background img
banner
banner

Από μέρα σε μέρα το Προεδρικό Διάταγμα, “σφραγίζεται” η μεταφορά της Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα

ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ!

Την ώρα που στον δήμο Αιγιαλείας προχωρούν τις κινήσεις τους για το Τμήμα Φυσικοθεραπείας μέσω της νομικής οδού, η Πρυτανεία βρίσκεται εν αναμονή του νέου Προεδρικού Διατάγματος που θα προβλέπει μεταφορά του Τμήματος στην Πάτρα, γεγονός που θα επιφέρει την κατάργηση του Παραρτήματος στο Αίγιο, μετά από 19 χρόνια. Ωστόσο, στο νέο μηχανογραφικό υπάρχει πρόβλεψη για την είσοδο 170 νέων φοιτητών αναφέροντας ως έδρα του Τμήματος το Αίγιο, πράγμα που σημαίνει ότι παραμένει τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο του επόμενου ακαδημαϊκού έτους.

Στον δήμο φαίνεται πως έχουν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, κι αυτό εκφράστηκε δια στόματος του δημάρχου την περασμένη εβδομάδα, άρα στρέφονται στην αγωγή εις βάρος του Πανεπιστημίου, διότι το ΤΕΙ Πάτρας αρχικά, Δυτικής Ελλάδας μετέπειτα και Πανεπιστήμιο Πατρών σήμερα, δεν εκτέλεσαν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις. Κι αυτό δεν θα αφορά τόσο την ανάπτυξη όλων των Τμημάτων που ανέφερε ο αρχικός σχεδιασμός, αλλά τις παρεμβάσεις στα κτίρια που είχαν παραχωρηθεί από τον δήμο και οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν.

Συνεργαζόμενο με τις δομές Υγείας και στο Αίγιο…

Ως προς τα επιχειρήματα της Πρυτανείας που υιοθετήθηκαν από τη Σύγκλητο πριν λίγους μήνες, δηλαδή την απόσταση για την πρακτική άσκηση των μαθητών, φαίνεται πως απαντήθηκαν και από την επιστημονική εκδήλωση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας την περασμένη εβδομάδα, με θέμα «Διεπιστημονική Προσέγγιση σε Μονάδες Υγείας», δεδομένου ότι εκεί αποδείχθηκε πως το Νοσοκομείο Αιγίου διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του Τμήματος.

Μάλιστα, και σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Πανεπιστήμιο για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, επισημαίνει: «Πλήθος φοιτητών παρακολούθησε την επιστημονική εκδήλωση και οι εισηγήσεις των ομιλητών κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των φοιτητών του Τμήματος. Αυτό που αποκόμισαν όσοι ήταν παρόντες είναι η ανάγκη διεπιστημονικής συνεργασίας για την διαμόρφωση ενός σύγχρονου συστήματος υγείας. Η διεπιστημονική ομάδα υγείας πρέπει να έχει σκοπό την παροχή, ολιστικής, εξατομικευμένης, ποιοτικής και αποδοτικής φροντίδας των ασθενών. Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας, συνεργαζόμενο στενά με τις δομές υγείας που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση, ανέδειξε την διασύνδεση του με αυτές, οι οποίες εδράζονται σε Αίγιο, Πάτρα και Αθήνα και εξυπηρετούν εκπαιδευτικούς, κλινικούς και ερευνητικούς σκοπούς».

Οι ελπίδες από τη σύνοδο των Πρυτάνεων με την υπουργό

Η απόφαση για μεταφορά του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα μοιάζει πλέον ειλημμένη, ωστόσο θα «σφραγιστεί» με το Προεδρικό Διάταγμα και όχι με νομοσχέδιο, όπως «καυτηριάστηκε» και στη διαδημοτική σύσκεψη της περασμένης Δευτέρας στο Δημαρχείο Αιγίου, όπου τονίστηκε μάλιστα ότι για πρώτη φορά καταργείται ένα Τμήμα κατ’ αυτό τον τρόπο. Κι ενώ οι νεότερες πληροφορίες, μετά τη συνάντηση της υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στη σύνοδο των Πρυτάνεων πριν δέκα περίπου ημέρες στα Ιωάννινα, είχε αναφέρει πως «παγώνουν» όλα μέχρι νεοτέρας, γεγονός που μεταφράστηκε πως ίσως η υπογραφή του εν λόγω Προεδρικού Διατάγματος μετατεθεί για μετά τις εκλογές, φαίνεται πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι…

Την ίδια στιγμή ωστόσο, το νέο μηχανογραφικό κι εφόσον δεν έχει υπογραφεί το Π.Δ., αναφέρει το Τμήμα Φυσικοθεραπείας με έδρα το Αίγιο, προβλέποντας την είσοδο 170 νέων φοιτητών.
Σε επικοινωνία του protionline.gr με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα, τονίστηκε από μέρους του: ΄΄Η δική μας ενημέρωση αναφέρει πως από μέρα σε μέρα υπογράφεται το Προεδρικό Διάταγμα. Δεν γνωρίζουμε κάτι περισσότερο΄΄. 

Η δήλωση αυτή καθεαυτή δείχνει πως το Τμήμα Φυσικοθεραπείας βρίσκεται ήδη με το… ένα πόδι στην Πάτρα κι αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει…


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr