background img
banner
banner

Νέα κινητοποίηση για τη Φυσικοθεραπεία

ΜΕ ΠΙΘΑΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΗ 10η ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Το… τελευταίο του χαρτί για τη διατήρηση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αίγιο, είναι έτοιμος να παίξει ο δήμος Αιγιαλείας, έχοντας στο… πλευρό του επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς της περιοχής. Σε σύσκεψη που συνεκλήθη προχθές το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση νέας κινητοποίησης μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, η οποία θα λάβει χώρα είτε στην έδρα του Παραρτήματος, είτε σε κάποιο κεντρικό σημείο της πόλης όπως είναι τα Υψηλά Αλώνια. Συγχρόνως, ο δήμος θα «τρέξει» τις νομικές ενέργειες αφενός κατά του Πρύτανη και αφετέρου για να «παγώσει» κάθε διαδικασία μεταφοράς του Τμήματος στην Πάτρα.

Η πρόσκληση για τη σύσκεψη προήλθε από τον αντιδήμαρχο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο ενώ παρούσα ήταν η αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας Διαμάντω Βασιλακοπούλου και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος που αναπλήρωνε τον δήμαρχο.

Ποιοι συμμετείχαν

Οι εκπρόσωποι συλλόγων που παρέστησαν ήταν οι εξής: Γ. Μπέσκος (Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου), Σ. Κοίλιας (Ιατρικός Σύλλογος), Π. Γεωργόπουλος (Εργατικό Κέντρο), Γ. Σπηλιόπουλος (Φαρμακευτικός Σύλλογος), Μ. Κουτρόπουλος (Ένωση Συλλόγων Γονέων), Λ. Παπαδόπουλος (Εμπορικός Σύλλογος), Γ.Μπίρη και Γ.Παπαδημητράτος (Σύλλογος Μηχανικών), Χρ. Κοσσαράς (Αστικό ΚΤΕΛ), Αθ. Σκανδάμη και Κ .Μεσάζος (Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης), Γ. Σταθακόπουλος (Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης), Π. Αγγελόπουλος (Σύλλογος ταξί), Θ. Κακός (Σύλλογος Πολυτέκνων), Δ. Ντερντές (Σύλλογος Συνεργείων), Γ. Μποδιώτης (Αγροτικός Σύλλογος Μπακόπουλος –Ντρίνιας), Μ. Χριστόπουλος (Σύλλογος Ηλεκτρολόγων), Δ. Παπαγεωργίου (Περιβαλλοντικός Σύλλογος), Γ. Μάρκουλας (Σύλλογος Υδραυλικών) Φ. Σωτηρόπουλος (Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ), Γ. Γκιώνης (πρόεδρος Κοινότητας Αιγίου), Φ. Ραμπαβίλας και Μ. Παρίση -Μπέσκου (σύμβουλοι Κοινότητας Αιγίου). Παρέστη ακόμη ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μπροστά για την Αιγιάλεια» Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος και η Τ. Σταυροπούλου (Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αιγίου).

Ενότητα και αγωνιστικότητα πρότειναν οι αντιδήμαρχοι

Στην εισήγησή του, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος πρότεινε τη διενέργεια νέας δυναμικής κινητοποίησης ώστε να καταστεί σαφές πως η πόλη βρίσκεται στο… πόδι για το θέμα και ότι θα εξαγριωθεί ακόμη περισσότερο εάν υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα που θα «σφραγίζει» τη μεταφορά του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα. Μάλιστα, πρότεινε την πραγματοποίηση κινητοποίησης ανήμερα του Αγ. Πνεύματος με τη μορφή μηχανοκίνητης πορείας μέχρι τα διόδια του Ελαιώνα όπου θα διανεμηθούν φυλλάδια με τις θέσεις της πόλης και εν συνεχεία συγκέντρωση στα Υψηλά Αλώνια. Μάλιστα, ορίστηκε και μία τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τον ίδιο και τους προέδρους Εμπορικού Συλλόγου και Εργατικού Κέντρου, που θα συσκεφθεί εντός της εβδομάδας προκειμένου να αποφασίσει την ημερομηνία διεξαγωγής της διαδήλωσης, με πιο πιθανή την Παρασκευή 10 Ιουνίου.

Την κοινωνική διάσταση λειτουργίας του ΑΕΙ στο Αίγιο αλλά και στον αντίποδα, κατάργησής του, έδωσε η κ. Βασιλακοπούλου, καλώντας όλους σε εγρήγορση και ενότητα. Ο κ. Καραΐσκος ανέφερε πως για την κατάσταση δεν ευθύνεται η δημοτική αρχή η οποία έχει δώσει «γη και ύδωρ», σημειώνοντας πως το επίπεδο του τμήματος είναι υψηλό και ότι με ευθύνη του Πανεπιστημίου θα μπορούσε να γίνει ακόμη πιο υψηλό. Τόνισε ακόμη πως δεν μπορεί ένας Πρύτανης να αποφασίζει για μία πόλη με δικά του κριτήρια και ότι σε αυτό τον αγώνα δεν πρέπει να γίνει ούτε… βήμα πίσω.

Επίσης, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος έκανε γνωστό πως επί του συνόλου των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών μόνο το 3% είναι στο Αίγιο, ενώ επικαλέστηκε δήλωση του Πρύτανη Χρ. Μπούρα πριν εννέα μήνες ότι εισήχθησαν 3.000 λιγότεροι φοιτητές κάτι που αποτέλεσε πλήγμα για την Πάτρα, μη λαμβάνοντας υπόψη του όμως, όπως είπε, τι αποτελεί πλήγμα για την πόλη του Αιγίου.

Οι κινήσεις του δήμου σε νομικό επίπεδο

Για τα μέχρι τώρα βήματα και τις νομικές ενέργειες που προχωρούν ενημέρωσε τους φορείς ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου και νομικός σύμβουλος του δήμου, ο οποίος επέκρινε τη στάση των δικαστών του ΣτΕ να εγκρίνουν τη νομιμότητα του Σχεδίου, το οποίο είναι καθόλα αβάσιμο. Μάλιστα είπε πως οι εν λόγω δικαστές λειτούργησαν προκλητικά για τη νομική επιστήμη και σαν δημόσιοι υπάλληλοι και όχι σαν δικαστικοί λειτουργοί, αναφέροντας πως και ο Δ.Σ.Α. με αναφορά του θα στηλιτεύσει τη στάση τους. Ανέφερε πως ο δήμος θα υποβάλει μήνυση εις βάρος του Πρύτανη για παράβαση καθήκοντος καθώς ενώ είχε υποχρέωση δεν εξέταση την αίτηση ανάκλησης. Ακόμη, ο κ. Μπέσκος έκανε γνωστό ότι ο δήμος θα προχωρήσει σε αίτηση ανάκλησης του Προεδρικού Διατάγματος εφόσον υπογραφή και σε αίτηση αναστολής εκτέλεσης. Πρότεινε δε η κινητοποίηση να λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του ΑΕΙ με τον σχηματισμό ανθρώπινης αλυσίδας, ως μία σημειολογική κίνηση…

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις φορέων στην κατεύθυνση της πραγματοποίησης κινητοποίησης το συντομότερο δυνατόν…


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr