background img
banner
banner

Επανενεργοποίηση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Αιγιαλείας

ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΛΟΓΩ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ

Σε ανασύνταξη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Αιγιαλείας προχώρησε τελευταία ο δήμος, ώστε να επαναδραστηριοποιήσει τη δράση της, δεδομένων και των αυξημένων κοινωνικών προβλημάτων και ανισοτήτων. Με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου αντικαταστάθηκαν οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας.

Έτσι, η σύσταση της Δ.Ε.Ι. διαμορφώνεται ως εξής: Μαρία Γιδά πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, πρόεδρος και μέλη: Μαρία Ιατροπούλου δημοτική σύμβουλος (από τις λοιπές δημοτικές παρατάξεις), Ουρανία Κακαβάνη πρόεδρος παραρτήματος Ε.Γ.Ε. Αιγίου ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Γιαννοπούλου Ευαγγελία μέλος του παραρτήματος, εκπροσώπους της Γυναικείας Οργάνωσης Ισότητας της περιφερείας του Δήμου Αιγιαλείας. Σοφία Βλασσοπούλου ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Αμαλία Κούρτη, υπαλλήλους του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού Δήμου Αιγιαλείας. Απόστολο Δεληγάκη ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Ηρακλή Λώλη, εκπροσώπους της Ένωσης Συλλόγου Γονέων Δήμου Αιγιαλείας. Νικολέτα Χανδόλια ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Λάμπη Παπαδόπουλο, εκπροσώπους του Εμπορικού Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας. Νάσια-Αθανασία Αντωνοπούλου και Παρασκευή Κιτσάτη, δημότισσες δήμου Αιγιαλείας. Χρέη Γραμματέα της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Αιγιαλείας θα ασκεί ο δημοτικός υπάλληλος του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού Δήμου Αιγιαλείας Σπυρίδων Χατζής με αναπληρώτρια τη δημοτική υπάλληλο Μαρία Παπαχριστοπούλου.

Οι αρμοδιότητες

Οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Αιγιαλείας είναι: Η εισήγηση προτάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο και η προώθηση µε οποιοδήποτε μέσον, τοπικός τύπος, δημοσιεύσεις ημερίδες, οργανωμένες δράσεις σε επίπεδο Δήμου, συμμετοχή σε ανάλογα προγράμματα και δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας. Η εξεύρεση λύσεων στο τομέα της Εργασίας σχετικά µε τις διακρίσεις που γίνονται σε βάρος του ενός φύλου, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης. Μόνιμη Συνεργασία µε την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας, τους Μαζικούς φορείς, τους ΟΤΑ του Νομού και τις Μ.Κ.Ο. Σε τοπικό επίπεδο έρευνα των προβλημάτων, εξεύρεση και προώθηση των λύσεων είτε στο χώρο εργασίας, στο τομέα της υγείας, της εκπαίδευση, των οικογενειακών σχέσεων και της κοινωνικής ασφάλισης. Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των δημοτών μέσα από ημερίδες, δημοσιεύσεις σεμιναρίων και προγραμμάτων και μέτρων δράσης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr