background img
banner
banner

Η δυναμική σύνδεσης με τις δομές Υγείας της περιοχής

ΚΑΙ ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ‘‘ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ’’ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και επιτυχημένη όπως αποδείχθηκε ημερίδα έγινε χθες 11 Μαΐου το πρωί, στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο στην παραλία της πόλης. Με τη συμμετοχή αρκετών εξειδικευμένων επιστημόνων και ιατρών, αλλά και με ακροατήριο τους φοιτητές του ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας Αιγίου του Πανεπιστημίου Πατρών, η εκδήλωση κρίθηκε απόλυτα επιμορφωτική, ενώ διεφάνη η δυναμική διασύνδεσης του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, με δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας στην Αιγιάλεια. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προπτυχιακού μαθήματος επιλογής του Τμήματος “Διεπιστημονική Ομάδα Υγείας”.

Χρήσιμα επιστημονικά συμπεράσματα με τη συμμετοχή περίπου 200 φοιτητών!

Οι φοιτητές που παρακολουθούσαν την ουσιώδη και με επαγγελματικό τρόπο προσέγγιση στο ζήτημα, έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενώ επικρατούσε πλήρης ησυχία και αφοσίωση, παρ’ όλο που οι δεκάδες που υπήρχαν σε όλους τους χώρους ήταν αρκετοί για οποιαδήποτε οχλαγωγία. Αναλύθηκε μία σαφέστατη εκδοχή για τον νεφρολογικό ασθενή στην σύγχρονη κοινωνία και την εμπλοκή μιας λίστας ιατρών που πρέπει να συνεργαστούν μεταξύ τους, προς όφελος του κάθε ασθενούς. Η τρίωρη εκδήλωση “καθήλωσε” φοιτητές και λοιπούς ακροατές από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή και οι διεπιστημονικές προσεγγίσεις είχαν να κάνουν με την λεπτομερή ανάλυση του συγκεκριμένου μαθήματος, παραθέτοντας στοιχεία, παραδείγματα και τρόπους για τις νέες εφαρμογές θεραπευτικής αντιμετώπισης, ενώ αναλύθηκαν όλοι οι τρόποι προσέγγισης του μαθήματος από βιολογικής, ιατρικής και βεβαίως από φυσιοθεραπευτικής άποψης.

Ποιοι παρέστησαν

Στο συνέδριο συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Φυσικοθεραπείας Κωνσταντίνος Φουσέκης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ιωάννης Γκλιάτης, η Αναπλ. Καθηγήτρια Ορθοπαιδικής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Μαρία Τσεκούρα η οποία ήταν και υπεύθυνη για την γενική οργάνωση της εκδήλωσης, η Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθύντρια της Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης “ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ” Θεοδώρα Μπίτα, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ορθοπαιδικής Χαράλαμπος Ματζάρογλου, ο Επίκουρος Καθηγητής Φυσικής Ιατρικής και Aποκατάστασης του Πανεπιστημίου Πατρών Ιωάννης Διονυσιώτης, ο Χειρουργός του ΓΝΑΑ και Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρης Μπούνιας, καθώς και οι επαγγελματίες Αναστασία Κίτσιου, Αργυρώ Σακελλαροπούλου και Ελένη Νομικού.

Τσεκούρα: «Ο σκοπός μας δεν είναι άλλος από την στήριξη του κάθε ασθενούς»

«Χαίρομαι πάρα πολύ που βλέπω τόσο κόσμο σήμερα και πολύ περισσότερο που έχουμε προσέλευση φοιτητών. Μας τιμούν με την παρουσία τους κάποιοι από τους πιο αξιόλογους συναδέλφους και επιστήμονες των τελευταίων ετών στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας. Το συγκεκριμένο μάθημα επιλογής είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μάθημα γιατί προϋποθέτει την απόλυτη συνεργασία των επαγγελματιών της υγείας με στόχο την φροντίδα του ασθενούς και είναι η τρίτη σερί χρονιά που διδάσκεται. Ο σκοπός δεν είναι άλλος από την απόλυτη στήριξη του ασθενούς, από την επιστημονική κοινότητα κάθε ειδικότητας» ανέφερε η Καθηγήτρια Μαρία Τσεκούρα απευθυνόμενη στην κατά 70% γεμάτη από κόσμο αίθουσα εκείνη την στιγμή, ανεβαίνοντας στο βήμα.
Επιπλέον, μετά το πέρας της εκδήλωσης, η κ. Τσεκούρα σημείωσε: «Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας συνεργαζόμενο στενά με τις δομές υγείας που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση, ανέδειξε την διασύνδεσή του με αυτές, οι οποίες εδράζονται σε Αίγιο, Πάτρα, Αθήνα και εξυπηρετούν εκπαιδευτικούς, κλινικούς και εξερευνητικούς σκοπούς».

Τέλος να σημειωθεί ότι, πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες ανάλογες προσπάθειες με διάφορες ημερίδες, από επιστήμονες και ειδικούς ιατρούς στον ίδιο χώρο στο εγγύς μέλλον, ενώ στο τέλος του μήνα πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη το Γενικό Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικοθεραπείας με ιατρικές προσεγγίσεις εξελιγμένης τεχνικής, το οποίο θα αφορά μια μεγάλη γκάμα θεμάτων υγείας όλων των ασθενών και όλων των νοσημάτων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr