background img
banner
banner

Αναβάθμιση του χώρου με πρότυπες εγκαταστάσεις

ΒΛΕΠΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΖΩΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΟΡΦΑΝΙΔΗ – ΑΝΤΙΔΡΑ Ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΤΕΜΕΝΗΣ

Την αντίδραση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Τέμενης έχει προκαλέσει το ενδεχόμενο δημιουργίας καταφυγίου ζώων εντός των διοικητικών ορίων της Τέμενης εκτιμώντας ότι πρόκειται για τοποθεσία ακατάλληλη, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση που δημοσιοποιήθηκε. Πλην όμως, από πλευράς δημοτικής αρχής τονίζεται πως ο χώρος που προτείνεται δεν είναι άλλος από το πρώην οικόπεδο Ορφανίδη, εκεί όπου θα δημιουργηθεί και το πράσινο σημείο, λειτουργώντας ως ένα οργανωμένο πάρκο που δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον.

Η άποψη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Τέμενης, όπως κατέστη σαφής μέσα από δελτίο Τύπου, είναι ότι τάσσεται υπέρ της δημιουργίας καταφυγίου ζώων, αλλά διαφωνεί κάθετα με την κατασκευή του στην Τέμενη. Τονίζει δε πως ΄΄ο δήμος Αιγιάλειας για μία ακόμη φορά ενεργεί σε βάρος των κατοίκων της Τέμενης ερήμην των φορέων της. Ασύστολα και προκλητικά αποφασίζει (αν αληθεύει το δημοσίευμα που επικαλείται) την κατασκευή του καταφυγίου σε τοποθεσία εντελώς ακατάλληλη δίπλα στην χωματερή “Τζουρά”΄΄. Ζητά δε από τους αρμόδιους του δήμου ΄΄όπως προχωρήσουν στην κατασκευή του καταφυγίου αδέσποτων σε χώρο με προδιαγραφές και κατόπιν μελέτης για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον με γνώμονα την ορθή φροντίδα των αδέσποτων και την λύση της απαράδεκτης σημερινής κατάστασης των που περιφέρονται σε άθλια κατάσταση (σε ορισμένες περιπτώσεις) και ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην δούμε εικόνες παρόμοιες με τα καταφύγια του δήμου Σπάρτης΄΄.

Προσωρινή φύλαξη με την τήρηση όλων των προδιαγραφών

Ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής αρμόδιος για τα αδέσποτα Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, έχει ξεκαθαρίσει πως πρόκειται για υποβολή πρότασης χρηματοδότησης ύψους 300.000 ευρώ για την κατασκευή καταφυγίου ζώων που θα περιλαμβάνει τη διαμόρφωση χώρου για την προσωρινή φύλαξή τους κι αυτό σε δημοτική ιδιοκτησία 5 στρεμμάτων επί συνόλου 50 στρεμμάτων του δήμου. Ο χώρος, εφόσον εγκριθεί η πρόταση, δεν θα θυμίζει σε τίποτα δημοτικό κυνοκομείο, αφού θα παρέχεται μόνο φροντίδα στα ζώα που είτε θα δίδονται προς υιοθεσία είτε θα επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως άλλωστε συμβαίνει σε αντίστοιχους χώρους άλλων δήμων. Επιπλέον, τονίζεται πως ο χώρος θα αναβαθμιστεί από τη σημερινή μορφή του. Ο αντιδήμαρχος έχει αναφέρει ακόμη ότι όταν κατατίθεται ένας φάκελος, για να εγκριθεί η χρηματοδότηση εξετάζεται εάν πληροί τις νόμιμες προδιαγραφές του υπουργείου και πως σε καμία περίπτωση δεν θα δοθεί έγκριση σε κάτι που επιβαρύνει το περιβάλλον ή υποβαθμίζει την περιοχή.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας τονίζει πως η πρόταση που έχει υποβληθεί αφορά το πρώην οικόπεδο Ορφανίδη, το οποίο αναμένεται να μεταμορφωθεί με τη δημιουργία του πράσινου σημείου κι άλλων εγκαταστάσεων που θα αναβαθμίσουν το περιβάλλον, με τη λειτουργία πρότυπων εγκαταστάσεων.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr