background img
banner
banner

Θέματα που «καίνε» την κοινωνία

ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΙΓΙΟΥ

Συνάντηση με ενδιαφέροντα θέματα ιατρικής φύσεως, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Μαΐου, το απόγευμα, στα γραφεία της Αντικαρκινικής Εταιρείας Αιγίου. Ιατροί, ψυχολόγος και νομικός έδωσαν τα φώτα τους για σωματικά και ψυχικά νοσήματα, «σημεία» του σύγχρονου κόσμου που απασχολούν την κοινωνία.

Ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη ήταν η συνύπαρξη επιστημόνων από κάθε ηλικία, που έδωσαν τα «φώτα» τους στους παριστάμενους, ο αριθμός των οποίων ήταν δυσανάλογος της σοβαρότητας των θεμάτων που αναπτύχθηκαν. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η δράση εντάχθηκε στο γενικότερο πλαίσιο δραστηριοτήτων του τοπικού παραρτήματος της Αντικαρκινικής Εταιρείας που μπαίνει ξανά… δυναμικά στον τομέα της ενημέρωσης του κόσμου, της πρόληψης αλλά και της κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Η πρόληψη σώζει ζωές

Τον κύκλο των ομιλιών άνοιξε ο πιο παλιός από τους παριστάμενους, ο αντιπρόεδρος πλέον της Αντικαρκινικής Εταιρείας Αιγίου, Νικόλαος Μαγκανιώτης, γενικός χειρουργός με πολυετή εμπειρία αλλά και προσφορά στην τοπική κοινωνία. Μάλιστα, ειδική μνεία στην ομιλία του έκανε για το τι ίσχυε με τους καρκίνους τις προηγούμενες δεκαετίες εν συγκρίσει με το σήμερα. Τόνισε δε πως οι κυριότερες αιτίες πρόκλησης της νόσου διαφέρουν από παλιά, όπως βέβαια και η πρόληψη αλλά και η αντιμετώπισή τους, λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας αλλά και της ιατρικής επιστήμης. Συνέστησε δε ότι άτομα άνω των 45 ετών οφείλουν για λόγους πρόληψης να υποβάλλονται τακτικά σε εξετάσεις. Εκείνο που επισήμανε ο κ. Μαγκανιώτης είναι ότι η προληπτική ιατρική ζωές, ενώ ιδιαίτερη προσοχή επέστησε στις δερματικές παθήσεις και τους καρκίνους, τονίζοντας πως ο ήλιος είναι απαγορευτικός για συγκεκριμένες ώρες και πως πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση ιδίως των μικρών παιδιών.

Το θέμα «Υγεία και προληπτική συμπεριφορά» ανέπτυξε πολύ εύστοχα η ψυχολόγος Νικολέτα Αυγέρη. Επίσης, ενδιαφέρον παρουσίασε και η ομιλία της Λίτσας Γιαννοπούλου, νομικού και πολιτικού επιστήμονα για τη βία στις συντροφικές σχέσεις των εφήβων, θέμα ιδιαιτέρως επίκαιρο. Για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα μίλησε ο γυναικολόγος – μαιευτήρας Αντώνης Ανδριώτης Αντώνης παραθέτοντας σημαντικά στοιχεία, ενώ η πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Αιγίου Σερρανό Τζιουσεππίνα, γυναικολόγος μαιευτήρας, έδωσε σημαντικές πληροφορίες για την αντισύλληψη


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr