background img
banner
banner

Η ισορροπία ανάμεσα στη μητρότητα και την εργασία

ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Γ.Ε. – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΙΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Κυριακή 8 Μαΐου, και η Ένωση Γυναικών Ελλάδας – Παράρτημα Αιγίου, γιόρτασε την ημέρα της μητέρας και της μητρότητας με φίλες και μέλη του, στο κατάστημα «Vostizza» στα Υψηλά Αλώνια. Θέμα της εκδήλωσης ήταν «Μητρότητα και Εργασία: η πρόκληση για επίτευξη ισορροπίας ανάμεσα σε δύο σημαντικούς ρόλους».

Όπως πολύ εύστοχα ανέφερε στην ομιλία της η αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Λίτσα Γιαννοπούλου, ΄΄μητρότητα είναι η επιλογή που κάνει μια γυναίκα κάθε μέρα, να βάζει την ευτυχία και την ευημερία κάποιου άλλου πάνω από την δική της, να διδάσκει τα δύσκολα μαθήματα, να κάνει το σωστό και να συγχωρεί τον εαυτό της ξανά και ξανά που τα κάνει όλα λάθος! Γιατί, δεν υπάρχει τρόπος να γίνεις τέλεια μητέρα! Υπάρχουν όμως πολλοί τρόποι να γίνεις ΚΑΛΗ μητέρα!΄΄.

Σημείωσε ακόμη πως ΄΄η σύγχρονη μητέρα για να μπορέσει να ισορροπήσει ανάμεσα στο διπλό ρόλο εργαζόμενης και μητέρας, χρειάζεται υποστήριξη από το σύντροφο της, μοιρασμα της φροντίδας των παιδιών με τον πατέρα, καταμερισμό εργασιών, επικοινωνία και κατανόηση μεταξυ τους. Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει στην πράξη τη μητρότητα με υποστηρικτικες κοινωνικές δομές για τα παιδιά και μεγαλύτερες άδειες ανατροφής και στους δύο γονείς με αποδοχές. Για να έχει ίσες ευκαιρίες η εργαζόμενη μητέρα, να μην φορτώνεται τα πάντα, να μην εξαντλείται. Γιατι όπως είπε ο Λιβανεζος ποιητής Ναζίμ Χικμέτ, “ Η μητέρα είναι τα πάντα. Αυτή είναι η παρηγοριά μας στη θλίψη, η ελπίδα μας στη δυστυχία και δύναμη μας στην απελπισία. Είναι η πηγή της αγάπης, του ελέους, της συμπόνιας και της συγχώρεσης. Αυτός που χάνει τη μάνα του χάνει μια αγνή ψυχή που τον ευλογεί και τον προστατεύει συνεχώς”΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr