background img
banner
banner

Ο μαραθώνιος για να φτάσει το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα στην Φανερωμένη

Σε κλίμα κατάνυξης και πνεύμα αλληλεγγύης χιλιάδες κόσμου έδωσαν το βράδυ της Ανάστασης το “παρών” στους προαύλιους και εσωτερικούς χώρους όλων των εκκλησιών της Αιγιάλειας. Tο Άγιο Φως έφερε στο Αίγιο ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος βρέθηκε από την Ιερουσαλήμ στην Αθήνα και από εκεί σε Αίγιο και Πάτρα.

“Παρέλαβα από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων το Άγιο και Ανέσπερο Φως και το μετέφερα στην Πατρίδα, μαζί με το αναστάσιμο μήνυμα. Σε λίγη ώρα, το Άγιο Φως βρέθηκε σε όλα τα σημεία της ελληνικής επικράτειας. Ας ελπίσουμε ότι το Φως της Αναστάσεως θα μας φωτίζει και θα μας καθοδηγεί, μεταλαμπαδεύοντας, σε ολόκληρη την Οικουμένη, το μήνυμα της αισιοδοξίας, της χαράς και της ελπίδας. Ειδικά αυτές τις μέρες, λόγω και της κατάστασης στην μαρτυρική Ουκρανία, το μήνυμα για τη σημασία της ζωής και της ειρήνης παραμένει εξόχως επίκαιρο. Καλή Ανάσταση. Χρόνια πολλά με υγεία σε όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες παντού στον κόσμο”, ανέφερε σε ανάρτησή του ο Αχαιός υφυπουργός.

Επιστρέφοντας στην Αχαΐα ο κ. Κατσανιώτης παρέδωσε το Άγιο Φως από τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στην Εθνική οδό, στα βενζινάδικα, παρουσία και του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, στον προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης π. Αθανάσιο Λιακόπουλο και στη συνέχεια στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο Αγ. Ιωάννου Θεολόγου, στο Επισκοπείο Πατρών. Στον Ι.Ν. της Παναγίας Φανερωμένης ο π. Αθανάσιος Λιακόπουλος κατέφθασε λίγα λεπτά πριν τις 10.30 και πλήθος πιστών παρέλαβαν το Άγιο Φως σε κλίμα κατάνυξης ενώ εκπρόσωποι των εκκλησιών το μετέφεραν μέσα σε λίγα λεπτά στις ενορίες τους.

Να σημειωθεί, ότι δόθηκε αγώνας δρόμου για να μεταφερθεί το Άγιο Φως σε κάθε Μητρόπολη και από εκεί στις ενορίες. Αιτία η καθυστέρηση της ελληνικής αποστολής από τα Ιεροσόλυμα καθώς, αντί για τις 6 το απόγευμα που ήταν προγραμματισμένη η άφιξη αυτή τελικά έγινε λίγο μετά τις 20:30, όταν τελικά έφτασε το αεροπλάνο της Aegean που μετέφερε το Άγιο Φως με ειδική πτήση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr