background img
banner
banner

ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ: Νέες διακρίσεις σε διασυλλογικό, 10χλμ. και 20χλμ βάδην το Σαββατοκύριακο

ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Σε τρεις διοργανώσεις συμμετείχε αυτό το σαββατοκύριακο ο Αθηνόδωρος και πιο συγκεκριμένα, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα 10.000μ στη Λαμία, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα 20.000μ βάδην στην Πάτρα και στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ18 επίσης στην Πάτρα. Εκτός των 20χλμ. τα υπόλοιπα αγωνίσματα του βάδην θα γίνουν στο Αίγιο στις 28 Μαιου, στα πλαίσια του μίτινγκ στίβου “Αιγιάλεια” με σκοπό οι αθλητές και αθλήτριες του Βάδην της Κ18 να έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στο Φεστιβάλ Βάδην.

“Σάρωσαν” τα χρυσά στο διασυλλογικό

Στο Διασυλλογικό Κ18 που έγινε στην Πάτρα το Σάββατο οι αθλητές/τριες του αιγιώτικου συλλόγου ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των αγώνων. Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και 1η ΘΕΣΗ βρέθηκαν στα 2000μ με φυσικά εμπόδια γυναικών (Σκαπετοράχη Ασημίνα ), στα 1500μ ανδρών (Γεωργίου Ανδρέας), στα 400μ γυναικών (Λαμπίρη Μαρίνα), στα 100μ με εμπόδια γυναικών (Μεντζελοπούλου Παναγιώτα), στα 200μ γυναικών (Μεντζελοπούλου Παναγιώτα) και στα 4χ400 γυναικών (Βαρβία Ευγενία, Σκαπετοράχη ασημίνα, Βίλλιου Θάλεια και Παπαπέτρου Χρυσούλα), ενώ πολύ καλές θέσεις και επιδόσεις είχαμε και από τα υπόλοιπα παιδιά.

Στους κορυφαίους βαδιστές της χώρας ο Μπαχός

Στα 20χλμ. βάδην, 1ος πανελληνιονίκης στην κατηγορία Κ23 και 3ος πανελληνιονίκης στη μεγάλη κατηγορία των ανδρών με επίδοση 1:37:28,5 αναδείχθηκε ο Ανδρέας Μπαχός που ανήκει πλέον στην ελίτ των βαδιστών της Ελλάδας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιτυχία αθλητή του συλλόγου σε πανελλαδικό επίπεδο. “Ευχόμαστε ανάλογη συνέχεια και συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνετέλεσαν στη διάκριση αυτή, ιδιαίτερα στην οικογένεια του αθλητή και στον προπονητή του Νίκο Τσιοφύλα” τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Αθηνόδωρου.

Πολύ καλή επίδοση ο Παπακωνσταντίνου

Ο Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου κατάφερε σπουδαία επίδοση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα 10000μ που έγινε στην πόλη της Λαμίας αφού τερμάτισε σε χρόνο 32.44,47 παρά τον δυνατό αέρα που φυσούσε. Άτυχος αντίθετα στάθηκε ο Μάριος Τσερεντζούλιας που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα, ενώ δεν αγωνίστηκαν τελικά ο Ηλίας Καραμπούλας και ο Δημήτρης Τασσόπουλος. Πολύτιμη η παρουσία και η συμπαράσταση εκ μέρους του συλλόγου, του Ηλία Θεοφυλακτόπουλου.

Στον 20ο δρόμο Καλαμάτας ο Δημ. Παπαγιαννόπουλος

Με τη φανέλα του Αθηνόδωρου συμμετείχε την προηγούμενη εβδομάδα ο Δημήτρης Παπαγιαννόπουλος στον 20ό Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας όπου οι συμμετέχοντες ήταν πάνω από 1000 που είτε έτρεξαν είτε βάδισαν την απόσταση των 10χλμ. Τερμάτισε τον αγώνα με χρόνο 40.19.4 (καθαρός χρόνος). Ο επετειακός Αγώνας Δρόμου της Καλαμάτας επέστρεψε δυναμικά φέτος μετά από δυο χρόνια και έφτασε στην 20η διοργάνωση, έχοντας μαζική συμμετοχή δρομέων όλων των ηλικιών και σπουδαίες επιδόσεις. Ήταν αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και στον Σύλλογο ατόμων με εμπειρία καρκίνου “ΞαναρχίΖΩ”, ενώ για πρώτη φορά δόθηκε η ευκαιρία να λάβουν μέρος και άτομα με νοητική και σωματική αναπηρία. Νικητής στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Καρούτζος με χρόνο 31.56, που είναι ρεκόρ διαδρομής. Δεύτερος ήταν ο Νικόδημος Νικολακέας με 32.27 και τρίτος ο Παναγιώτης Μπουρίκας με 33.23. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Σταυρούλα Μπάκα με χρόνο 43.04. Δεύτερη ήταν η Κατερίνα Πρισακάρου με 44.10 και τρίτη η Σταυρούλα Νικολαϊδη με 44.30.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr