background img
banner
banner

Αγιασμός και… νέα αρχή για το Τμήμα Μεταφορών και Επικοινωνιών Αιγίου

ΑΝΕΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΤΟ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ – ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Σε κλίμα ευφορίας και κυρίως ανακούφισης από φορείς αλλά και τους υπαλλήλους που μεταφέρθηκαν σε ασφαλές και νέο κτίριο, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 17 Μαΐου ο Αγιασμός, που σηματοδοτεί και επίσημα την έναρξη λειτουργίας της Υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών Αιγίου, στο κτίριο ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ, στην πλατεία εργατικών κατοικιών Αγ. Αθανασίου.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δήμος Αιγιαλείας και οι άνθρωποι που στελεχώνουν το Τμήμα, συνεργάστηκαν με τον καλύτερο τρόπο ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες όχι μόνο για την υπηρεσία αλλά και για τους πολίτες που την επισκέπτονται για να εξυπηρετηθούν. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος σε όμορφη ατμόσφαιρα, ενώ παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, οι αντιπεριφερειάρχες ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου Ανδρέας Φίλιας, Συντονισμού Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Τάκης Παπαδόπουλος, ο Βοηθός Περιφερειάρχη Παναγιώτη Σακελλαρόπουλος, ο σύμβουλος του Περιφερειάρχη Χρήστος Μπούνιας κι άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Τον δήμο Αιγιαλείας εκπροσώπησαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά και οι αντιδήμαρχοι Νίκος Καραΐσκος και Βασίλης Χριστόπουλος.

Το Τμήμα Μεταφορών και Επικοινωνιών Αιγίου, όπως λέγεται, από το παλαιό και δυσλειτουργικό κτίριο της οδού Ποσειδώνος στο Αίγιο μετεγκαταστάθηκε στον νέο χώρο που παραχωρήθηκε από τον ΟΑΕΔ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τη συνδρομή του δήμου Αιγιάλειας. Στο κτίριο έγιναν ευρείας κλίμακες εργασίες ανακαίνισης και προσαρμογής, ενώ εξοπλίστηκε κατάλληλα ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της υπηρεσίες. Διαμορφώθηκε ένας χώρος λειτουργικός, ασφαλής και εύκολα προσβάσιμος που θα παρέχει στους εργαζόμενους κατάλληλες συνθήκες εργασίας και στους πολίτες αναβαθμισμένες υπηρεσίες.

Ευχές από τον Μητροπολίτη

Αμέσως μετά τον Αγιασμό, ο Μητροπολίτης ανέφερε στους παριστάμενους: ΄΄Τους ευχόμαστε να πράττουν αυτό που και η ευχή λέει, να πράττουν όλα τα καλά προς ανακούφιση των ανθρώπων που θα έρχονται εδώ ώστε να αποκτήσουν το πολυπόθητο γι’ αυτούς δίπλωμα οδηγήσεως και όχι μόνο.
Όπως γνωρίζουμε και ο διευθυντής και όλοι οι υπάλληλοι που εργάζονται εδώ στο Παράρτημα του υπουργείου Συγκοινωνιών στο Αίγιο, καταβάλουν πολλές προσπάθειες έτσι ώστε να προσφέρουν στους ανθρώπους αυτά τα οποία πρέπει στο να μπορούν να βγαίνουν στους δρόμους με σιγουριά και με προσοχή.
Είναι ένας χώρος όμορφος, ασφαλής και λειτουργικός που θα δέχονται τους πολίτες και θα τους εξυπηρετούν σε ευχάριστο και άνετο περιβάλλον.
Να έχετε την ευλογία του Θεού και να είμαστε καλά να εγκαινιάζουμε κι άλλα έργα για το καλό της περιοχής μας και όχι μόνο΄΄.

Περιφερειάρχης Ν. Φαρμάκης: ΄΄Εκπληρώνουμε μία υποχρέωση απέναντι στους υπαλλήλους και τους πολίτες΄΄

Από την πλευρά του, ο κ. Φαρμάκης επισήμανε τη σπουδαιότητα της μετεγκατάστασης για την ασφάλεια των υπαλλήλων, αλλά και των συναλλασσόμενων. Όπως είπε, ΄΄υποχρέωσή μας είναι να παραδίδουμε στους πολίτες καλές υπηρεσίες μέσω των υπαλλήλων και στελεχών της Υπηρεσίας, τα οποία όμως στελέχη πρέπει να διαβιούν και να εργάζονται σε ασφαλείς εγκαταστάσεις. Αυτή την υποχρέωση ερχόμαστε να εκπληρώσουμε σήμερα, είναι κάτι που μας απασχόλησε από την πρώτη μέρα. Ένας οργανισμός ο οποίος δεν δίνει σημασία στα δικά του, δεν μπορεί να ασχοληθεί και με τα ξένα. Έτσι λοιπόν είμαστε εδώ για να παράσχουμε στους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονταν σε ένα κτίριο που δεν είχε τις προδιαγραφές, ένα καλύτερο και πιο ασφαλές εργασιακό περιβάλλον. Είναι μία καλή μέρα για την «οικογένεια» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και για όλα τα στελέχη που εργάζονται στην Υπηρεσία. Και βέβαια είναι μια Υπηρεσία της Περιφέρειας που έρχεται σε επαφή με τον πολίτη, πολύ περισσότερο από άλλες υπηρεσίες΄΄.

Και συνέχισε: ΄΄Όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε τι σημαίνει το θέμα της ασφάλειας και του καλού περιβάλλοντος, όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά και τους πολίτες που πολύ συχνά έρχονται για να εξυπηρετηθούν. Ευχαριστώ όλους όσοι εργάστηκαν για να είμαστε σήμερα εδώ, τη δημοτική αρχή η οποία συνέδραμε ούτως ώστε να έρθουμε σε αυτό το κτίριο και όλους όσοι βοήθησαν και κυρίως τους υπαλλήλους μας που τόσα χρόνια έκαναν αυτή την υπομονή να εργάζονται σε χώρους τους οποίους που μόνο ως χώροι εργασίας δεν εκλαμβάνονται. Καλή αρχή σε όλους΄΄.

΄΄Η όλη διαδικασία αποτελεί καλό παράδειγμα συνεργασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς ο δήμος Αιγιαλείας αμέσως ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας μέσα από πολύπλοκες διαδικασίες ήρθε το αίτημα σε εμάς για να μπορέσουμε σήμερα εδώ να κάνουμε αγιασμό και νέα αρχή΄΄, επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φίλιας.

Στην παραλία παρέμεινε το αρχείο – Θα αναζητηθεί νέος χώρος για τη μεταφορά του

Όπως ανέφερε στο protionline.gr ο προϊστάμενος του Τμήματος Ανδρέας Μπακρόζης, ΄΄ο χώρος είναι άνετος και λειτουργικός και με τη λειτουργία του αυτομάτως αναβαθμίζονται και οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη΄΄. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο ωφέλιμος χώρος είναι 100τ.μ. ενώ το Τμήμα στελεχώνεται από δέκα υπαλλήλους. Βεβαίως, θα πρέπει να σημειωθεί πως υπάρχει ακόμη μία εκκρεμότητα, η οποία έχει τεθεί από τον προϊστάμενο και τους υπαλλήλους στην Περιφέρεια και έχουν λάβει σχετική διαβεβαίωση ότι άμεσα θα επιλυθεί.

Πρόκειται για το αρχείο του Τμήματος το οποίο, ελλείψει χώρων, έχει παραμείνει στο παλιό κτίριο της παραλίας. ΄΄Το αρχείο της Υπηρεσίας μας είναι τόσο μεγάλο που χρειάζονται επιπλέον 100τ.μ. για να φιλοξενηθεί. Έχουμε θέσει το θέμα στην Περιφέρεια και μας ενημέρωσαν πως θα γίνει μία προσπάθεια ώστε να εξευρεθεί γρήγορα άλλο κτίριο και να μεταφερθεί το αρχείο, αν είναι δυνατόν σε κοντινό σημείο ώστε να υπάρχει άμεση πρόσβαση΄΄, σημείωσε ο κ. Μπακρόζης.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr