background img
banner
banner

Εδώ ο κόσμος χάνεται και οι βαρκούλες με τους Καλοχαιρέτες αρμενίζουν!

Τρείς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ένας νυν Υπουργός, ένας τ. Υπουργός- κουμπάρος και η αυτοδιοίκηση δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν σε παρασκηνιακές ενέργειες για το ΑΕΙ.

-Του Ηλία Ασπρούκου, Περιβαλλοντολόγου-

Καθώς διαβάζω την εφημερίδα μου, πίνω το καφεδάκι και ρεμβάζω κοιτώντας μια τις ειδήσεις και μια το Θερμαϊκό. Το μάτι μου πέφτει πάνω στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας τους αρχηγούς των Δημοτικών παρατάξεων να συζητήσουν τη μεταφορά της Πανεπιστημιακής σχολής. Που για μια ακόμα φορά ω τι παράδοξο ήταν ατελέσφορη. Πόσο προβλέψιμο πια όλο αυτό; Λες και θα οδηγούνταν πουθενά. Η ουσία είναι μια στην Πρέβεζα ο φίλος μου και στενός συνεργάτης επί σειρά ετών Γιώργος Τρυφωνίδης κράτησε τα ΑΕΙ γιατί το ήθελε , έδωσε τον αγώνα του και βγήκε νικητής. Αλλά έχει μάθει να δίνει αγώνες και όχι να κάνει δημόσιες σχέσεις.

Δημόσιες σχέσεις είπα, θυμήθηκα τη στάση των κυβερνητικών βουλευτών και του υφυπουργού στο νομό μας. Που έφερναν ως δικαιολογία ότι δεν μπορούν να συναντήσουν την υπουργό Παιδείας, ότι δεν τους δέχεται κ.α. . Αλήθεια τώρα στο υπουργικό συμβούλιο δεν συναντάται με τον υφυπουργό μας, να της πει δύο λόγια παρουσία του Πρωθυπουργού για το ΑΕΙ. Για να μην μιλήσω για τους άλλους τρεις ο ένας Αχαιάρχης εξ Αιγίου ορμώμενος ο οποίος είναι άσσος στις δημόσιες σχέσεις γι’ αυτό και ζήτησε αντί να μείνει το ΑΕΙ να γίνει σχολή οίνου και αμπέλου, ενώ οι υπόλοιποι τρέχουν πίσω από την υπουργό να φωτογραφηθούν και να δείξουν πόσο φιλικούς δεσμούς έχουν, για το μαρασμό μιας πόλης δεν αρθρώνουν ούτε μισή λέξη.

Λέει μια ρήση του Καζαντζάκη «Ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά». Καθώς βλέπω τον καιρό να περνά και διαβάζω δημοσιεύματα για τον τρόπο αντιμετώπισης όλων αυτών των τραγελαφικών, που συμβαίνουν εδώ και χρόνια με την μεταφορά των ΑΕΙ και τις αντιδράσεις των τοπικών αρχόντων σκέπτομαι πως μήπως ουσιαστικά υπάρχουν άνθρωποι που για τους δικούς τους λόγους θα παρακαλούσαν να φύγει το ΑΕΙ από το Αίγιο γιατί τους χαλά τα σχέδια.

Την παραπάνω σκέψη μου τη μοιράζομαι μαζί σας, τούτο γιατί ο Γιώργος Τρυφωνίδης έτρεξε παντού, χτύπησε πόρτες, άνοιξε πόρτες μόνος του, πρόταξε το συμφέρον της περιοχής του πάνω από οτιδήποτε άλλο. Σε παραλληλισμό με τα δικά μας, από το να κλαιγόμαστε, να ζητάμε βοήθεια ή να τρέχουμε να λύσουμε το θέμα στα δικαστήρια θα έπρεπε να έχουμε σηκώσει τα μανίκια και να δουλέψουμε όλοι μαζί για την παραμονή του. Με τι τρόπους θα μου πεις ; Εκμεταλλευόμενοι κάθε γνωριμία σε θεσμικό και μη επίπεδο.

Οι βουλευτές του νομού με τι μούτρα θα έρθουν να ζητήσουν πάλι την ψήφο των Αιγιωτών όταν θα έχουν μαραζώσει οικονομικά την περιοχή; Αν αυτό το σκέπτονταν σοβαρά θα έπρεπε να έχουν κατασκηνώσει έξω από το γραφείο της Κεραμέως και να ζητάνε οπωσδήποτε να μείνει το ΑΕΙ στην περιοχή. Δεν έχουν σκεφτεί ότι σε λίγους μήνες θα έχουμε εκλογές και η στάση τους αυτή θα στοιχήσει όχι μόνο στους ίδιους αλλά και στην παράταξη της ΝΔ . Καθώς διάφοροι αριβίστες τόσο της πολιτικής όσο και της ζωής όλο αυτό το θέμα θα το κάνουν σημαία τους, πατώντας στο μαρασμό της πόλης θα ηρωποιηθούν και θα στήσουν ψηφοθηρική φάμπρικα. Όλο αυτό το σκηνικό αποτελεί ντροπή και όνειδος για τους λεβέντες βουλευτές αρσενικούς και θηλυκούς της Ν.Δ. που ξέρουν μόνο να κυνηγούν τα ψηφαλάκια. Βέβαια δεν πάνε πίσω ούτε τα πρωτοπαλίκαρα των άλλων κομμάτων που κρύβονται πίσω από την απραξία αυτών της Ν.Δ. αφήνοντας το Αίγιο στον μαρασμό για ακόμα μία φορά. Όλοι αυτοί θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι ψηφοφόροι δεν είναι μαλακοπίτουρες και θα πράξουν αυτό που επιβάλει η πρόοδος και το συμφέρον της πόλης.
Κύριοι Βουλευτές πάψτε τις κινήσεις εντυπωσιασμού και μην επικαλείστε την άρνηση της Υπουργού Παιδείας να σας δεχθεί. Άμα δεν πάει καλά η παράταξη αυτή θα πάει στην ωραία της βίλλα και θα δέχεται κάποιους από εσάς σε πολύ φιλικό περιβάλλον…. Να έρθετε σε συνεννόηση όλοι να πάρετε μαζί σας τον Δήμαρχο και να πάτε στον Μητσοτάκη. Είμαι βέβαιος ότι θα σας αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο. Έχετε πιστεύω τον τρόπο να πιέσετε να καμφθεί η πιθανή άρνηση της κυρίας Κεραμέως. Εσείς ξέρετε και δεν χρειάζεται να το αναφέρω.

Και εσύ φίλε Δήμαρχε θα πρέπει να εντρυφήσεις στην ενασχόληση με τα σοβαρά θέματα του Δήμου και να μην κρύβεσαι πίσω από τους Βουλευτές: Κάλεσέ τους δι’εγγράφου να επισκεφθείτε τον Πρωθυπουργό. Όποιος το αρνηθεί θα το χρεωθεί και θα “αμειφθεί” καταλλήλως. Είναι ένας καλός τρόπος να ξέρεις τι θα ψηφήσεις αύριο- μεθαύριο

Αγαπητοί μου συμπολίτες, μην δίνετε στους Βουλευτές και στους Αυτοδιοικητικούςαυτής της δυναμικής περισσότερα απ’ όσα αξίζουν….Γιατί και τα λουλούδια απ’ το πολύ νερό,ξεραίνονταικαι σαπίζουν…
Ενώ σε όλη την Ελλάδα το θέμα της μεταφοράς πάγωσε , στην περίπτωση της Αιγιάλειας κατ’εξαίρεση παρακαλώ υπογράφεται Προεδρικό διάταγμα για την μεταφορά του. Μήπως λοιπόν όσο μένει το ΑΕΙ σε μια τέτοια περιοχή φιλέτο και σε ένα κτήριο όπως αυτό της χαρτοποιίας χαλάει τα σχέδια κάποιων για επιχειρηματικές δράσεις; Γιατί κακά τα ψέματα συζητήσεις και σχέδια επί χάρτου για το πως η περιοχή θα αξιοποιηθεί μετά την απομάκρυνση του ΑΕΙ μαθαίνω πως έχει ήδη αρχίσει και στης χαρτοποιίας την ποδιά σφάζονται παλικάρια – επιχειρηματίες.

Αλήθεια, γιατί τόσο καιρό που έγραφα και ξαναέγραφα όλοι κοιμόντουσαν και σήμερα ξαφνικά ξύπνησαν και τρέχουν να σώσουν τα ασυμμάζευτα; Οι αγώνες δεν δίνονται μόνο μια φορά, οι αγώνες και η διεκδίκηση πραγμάτων είναι συνεχής, τεκμηριωμένη και ουσιαστική. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό είναι σαν να πυροβολεί στο αέρα και περιμένει να πέσει το θήραμα στα πόδια του.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr