background img
banner
banner

«Μπαράζ» πυρκαγιών στην Αιγιάλεια

«ΕΠΕΣΑΝ» ΠΡΟΣΤΙΜΑ – Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΕ ΔΑΦΝΕΣ, ΔΙΓΕΛΙΩΤΙΚΑ,
ΣΥΝΕΒΡΟ, ΠΡΟΒΟΔΟ, ΕΛΑΙΩΝΑ, ΚΕΡΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ ΚΕΡΥΝΕΙΑ

Τρεις μόλις ημέρες πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου) κι η καύση κλαδιών χωρίς τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων, έφερε εκτεταμένα προβλήματα. Ούτε λίγο ούτε πολύ,  από το πρωί ως το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Απριλίου, σημειώθηκαν επτά πυρκαγιές στην Αιγιάλεια όπου χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ακράτας. Σε μία εξ αυτών μάλιστα, επεβλήθη και πρόστιμο…

Οι πέντε από τις επτά εστίες κατεστάλησαν γρήγορα λόγω της άμεσης επέμβασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ οι δύο το μεσημέρι είχαν τεθεί υπό έλεγχο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιες από τις εστίες ξέσπασαν ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα να τεθεί επί ποδός όλη η δύναμη της τοπικής Πυροσβεστικής. Φωτιές σημειώθηκαν σε Δάφνες, Διγελιώτικα, Συνεβρό, Προβοδό και Ελαιώνα όπου κάηκαν μικροεκτάσεις περίπου ενός στρέμματος στην καθεμία. Οι δύο μεγαλύτερες φωτιές ξέσπασαν στη Δ.Ε. Διακοπτού και συγκεκριμένα στην Κερνίτσα και την Παλαιά Κερύνεια στις οποίες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν ως αργά το μεσημέρι. Μάλιστα, δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονταν στην Παλαιά Κερύνεια μέχρι αργά το βράδυ, προκειμένου να αποσοβήσουν τον κίνδυνο ανάφλεξης.

Από καύση κλαδιών ξέφυγαν οι φωτιές…

΄΄Οι φωτιές προκλήθηκαν από καύση κλαδιών χωρίς να έχουν ληφθεί τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Μάλιστα, στην περίπτωση της Παλαιάς Κερύνειας, εκεί όπου κάηκαν συνολικά περί τα πέντε στρέμματα, από τη φωτιά που ξέσπασε από καύση κλαδιών σε ελαιώνα, προκλήθηκαν ζημιές σε γειτονικό οικοπεδικό χώρο ενώ κάηκε και μικρή δασική έκταση με πουρνάρια και χαμηλή βλάστηση΄΄, επισήμανε στο protionline.gr ερωτηθείς σχετικά, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου Γιώργος Κολοκοτσάς, κάνοντας γνωστό πως σε αυτή την περίπτωση επεβλήθη και πρόστιμο. ΄΄Δυστυχώς, κάποιοι πολίτες δεν είχαν φροντίσει να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, η φωτιά που έβαλαν τους ξέφυγε, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Υπηρεσίας μας΄΄, πρόσθεσε.

Όσο για τα οχήματα που χρειάστηκε να επέμβουν, ρίχτηκαν στη… μάχη αυτά που βρίσκονταν σε ειδική επιφυλακή, καθώς επίσης, η δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ακράτας, δύο οχήματα, επιχείρησαν στις φωτιές της Ανατολικής Αιγιάλειας, ενώ έξι οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου έσβησαν τις υπόλοιπες εστίες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr