background img
banner
banner

Μεγάλο συνέδριο για τον πρωτογενή τομέα | ΒΙΝΤΕΟ

ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΣ

Τις ένδοξες ημέρες του ΠΑΣΟΚ, θύμισε η έλευση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, χθες το απόγευμα στο Αίγιο, με πολλά στελέχη της παράταξης από την περιοχή να τον υποδέχονται σε κλίμα ευφορίας για την επόμενη ημέρα του κινήματος στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας Ανδρουλάκη στην Αχαΐα, η Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών, όπου στις 6:10 το απόγευμα της Πέμπτης, τον υποδέχθηκαν αρχικά ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΚ στην Αχαΐα Γιώργος Αθανασόπουλος και ο πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ Γρηγόρης Αλεξόπουλος μαζί με πλήθος κόσμου.

Στην είσοδο των γραφείων της ΠΕΣ τον περίμενε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Θανάσης Σωτηρόπουλος, που μετά από εγκάρδιο χαιρετισμό, τον οδήγησε στην αίθουσα του συμβουλίου όπου τον υποδέχθηκε ο διευθυντής Μίλτος Σταυρόπουλος και μέλη του ΔΣ.

Στήριξη στον πρωτογενή τομέα

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έδειξε ενημερωμένος για τα μεγάλα ζητήματα του αγροτικού κόσμου της Αιγιάλειας, τονίζοντας πως η πολιτική της κυβέρνησης στο ενεργειακό ζήτημα πλήττει τον πρωτογενή τομέα της χώρας και εξήγγειλε το μεγάλο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του ΚΙΝΑΛ στην Θεσσαλία, όπου θα τεθούν οι βάσεις για την ανασυγκρότησή του.
Καυτηρίασε και τη θνησιγενή πολιτική της κυβέρνησης στο ζήτημα των νέων αγροτών και ξεκαθάρισε ότι για να επιστρέψουν οι νέοι στην καλλιέργεια γης θα πρέπει να υπάρξει εκπαίδευση, προκειμένου ο αγρότης να γνωρίζει τι πρέπει να καλλιεργήσει.

Τα αποθέματα σταφίδας και οι πρωθυπουργοί

Ακολούθως ο πρόεδρος της ΠΕΣ, Θανάσης Σωτηρόπουλος, ενημέρωσε για ακόμα μία φορά, είχε προηγηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση στην Αθήνα, για την καθυστέρηση της λήψης απόφασης για τη διάθεση των αποθεμάτων σταφίδας από το υπουργείο και υπενθύμισε στο νέο πρόεδρο ότι οι περισσότεροι επικεφαλής κομμάτων που έχουν περάσει από την ΠΕΣ, έγιναν πρωθυπουργοί της χώρας.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις για τη συμβολή της σταφίδας στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και της χώρας γενικότερα, αλλά και τη μειωμένη επιδότηση του προϊόντος κατά 55% που οδηγεί στην εγκατάλειψη των σταφιδοπαραγωγών από την καλλιέργεια του «μαύρου χρυσού».

 

Στην ΠΕΣ μεταξύ άλλων βρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της ΠΕΣ, Νίκος Μιχαλόπουλος, ο οποίος αν και προερχόμενος από την Νέα Δημοκρατία, επικρότησε τη στάση Ανδρουλάκη να μιλά με καθαρή γλώσσα για τα μείζονα ζητήματα και να λέει αλήθειες.

Επίσης ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Θανάσης Πετρόπουλος, οι πολιτευτές του ΚΙΝΑΛ Μαρίνος Σκανδάμης και Κατερίνα Σολωμού, η επικεφαλής της Ποιοτικής Αιγιάλειας Βασιλική Ψυχράμη, οι δημοτικοί σύμβουλοι με την Ποιοτική Αιγιάλεια Παναγιώτης Μαρινόπουλος και Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γκίκας, ο αντιπρόεδρος της ΠΕΣ Βασίλης Καρέλης, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Κουνινάς Βασίλης Φιλιππόπουλος, ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ Αιγιαλείας Γιώργος Φιλιππόπουλος κ.α.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr