background img
banner
banner

Ουσιαστική η δραστηριοποίηση συμβουλευτικών εταιρειών στην περιοχή

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ – PWC ΕΛΛΑΔΑΣ

Συνάντηση με στελέχη της εταιρείας PwC Ελλάδας (Price waterhouse Coopers) είχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και μέλη της διοίκησης του φορέα. Ο κ. Μαρλαφέκας αναφέρθηκε στη συμβολική και ουσιαστική αξία που έχει για την περιοχή η δραστηριοποίηση μεγάλων συμβουλευτικών εταιρειών, όπως είναι η PwC, στην Πάτρα. Στην τοποθέτησή του παρουσίασε το επιχειρηματικό προφίλ της Αχαΐας, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μία περιοχή με όλες τις βασικές υποδομές, Πανεπιστήμια και υπηρεσίες. Παρόλα αυτά, όπως είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, βρίσκεται σταθερά στην 23η θέση σε σύνολο 51 νομών βάσει του κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Λαμβάνοντας υπόψη αυτή την αντίφαση, ο κ. Μαρλαφέκας υποστήριξε ότι η Αχαΐα προσφέρεται για επενδυτικές ευκαιρίες και η επέκταση των δραστηριοτήτων της PwC στην Πάτρα αποδεικνύει ότι, αφενός πρόκειται για μία περιοχή με υψηλό ακαδημαϊκό και τεχνολογικό υπόβαθρο, και αφετέρου ότι εμφανίζει μεγάλες δυνατότητες στην προσέλκυση επενδυτών.

Υπενθυμίζεται ότι στην Πάτρα έχει ιδρυθεί το Technology Innovation Hub που αποτελεί τον βραχίονα καινοτομίας της εταιρείας PwC και έχει στόχο την αξιοποίηση του τοπικού οικοσυστήματος τεχνολογίας για την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων και το σχεδιασμό δράσεων που προωθούν και ενισχύουν την ένταξη των πλέον εξελιγμένων λύσεων τεχνολογίας στην κοινωνική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Στη συνάντηση μετείχαν από το Επιμελητήριο, πλην του κ. Μαρλαφέκα, οι: Χάρης Ανδρικόπουλος (Β’ αντιπρόεδρος), Θεόδωρος Τσούμπελης (γενικός γραμματέας), Παναγιώτης Χελάς (υπεύθυνος ΓΕΜΗ).

Από την πλευρά της PwC στη συνάντηση πήραν μέρος οι: Κυριάκος Ανδρέου (Deputy Territory Senior Partner / Territory Advisory Leader/ Μέλος Δ.Σ. PwC Business Solutions), Κώστας Περρής (Consulting Leader, Μέλος Δ.Σ. PwC Business Solutions), Κάλλια Μυλωνάκη (PwC Marketing Director), Γιώργος Κολλιδάς (Tech Leader), Νίκος Πάνου (Senior Manager Tech, επικεφαλής του ΄’PwC Technology & Innovation Hub’’ στην Πάτρα).


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr