background img
banner
banner

Τα αιτήματα του κλάδου των ταξί στον Μάκη Βορίδη

ΤΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, είχαν το βράδυ της Τετάρτης 6 Απριλίου, εκπρόσωποι των Σωματείων ταξί της Αχαΐας στο Αίγιο, στο περιθώριο της επίσκεψης του υπουργού για την εκδήλωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Αιγιαλείας. Οι αυτοκινητιστές έθεσαν τα προβλήματα που «καίνε» τον κλάδο τους, λαμβάνοντας διαβεβαιώσεις από τον κ. Βορίδη για τα περισσότερα εξ αυτών.

Το μεγαλύτερο μάλιστα από αυτά τα προβλήματα δεν θα μπορούσε να μην είναι οικονομικής φύσεως και απορρέει από την πρωτόγνωρη αύξηση στις τιμές των καυσίμων, με τους επαγγελματίες ταξί να βλέπουν το κέρδος τους να μειώνεται κατά πολύ, χωρίς ωστόσο να μπορούν να αυξήσουν τα κόμιστρα, γνωρίζοντας την οικονομική αδυναμία του κόσμου να ανταποκριθεί.
Τον κ. Βορίδη περίμεναν ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και πρώην πρόεδρος του Σωματείου της Πάτρας Παναγιώτης Σκέντζος, ο νυν πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Πάτρας Γιώργος Σιδέρης, ο πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Αιγίου και Περιχώρων Παναγιώτης Αγγελόπουλος και ο πρόεδρος του αντίστοιχου Σωματείου Καλαβρύτων Αλέξιος Ντόκος.

Ζητείται επιχορήγηση για την πρωτόγνωρη αύξηση στα καύσιμα

Τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες ταξί είναι η επεξεργασία και τροποποίηση της ΚΥΑ 50025/18 καθώς και η εύρεση άμεσης κάλυψης της ραγδαίας και υψηλής αύξησης της τιμής των καυσίμων που είχε ως αποτέλεσμα την εκτόξευσή του κόστους μεταφοράς. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε προτεραιότητα για άμεση λύση του κόστους και παράλληλα να εξεταστούν και τα θεσμικά θέματα τροποποίησης της ΚΥΑ που είναι απαραίτητα, για την απλοποίηση των διαδικασιών και ορθολογισμού εν γένει της ανάθεσης και διεκπεραίωσης των Μαθητικών Δρομολογίων που θα αποβεί προς όφελος του κλάδου.

Όπως μετέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Αιγίου Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ΄΄αναφέραμε στον υπουργό το γεγονός ότι είμαστε ο μόνος κλάδος που έλαβαν τόσο λίγα μέλη επιστρεπτέα προκαταβολή με αφορμή τα μέτρα για τον covid-19, παρά το γεγονός ότι το πλήγμα ήταν για εμάς πολύ μεγάλο. Επίσης, του ζητήσαμε όσοι έλαβαν να τους δοθεί η δυνατότητα να μην επιστρέψουν τα χρήματα καθώς υπάρχει αντικειμενική δυσκολία. Ζητήσαμε ακόμη επιχορήγηση για την τεράστια αύξηση της τιμής των καυσίμων, ωστόσο τασσόμαστε ενάντια στη λογική αύξησης του κομίστρου γνωρίζοντας πως δεν είναι εφικτή. Ακόμη, συζητήσαμε για τον νόμο για τα ταξί και τη μεταφορά των μαθητών΄΄.

Θετικός για τα περισσότερα θέματα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού Σωματείου, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, διήρκεσε λίγο λιγότερο από μισή ώρα και ο υπουργός αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων των εκπροσώπων του κλάδου. ΄΄Ήταν θετικός για αρκετά από τα αιτήματα που του θέσαμε, γεγονός που μας χαροποιεί, ενώ μας ανέφερε πως κάποια από τα ζητήματα αυτά έχουν ήδη δρομολογηθεί. Αναμένουμε έτσι την υλοποίησή τους, διότι ο κλάδος μας βρίσκεται σε εξαιρετικά δεινή κατάσταση΄΄, κατέληξε ο κ. Αγγελόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr