background img
banner
banner

“Βούλιαξαν” από μοτοσυκλέτες και κόσμο τα Υψηλά Αλώνια

ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ 9ου ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΜΟΤΟΠΑΡΕΑ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ

Ο χώρος των Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο, γέμισε το απόγευμα της Κυριακής, 15 Μαϊου, από περίπου 300 εντυπωσιακές μοτοσικλέτες, κάθε κυβισμού, που τράβηξαν τα βλέμματα ντόπιων και επισκεπτών. Από τις 17.30 περίπου άρχιζαν να τερματίζουν οι αναβάτες που ξεκίνησαν στις 9.30 το πρωί από το Λεωνίδιο, συμμετέχοντας στο 9ο Οδοιπορικό Ιστορίας που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια η Μοτοπαρέα Λεωνιδίου και ο τερματισμός γίνεται κάθε φορά και σε διαφορετική τοποθεσία. Φέτος, σε συνεργασία με την ΠΑ.ΛΕ.ΜΟΤ., επιλέχθηκε το Αίγιο και αφού χαρτογραφήθηκε η διαδρομή μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο, οι αναβάτες πήραν θέση στην αφετηρία με προορισμό την πόλη μας.

Το Οδοιπορικό Ιστορίας 1821 πραγματοποιείται από την Μοτοπαρέα Λεωνιδίου ένα Σαββατοκύριακο του μήνα Μαΐου. Πρόκειται για ένα οδοιπορικό οδηγικής αντοχής με θέμα την Επανάσταση του 1821 που χαρίζει χαρά, προσμονή και ατελείωτες αναμνήσεις σε όσους έχουν λάβει συμμετοχή σε αυτό. Φέτος η πόλη μας είχε την τιμή να φιλοξενήσει τον τερματισμό και η ΠΑΛΕΜΟΤ, σε συνεργασία με την Μοτοπαρέα Λεωνιδίου, οργάνωσε με τον καλύτερο τρόπο ότι ήταν απαραίτητο ώστε ο τερματισμός να πραγματοποιηθεί άρτια και η εκδήλωση της απονομής των βραβείων να μείνει σε όλους αξέχαστη.

 

Με όρους και κανονισμούς η διαδρομή

Η διαδρομή δόθηκε σε όλους τους αναβάτες σε ειδική παρουσίαση που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο Λεωνίδιο και πρέπει να ακολουθείται πιστά καθώς υπάρχουν ποινές. Δεν πρόκειται δηλαδή για μία απλή βόλτα με μοτοσυκλέτες, αλλά η όλη διαδικασία διέπεται από κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται ευλαβικά από όλους.

Στη διαδρομή και σε καθορισμένα σημεία υπήρχαν άτομα της διοργάνωσης για να τσεκάρουν τις ομάδες και τους αναβάτες για τυχόν παρέκκλιση της διαδρομής. Για τους παραβάτες υπήρχε αφαίρεση 10 πόντων.

Η Εκκίνηση για την πρώτη ομάδα έγινε στις 9.30 και κάθε τρία λεπτά ακολούθησαν οι υπόλοιπες. Ο χρόνος του οδοιπορικού ήταν αυστηρά 8 ώρες. Δηλαδή μία ομάδα που ξεκίνησε πχ στις 10.00 έπρεπε να τερματίσει στις 18.00. Αν τερμάτιζε νωρίτερα θα ακυρωνόταν και αν τερμάτιζε αργότερα, για κάθε λεπτό θα είχε αφαίρεση 1 πόντο.

Πλήθος κόσμου και απονομές

Το βράδυ της Κυριακής και λίγο μετά τον τελευταίο τερματισμό ακολούθησαν απονομές με τα έπαθλα (τα οποία ήταν προσφορά της ΔΗΚΕΠΑ) να απονέμουν στους νικητές εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής και πιο συγκεκριμένα, οι Τάκης Ανδριόπουλος, Στράτος Βαρδάκης, Γιώργος Φραγκονικολόπουλος και Γιώργος Γκιώνης παρουσία εκατοντάδων θεατών που έδωσαν ζωή στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων. Η Μοτοπαρέα Λεωνιδίου ευχαρίστησε την ΠΑΛΕΜΟΤ, τους τοπικούς φορείς, τους χορηγούς και όλους τους φίλους της μοτοσυκλέτας για τη φιλοξενία στην πόλη μας…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr