background img
banner
banner

Από τα βότσαλα της θάλασσας στην κορυφή του Χελμού!

«ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ 2022» ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ

Ο μαγευτικός Ηλίας Μαμαλάκης ανεβαίνει στην κορυφή του Χελμού, ανάβει φωτιά, στέλνει «μηνύματα καπνού» και ανταλλάσσει δημιουργικές μαγειρικές με τη σπουδαία Ελληνίδα μαγείρισσα Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου που θα του απαντά από την παραλία της Πούντας στην Αιγιάλεια ( έξοδος 20 της Ολυμπίας Οδού). Όσοι βρεθούν στην Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα αυτό το διήμερο 28 και 29 Μαΐου, τα ανοιχτά επισκέψιμα οινοποιεία τους περιμένουν για να δοκιμάσουνε ένα ποτήρι κρασί και να πιουν ή να ακούσουν ιστορίες, μοιραζόμενοι γνώσεις και εμπειρίες, καθώς θα περιηγούνται στα κελάρια τους.

Σε δελτίο Τύπου για τις δράσεις, επισημαίνονται τα εξής: ΄΄Θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ζωντανά τον Ηλία Μαμαλάκη και την Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου να μαγειρεύουν αλλά και να γευτείτε τα πιάτα των εστιατορίων –μελών του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια απολαμβάνοντας τα υπέροχα κρασιά των Πλαγιών της Αιγιάλειας και παίρνοντας μαζί σας, ως δώρο, ένα ίδιο ή ανάλογο εμφιαλωμένο κρασί με αυτό που θα πιείτε, χάρις στην δράση του Δικτύου 1+1. Η περιοχή της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων, από τις ομορφότερες αμπελουργικές ζώνες του κόσμου, γεμάτη αντιθέσεις και όμορφα τοπία που κόβουν την ανάσα, παράγει το σύνολο των προϊόντων της Μεσογειακής διατροφής στην άριστη ποιότητά τους: Ψάρια Κορινθιακού, ελαιόλαδο, εσπεριδοειδή, σταφίδα, οίνους ΠΟΠ και ΠΓΕ, φέτα ΠΟΠ Καλαβρύτων, ζυμαρικά, όσπρια,, κατσικάκια και αρνιά που βόσκουν γύρω από τα περιφραγμένα ή όχι αμπέλια. Ανακαλύψτε τα!

Το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια αριθμώντας σχεδόν 50 μέλη – επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων τα 12 οινοποιεία της Αιγιάλειας, εστιατόρια, ξενώνες και μεταποιητικές μονάδες της περιοχής της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων, συμμετέχει για πρώτη φορά στις «Ανοιχτές Πόρτες»! Πολλαπλές εκδηλώσεις όπως υπαίθριες κουζίνες στημένες από το κύμα της θάλασσας μέχρι τις κορυφές του Χελμού, επισκέψεις σε οινοποιεία, και ενέργειες σε τοπικά εστιατόρια θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 28 και 29 Μαΐου΄΄.
Η δράση «Ανοιχτές Πόρτες – Ανοιχτές Κουζίνες πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Καλαβρύτων και του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπαίθριες κουζίνες, τα επισκέψιμα οινοποιεία και τα εστιατόρια που συμμετέχουν επισκεφθείτε το: https://www.facebook.com/diktio.poiotitas.oinoxeneia


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr