ένα ειδυλλιακό και επιβλητικό τοπίο πρόβαλαν τα ερείπια της Αρχαίας Μεσσήνης και όλοι κατάλαβαν πόσο δίκιο είχε ο Θηβαίος στρατηγός Επαμεινώνδας, όταν μετά τη μάχη των Λεύκτρων, διάλεξε αυτόν τον τόπο για να ιδρύσει, το 396 π.Χ. την πόλη.

Ενθουσιασμός και συγκίνηση!

Οι επιδόσεις όλων των μαθητών και μαθητριών ήταν εντυπωσιακές ενώ τα 2 χρυσά και 3 ασημένια μετάλλια χάρισαν ακόμα μεγαλύτερες στιγμές ενθουσιασμού και συγκίνησης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Μετά το πέρας των αγώνων, στους αθλητές και στους συνοδούς τους έγινε περιήγηση στον σημαντικό αυτόν μνημειακό χώρο, ο οποίος εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τα ευρήματα που έχει φέρει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη της ομάδας του καθηγητή Αρχαιολογίας κ. Πέτρο Θέμελη, η ανάδειξη του σπουδαίου αυτού αρχαιολογικού χώρου, έχει πάρει εντυπωσιακές διαστάσεις και τείνει να ολοκληρωθεί. Παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής, μαθητές και δάσκαλοι, αν και κουρασμένοι από την ολοήμερη εκδρομή, ήταν χαρούμενοι τόσο για την εμπειρία της συμμετοχής και τις αθλητικές διακρίσεις όσο και γεμάτοι από εντυπωσιακές εικόνες , που η φύση και ο αρχαιολογικός χώρος, απλόχερα τους προσέφεραν και γύρισαν μαγεμένοι στο σχολείο τους. Ο μεγάλος στόχος αυτής της δράσης είχε επιτευχτεί.

΄΄Ένα σύγχρονο σχολείο, το οποίο δε θέλει η μάθηση να περιορίζεται στο στενό σχολικό περιβάλλον, αλλά να είναι ανοιχτό στην κοινωνία, να πραγματοποιεί δράσεις με επισκέψεις σε πολλούς και ενδιαφέροντες χώρους, και να δίνει την δυνατότητα οι μαθητές και οι μαθήτριές του να συμμετέχουν σε διάφορα προγράμματα που υλοποιούν φορείς και οργανισμοί. Άλλωστε οι δάσκαλοι αυτού του σχολείου, γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα βιώματα των μαθητών και εκπαιδευτικών από παρόμοια προγράμματα, μένουν αξέχαστα΄΄, επισημαίνονται σε δελτίο Τύπου του σχολείου, που τονίζει και τα εξής: ΄΄Το Δημοτικό Σχολείο Ελίκης αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμότατα την Οργανωτική Επιτροπή (Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας-Εκπαιδευτήρια Μπουγά) για την πρόσκληση στο πρόγραμμα« 4η ημερίδα ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Κλασικού Αθλητισμού», στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr