background img
banner
banner

Ανοιξιάτικο “πέρασμα” στη νέα εποχή

ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΥΡΑΪΚΟ

Με την αναμενόμενη συμμετοχή κόσμου, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 22 Μαΐου, το τριήμερο της σειράς εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Αναρρίχησης Καλαβρύτων, για φέτος. Κεντρική εκδήλωση για άλλη μία χρονιά, αποτέλεσε το 42ο Πανελλήνιο Πέρασμα του Φαραγγιού του Βουραϊκού Ποταμού. Οι όμορφες εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 20 του μήνα στα Καλάβρυτα, ισχυροποιήθηκαν το Σάββατο στο Διακοπτό και ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα της Κυριακής 22 Μαΐου μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, καθώς η συμμετοχή του κόσμου κρίθηκε ότι ήταν ουσιαστικά… μια πανδαισία χρωμάτων, κεφιού και φυσικά, περιπέτειας.

Ήταν μια πανδαισία χαράς το Πέρασμα από το Φαράγγι

Έπειτα από μια “υποχρεωτική παύση” δύο χρόνων λόγω του κορωνοϊού, οι ωραίες στιγμές επανήλθαν για τα καλά στα φωτογραφικά λευκώματα των συμμετεχόντων. Ποιος άραγε το περίμενε από τους οκτώ πρώτους συμμετέχοντες του 1980, να έρθει η ώρα που στις εκδηλώσεις της μεγάλης γιορτής τους η συμμετοχή θα ξεπερνούσε κάθε προσδοκία; Και όμως, ο κόσμος φέτος όχι μόνο το απόλαυσε, όχι μόνο συμμετείχε, αλλά έδωσε το “ραντεβού” από τώρα για το επόμενο πέρασμα, του χρόνου τέτοια εποχή. Το Πέρασμα από το Φαράγγι ήταν τελικά μια πανδαισία χαράς, καθώς ο σχεδόν καλοκαιρινός καιρός συνδυάστηκε άψογα με την διάθεση των οργανωτών σε Διακοπτό, Καλάβρυτα αλλά και τις ενδιάμεσες περιοχές. Εκπρόσωποι από όλους τους φορείς, τις υπηρεσίες και τους εθελοντές που συνεργάστηκαν για την διεξαγωγή των εκδηλώσεων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους.

Το τριήμερο σε… σφηνάκια

  • Την Κυριακή, διεξήχθη μόνο ένα δρομολόγιο από το γραφικό Διακοπτό προς Καλάβρυτα, αυτό των 15.07 το μεσημέρι, το οποίο είχε 50% έκπτωση μόνο στην άνοδο του. Τα εισιτήρια κλείνονταν μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
  • Ο Σύλλογος Φίλων Οδοντωτού Σιδηροδρόμου διατήρησε ανοιχτό τον χώρο του Μουσείου στο Διακοπτό την Κυριακή για περίπου 9 ώρες, προκειμένου οι εκδρομείς να μπορούν να απολαύσουν τα εκθέματα στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του Μουσείου.
  • Πολλοί ιδιώτες και αρκετές επιχειρήσεις με τουριστικά λεωφορεία (ακόμα και από άλλα σημεία της χώρας) βρέθηκαν το τριήμερο στην περιοχή, προκειμένου να εξυπηρετηθεί εις το έπακρον ο τεράστιος όγκος του κόσμου που βρέθηκε στις περιοχές της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων, αυτές τις μέρες και στις μετακινήσεις του.
  • Πάρα πολλοί που δεν επέλεξαν την συμμετοχή τους στο μεγάλο και ιστορικό “Πέρασμα” κατέληξαν σε λύσεις μικρών εξορμήσεων με αυτοκίνητα ή λεωφορεία, σε Ζαχλωρού και Μέγα Σπήλαιο ή σε άλλες εντυπωσιακές διαδρομές της περιοχής.
  • Συνεργείο της Cosmote TV βρέθηκε στις 22 Μαΐου στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να ληφθούν πλάνα για την κάλυψη μιας ειδικής εκπομπής της συνδρομητικής τηλεόρασης με θέμα τις ομορφιές της περιοχής, την προβολή του Μουσείου του Οδοντωτού στο Διακοπτό και φυσικά, τις ιδιαιτερότητες του Περάσματος του Φαραγγιού, καταγράφοντας ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ που αναμένεται να ξεχωρίσει.

Ερμείδης: «Η συμμετοχή του κόσμου ήταν και συγκινητική και αναμενόμενη»

Η αγάπη για την φύση και τις ομορφιές της περιοχής μετουσιώθηκε σε ένα πολύ γεμάτο και δραστικό τριήμερο εκδηλώσεων, από κάθε άποψη. Μιλώντας στο protionline.gr ο πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαβρύτων Χαρίλαος Ερμείδης, δήλωσε για την φετινή συμμετοχή και το “Πέρασμα” που προσέλκυσε πολύ κόσμο και φέτος: “Η συμμετοχή του κόσμου ήταν και συγκινητική και αναμενόμενη. Ιδιαίτερη χαρά για εμάς το πλήθος του κόσμου σε επίπεδο προσφοράς και εθελοντισμού. Η πιο μεγάλη μας χαρά σαν διοργανωτές, ήταν που είδαμε πολλούς νέους ανθρώπους, ηλικίες πολύ μικρές σε σχέση με άλλες χρονιές, πριν τον κορωνοϊό” ήταν τα λόγια του επί σειρά ετών προέδρου του ιστορικού συλλόγου, για το πρώτο εγχείρημα του συλλόγου έπειτα από δύο χρόνια παύσης λόγω πανδημίας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr