background img
banner
banner

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ: «Φτάνει πια με τα παιχνίδια εξουσίας και εξυπηρέτησης εργολάβων εις βάρος δημοτών και επαγγελματιών»

Ευθύνες για τα… λασπόνερα της πλατείας, στη δημοτική αρχή αλλά και στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που έχουν ασκήσει διοίκηση στον δήμο, επιρρίπτει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας, τονίζοντας πως «η επί μήνες τραγική κατάσταση της πλατείας, είναι ο καθρέπτης του σάπιου συστήματος που ασπάζονται και η δημοτική αρχή και η αντιπολίτευση». Κάνει δε αναφορά στη συμβολική κίνηση κατάθεσης στεφανιού την ημέρα της Πρωτομαγιάς στο μνημείο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της πλατείας, τονίζοντας πως είναι «παρατημένο από τον δήμο».

Όπως τονίζει, ΄΄η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Δημοτική Αρχή και την αντιπολίτευση για το ποιος ευθύνεται περισσότερο για τις καθυστερήσεις στην ανάπλαση της πλατείας έχει ξεκινήσει από πέρσι και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Μέσα από αναφορές, εγκλίσεις και ενστάσεις, Δημοτική Αρχή και αντιπολίτευση, οδηγούν σε αδιέξοδο την κατάσταση του εμπορικού κέντρου της πόλης και τους δημότες σε δικαιολογημένη αγανάκτηση. Είναι μια αντιπαράθεση που στόχο έχει το κυνήγι εξουσίας στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Θέλουν να εμφανιστούν ως μοναδικοί σωτήρες, αυτοί που είναι συνυπεύθυνοι, γιατί όλοι τους άσκησαν εξουσία από θέσεις ευθύνης στο Δήμο και έφτασαν τη κατάσταση στα σημερινά αδιέξοδα. Αδιαφορούν για την τραγική καθυστέρηση του έργου, την ταλαιπωρία των περιοίκων και την οικονομική αιμορραγία των επαγγελματιών της πλατείας. Τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης που άσκησαν εξουσία στο Δήμο, όλα αυτά τα χρόνια, εφάρμοσαν κατά γράμμα τις κυβερνητικές πολιτικές εξυπηρέτησης των εργολάβων. Δεν διεκδίκησαν από την κεντρική εξουσία διορισμούς μόνιμου εργατοτεχνικού προσωπικού, εξοπλισμό και χρηματοδότηση για να κατασκευάζουν οι ίδιοι τα έργα χωρίς καθυστερήσεις. Κρύβουν από τους δημότες ότι η κατασκευή των έργων μέσω ανάθεσης σε ιδιωτικές εταιρείες, ο ανταγωνισμός μεταξύ τους όχι μόνο δεν διευκολύνει στην πραγματοποίηση των έργων, αλλά αντίθετα βάζει εμπόδια, δημιουργεί σοβαρές καθυστερήσεις. Η αιτία γι’ αυτό δεν είναι άλλη, από το γεγονός πως κάθε εργολάβος, κάθε εταιρεία, θέλει να αποκομίσει το μέγιστο δυνατό κέρδος από κάθε έργο, από κάθε εργολαβία΄΄.

Το Μνημείο στην πλατεία… δείχνει τον δρόμο

Επιπλέον, η παράταξη που εκπροσωπείται από την Αγγελική Κουρή στο Δημοτικό Συμβούλιο, σημειώνει: ΄΄Το Μνημείο των εκτελεσμένων από τους Γερμανούς κατακτητές, παρατημένο από τον δήμο, μέσα στις λάσπες και τα νερά πάνω από ένα χρόνο, δείχνει τον δρόμο της ελπίδας, της αντίστασης στις κυβερνητικές και δημοτικές πολιτικές όλων των παρατάξεων. Φωτίζει, μέσα από τα λασπόνερα, τη μέρα της λαϊκής αφύπνισης, όπου το οργανωμένο εργατικό-λαϊκό κίνημα θα βαδίσει τον δρόμο της ανατροπής ώστε να αποκατασταθεί επί τέλους, και η πλατεία, και η πόλη, και όλη η Ελλάδα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους δημότες, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και αγρότες να γυρίσουν τη πλάτη σε παλιούς και νέους σωτήρες της πόλης. Να μην υποκύψουν στο δίλημμα επιλογής εργολάβων, αναλαμβάνοντας αυτοί την ευθύνη των καθυστερήσεων των έργων που ανήκει αποκλειστικά στη Δημοτική αρχή και στην αντιπολίτευση. Να απαιτήσουν την άμεση αποκατάσταση της πλατείας με ευθύνη της Περιφερικής Αρχής και της κυβέρνησης΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr