background img
banner
banner

Ημερομηνία τομή για τον προοδευτικό κόσμο

Η ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ Κ.Ε.

Με σύνθημα «Ψηφίζουμε όλοι! Τους στέλνουμε πίσω τον λογαριασμό», προσέρχονται την Κυριακή 15 Μαΐου στις κάλπες, τα μέλη και φίλοι που θέλουν να γίνουν μέλη, του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, για την ανάδειξη νέας Κεντρικής Επιτροπής, καθώς και για επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στον μοναδικό υποψήφιο πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα.

Με αυτά τα δεδομένα, θα στηθεί διπλή κάλπη, μία για πρόεδρο και μία για τα μέλη που θέλουν να διεκδικήσουν μία θέση στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
Το κόστος της συμμετοχής στη διαδικασία είναι 3€ για ήδη εγγεγραμμένα μέλη, που θα έχουν δικαίωμα ψήφου και στις δύο κάλπες, ενώ για τα νέα μέλη που θα εγγραφούν κατά την ψηφοφορία το κόστος είναι το ίδιο με δικαίωμα ψήφου μόνο για πρόεδρο.

Ωστόσο, υπάρχει πρόβλεψη και για ανέργους, ευάλωτες οικογένειες και νέους, για μικρότερη εισφορά.

Που θα στηθούν κάλπες στην Αιγιάλεια

Σε επίπεδο Αιγιαλείας, τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη είναι 220 και τα εκλογικά κέντρα που θα στηθούν κάλπες είναι: Αίγιο – Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης» Παλαιό Νοσοκομείο Αιγίου, Διακοπτό – Πνευματικό Κέντρο Διακοπτού, Ακράτα – Πολιτιστικό Κέντρο Ακράτας (πρώην Αναγέννηση).
Στο ψηφοδέλτιο Δυτικής Ελλάδας για την Κεντρική Επιτροπή των 300 μελών συμμετέχουν 58 μέλη, 29 άνδρες και 29 γυναίκες και θα εκλεγούν 20 (με ποσόστωση 50-50 άνδρες – γυναίκες). Συγκεκριμένα συμμετέχουν 36 από την Αχαΐα, 14 από την Αιτωλοακαρνανία, 8 από την Ηλεία. Δηλαδή, οι Αιγιαλείς ψηφοφόροι που θα προσέλθουν στα τρία εκλογικά κέντρα του δήμου, ψηφίζουν για την εκπροσώπηση της Δυτικής Ελλάδας. Από την Αιγιάλεια στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν οι: Ιερόθεος (Άκης) Μουρίκης, Δημήτρης Παπαγεωργίου και Δημήτρης Σακελλαρόπουλος.

Μουρίκης: «Να συμμαζέψουμε το χάος του Μητσοτάκη»

Με αφορμή την εκλογική διαδικασία της Κυριακής, το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και οργανωτικός υπεύθυνος για την Αιγιάλεια, Ιερόθεος (Άκης) Μουρίκης, με δήλωσή του στο protionline.gr ξεκαθαρίζει και το διακύβευμα των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, αναφέροντας τα εξής: «Η κορυφαία διαδικασία του Συνεδρίου 14-15-16 Απριλίου, μας έβγαλε πιο δυνατούς, ενωμένους, προσηλωμένους σε αυτά που μας ενώνουν, για ένα μέλλον που ξανατυχαίνει στη δική μας Αριστερά, να βγάλει την κοινωνία από το τέλμα, γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Πρέπει να συμμαζέψουμε το χάος του Μητσοτάκη, του Βορίδη, του Άδωνη, του Πλεύρη, που ως φαντάσματα του μετεμφυλιακού παρελθόντος επαίρονται ότι θα τελειώσουν την Αριστερά.

Η 15η Μαΐου είναι ημερομηνία τομή για την ιστορία του κόμματος και για τον προοδευτικό κόσμο.
Για όλους αυτούς που τους έκοψαν το ρεύμα, για τους νεκρούς της πανδημίας, για την λεηλασία του δημοσίου πλούτου.
Ξεκινάμε αυτό τον τεράστιο αγώνα μαζί με την κοινωνία, γιατί κι εμείς ανήκουμε στην κοινωνία που υποφέρει. Μαζί θα πολεμήσουμε, Μαζί θα κερδίσουμε!»

*Δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι, ηλικίας 15 ετών και άνω. Οι κάλπες ανοίγουν στις 8.00π.μ. και κλείνουν στις 8.00μ.μ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr