background img
banner
banner

Με επιτυχία και η 2η ποδηλατική βόλτα Αίγιο – Διακοπτό

ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ Η ΔΗΚΕΠΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας και ο Δήμος Αιγιαλείας, διοργάνωσαν και φέτος ποδηλατική βόλτα από το Αίγιο με προορισμό το Διακοπτό, με τη συμμετοχή περίπου 120 ανθρώπων κάθε ηλικίας από 13 ετών και άνω. Η “ποδηλατάδα” ξεκίνησε πέρυσι στο πλαίσιο δράσεων για τη συμπλήρωση 125 ετών από την έναρξη λειτουργίας του Οδοντωτού σιδηροδρόμου Διακοπτού – Καλαβρύτων και στόχος είναι να γίνει θεσμός και να διεξάγεται κάθε χρόνο.

Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Κυριακής (29/5) από τον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Αιγίου στην παραλία, με την καθοδήγηση του Αιγιώτη πρωταθλητή ποδηλασίας Χρήστου Τσερεντζούλια, τη συνδρομή του τμήματος Τροχαίας Αιγίου, της Δημοτικής Αστυνομίας και του Ερυθρού Σταυρού.

Η διαδρομή ακολούθησε, αρχικά, παράλληλη πορεία με την παλαιά σιδηροδρομική γραμμή διαδοχικά από τους οικισμούς: Διγελιώτικα, Τέμενη, Βαλιμίτικα, Νικολέικα, Ριζόμυλος, Ροδιά, Τρυπιά και Ζαχλωρίτικα και θα καταλήξει στον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Οδοντωτού στο Διακοπτό. Στο τέλος της διαδρομής μοιράστηκαν στους συμμετέχοντες σνακ από τοπικά προϊόντα και αναψυκτικά καθώς επίσης και πιστοποιητικό συμμετοχής.

Η διοργάνωση ήταν στα πλαίσια του θεσμού «Εν Συρμώ – Γιορτές του Οδοντωτού» που διοργανώνει η ΔΗΚΕΠΑ από το 2016 που πέρυσι αλλά και φέτος «ντύνεται» σαν ο «Ο Οδοντωτός το τρένο της τέχνης» μέσω από την ενταγμένη πράξη της ΔΗΚΕΠΑ στο τοπικό πρόγραμμα της ΟΤΔ «Αχαΐα – Αναπτυξιακή Α.Ε.»

Παρόντες, τόσο στην αφετηρία, όσο και στον τερματισμό, ήταν, σε ρόλο “οικοδέσποινας”, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Μαρία Τσουκαλά, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Χριστόπουλος και Γιώργος Φραγκονικολόπουλος και ο Θοδωρής Πανουτσόπουλος από τη ΔΗΚΕΠΑ, τον οποίο επαίνεσε (για τη σημαντική συνεισφορά του στην εκδήλωση) η Μαρία Τσουκαλά, ενώ στον σταθμό του Διακοπτού, τους ποδηλάτες υποδέχθηκε ο πρόεδρος της κοινότητας Σπήλιος Ρουφογάλης.

Στον σύντομο χαιρετισμό της, η κ. Τσουκαλά ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.
Στη διαδρομή συμμετείχαν μεμονωμένα και αθλητές από συλλόγους, όπως τον Ποδηλατικό Όμιλο “Διαγόρας”, τον Αθηνόδωρο, τη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα των Λύκων Αιγιάλειας κλπ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr