background img
banner
banner

“Βούλιαξε” το κέντρο από κόσμο – Κοσμοσυρροή στο “Umbrella πάρτι” της Α. Λόντου

Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ… “ΣΤΙΓΜΑ” – ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ήταν με διαφορά η καλύτερη παραμονή της ημέρας εορτής της Παναγίας Τρυπητής από το 2017 και μετά! Δίχως υπερβολή, το κέντρο της πόλης “φιλοξένησε” ίσως τον περισσότερο συγκεντρωμένο κόσμο που έχει δει η αγορά τα τελευταία χρόνια, με τις κεντρικές οδούς να κατακλύζονται από ντόπιους κι επισκέπτες, ενώ στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων, μπορούσε ο καθένας να διακρίνει την ανάγκη για χαλάρωση και διασκέδαση, έπειτα από μία επίπονη διετία κορωνοϊού που “στοίχησε” σε όλους ανεξαιρέτως από κάθε άποψη.

Εϊ… έχουμε πάρτι εδώ!

Η επισκεψιμότητα στο κέντρο του Αιγίου και στους γύρω δρόμους το απόγευμα και μέχρι τις 11 το βράδυ, Πέμπτη 28 του μήνα, άγγιξε ίσως τα κορυφαία επίπεδα με τους καταναλωτές να καταλαμβάνουν κάθε σημείο της αγοράς. Οι “περατζάδες” είχαν την τιμητική τους και οι έμποροι είχαν κάθε λόγο να νιώθουν ότι η… κατάσταση “αλλάζει προς το καλύτερο” και πως ίσως μπορούν να χαμογελούν με αισιοδοξία. Ο κόσμος έκανε ψώνια, περπάτησε στην γεμάτη φώτα πόλη, έκανε shopping therapy και… κατέληξε στο “Umbrella πάρτι” όπου είχαν επιμεληθεί έντεκα επαγγελματίες και καταστηματάρχες της οδού Α. Λόντου. Για περίπου τέσσερις ώρες έγινε το… αδιαχώρητο, αφού από την μια μεριά η χορευτική μουσική του dj Βασίλη Χωροζάκη και από την άλλη το όλο σκηνικό με τις φαντασμαγορικές ομπρέλες και τον στολισμό με τα μπαλόνια, έδιναν το έναυσμα σε όλους λέγοντας τους ξεκάθαρα “…εϊ, έχουμε πάρτι εδώ!”.

Βασ. Χορωζάκης: “Τέτοιες πρωτοβουλίες χρειάζεται η τοπική αγορά”

Μιλώντας στo protionline.gr ο άνθρωπος που ανέλαβε να “ανεβάσει” τα… ντεσιμπέλ και την διάθεση όσων βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο “Umbrella πάρτι” των καταστημάτων της οδού, ο γνωστός dj Βασίλης Χωροζάκης, τόνισε μεταξύ άλλων: “Τέτοιες ενέργειες μόνο ελπίδα μπορούν να δώσουν και να προσφέρουν σε αυτή την πόλη! Είμαι υπερήφανος που συμμετείχα σε αυτή την εκδήλωση και ελπίζω με τις μουσικές μου επιλογές, να βοήθησα στο να πετύχει λίγο παραπάνω, να δοθεί λίγο κέφι και ευθυμία στον κόσμο που δεν περνάει και… λίγα το τελευταίο διάστημα. Εύχομαι να υπάρχει και συνέχεια σε άλλα σημεία του Αιγίου, μπορούμε όλοι με απλές κινήσεις να δίνουμε “ζωή” σε τόσο όμορφους δρόμους και ξεχωριστά σημεία, όπως η Α. Λόντου” επισήμανε, ο οποίος “έπαιξε” πολλές χορευτικές επιτυχίες του τώρα αλλά και παλαιότερες, κινούμενος πάντα με μια ρυθμική διάθεση των beat που… παρέσυραν αρκετές φορές μικρούς και μεγάλους να κουνιούνται ρυθμικά!

Γ. Γκιώνης: “Οι Αιγιαλείς έχουν καταλάβει πλέον την βαθύτερη έννοια του ΕΚΑΜΕ/ΑΜΕΑ”

Ερωτώμενος ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου αλλά και πρόεδρος του ΕΚΑΜΕ Γιώργος Γκιώνης, για τη σημασία της χθεσινής εκδήλωσης στην οδό Ανδρέου Λόντου, επισήμανε στο protionline.gr: “Είναι μια πολύ ωραία εκδήλωση που σκοπό έχει, να κάνει το συγκεκριμένο σημείο της αγοράς ακόμα πιο “ζωντανό” και όμορφο. Οι μουσικές, οι ομπρέλες, ο κόσμος, τα φώτα… είναι οι λόγοι που απόψε “χτυπάει” όλος ο παλμός της πόλης, εδώ. Κάθε επιχείρηση έχει μια λαχειοφόρο αγορά, προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά το ΕΚΑΜΕ/ΑΜΕΑ Αιγίου και περιμένουμε τον κόσμο να ανταποκριθεί ανάλογα. Αυτή η πρωτοβουλία είναι πολύ σημαντική, καθώς ο μέσος δημότης καταλαβαίνει μέρα με την μέρα όλο και περισσότερο την σημασία και την κοινωνική προσφορά του ΕΚΑΜΕ/ΑΜΕΑ και την μεγάλη αγάπη για αυτά τα παιδιά” ανέφερε ο κ. Γκιώνης, ο οποίος δεν λησμόνησε να πει ότι τάσσεται υπέρ της πεζοδρόμησης των οδών και πως είναι υπέρ τέτοιων ανάλογων εκδηλώσεων, που σκοπό έχουν να δώσουν νέα πνοή στην αγορά και παλμό.

Νικ. Μεντζελόπουλος: “Η Α. Λόντου παρουσιάζει μια άλλη εικόνα, πολύ πιο όμορφη”

Ο κόσμος υπήρξε πολύ πιεσμένος επί δύο ολόκληρα χρόνια με τον κορωνοϊό και έχει την ανάγκη να αλλάξει η διάθεση του, να περάσει ξέγνοιαστα και όμορφα ξανά. Αυτό που κάνουμε απόψε εδώ σαν επιχειρηματίες, είναι ότι “φρεσκάρουμε” τις ψυχές του κόσμου αλλά και τις δικές μας. Το “Umbrella πάρτι” δεν είναι τίποτα άλλο από μία “αντίδραση”, η απάντηση στα προβλήματα της καθημερινότητας με τον… δικό μας τρόπο” ανέφερε στo protionline.gr ο κ. Μεντζελόπουλος, ο οποίος διαθέτει εμπορικό κατάστημα στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην “νέα εικόνα” που έχει πλέον το κομμάτι της οδού, όπου με το “σκηνικό” με τις ομπρέλες σε συνδυασμό με την ρυθμική μουσική που χθες το βράδυ απόλαυσε ο κόσμος που βρέθηκε στο σημείο, έδωσε ακόμα περισσότερο κίνητρο στον καταναλωτή να ψωνίσει και να περάσει καλά. “Τέτοιες πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν από την πλευρά μας, οι καταναλωτές ανταποκρίνονται και απόψε έδειξαν ότι και το έχουν ανάγκη και το επιλέγουν” κατέληξε.

Λ. Παπαδόπουλος: “Ακολουθήσαμε με κατάνυξη την σημασία της σημερινής εορτής, η αγορά “βουλιάζει” από κόσμο”

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγίου Λάμπης Παπαδόπουλος σχολιάζοντας στo protionline.gr τον συνδυασμό του “Umbrella πάρτι” με την παραμονή της μεγάλης εορτής της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής αλλά και την επέκταση του ωραρίου μέχρι τις 11.00 το βράδυ, δήλωσε: “Ξέρουμε εδώ και χρόνια, ψηφισμένα, ότι η παραμονή της τοπικής μας εορτής είναι η “καλύτερη ημέρα” του χρόνου στην πόλη, με μεγάλη διαφορά. Το Αίγιο απόψε δίνει το στίγμα του και “ζωντανεύει” απ’ άκρη σ’ άκρη. Θεωρούσαμε πως είναι η ιδανική περίπτωση να γίνει και η “λευκή νύχτα”, αλλά αφού τα πράγματα είναι λίγο… διαφορετικά, περιοριζόμαστε στην παράταση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων που δίνει “άλλη πνοή” στο κέντρο της πόλης” επισήμανε ο κ. Παπαδόπουλος.

Τέλος, να επισημανθεί ότι, η λαχειοφόρος που διεξήχθη στον πεζόδρομο της Α. Λόντου κατά την διάρκεια της… ¨ομπρελοκατάστασης¨ θα διατεθεί εξ ολοκλήρου στο ΕΚΑΜΕ/ΑΜΕΑ Αιγίου ως οικονομική ενίσχυση, αποδεικνύοντας έτσι ότι οι έμποροι της συγκεκριμένης οδού, δεν έχουν μόνο καλές ιδέες (οι πολύχρωμες ομπρέλες) και γούστο (η χορευτική μουσική στα deck) αλλά πάνω από όλα διαθέτουν τις ευαισθησίες που χρειάζεται η ανθρώπινη “πλευρά” μέσα από την επιχειρηματική δραστηριότητα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr