background img
banner
banner

Ο δημοτικός κήπος… παραμένει στο «Πράσινο»

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ

Στα έργα που πολύ εύστοχα πραγματοποίησε στις τουαλέτες του πάρκου των Υψηλών Αλωνίων φαίνεται πως περιορίζεται ο ρόλος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στον δημοτικό κήπο, παρά το γεγονός ότι υπήρχε σχέδιο για περισσότερες παρεμβάσεις, γεγονός μάλιστα που οδήγησε την Οικονομική Επιτροπή σε λήψη απόφασης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού της Δημοτικής Επιχείρησης την περασμένη εβδομάδα. Το Αυτοτελές Τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου είχε ήδη πλάνο, το οποίο πρόκειται να υλοποιήσει.

Τσουκαλά: ‘’Είχαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο’’

Όπως αναφέρει στο protionline.gr η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, ΄΄ζητήσαμε αναμόρφωση προϋπολογισμού ώστε να φτιάξουμε περισσότερα πράγματα στον κήπο. Ας μην ξεχνάμε ότι οι παρεμβάσεις στις τουαλέτες, που πραγματοποιήσαμε, έγιναν επί το πλείστον, με χρήματα από χορηγίες. Είχαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον φωτισμό και τις φυτεύσεις που θα προχωρούσαν βέβαια με τη σύμφωνη γνώμη και την επιστασία του Τμήματος Πρασίνου. Όμως από τη στιγμή που υπήρχε ήδη σχεδιασμός από το εν λόγω Τμήμα, δεν υπάρχει λόγος δικής μας παρέμβασης. Παρόλα αυτά δηλώνουμε παρόντες εάν μας χρειαστούν. Ο σκοπός είναι να αναβαθμιστεί ο δημοτικός κήπος, από όπου κι αν αυτό προέλθει΄΄.

Καραΐσκος: ‘’Υπάρχει σχεδιασμός’’

Από την πλευρά του, ερωτηθείς ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πρασίνου Νίκος Καραΐσκος, είπε πως ΄΄υπάρχει σχεδιασμός τόσο για τον δημοτικό κήπο όσο και για την πλατεία Υψηλών Αλωνίων΄΄.
Επιπλέον, έκανε γνωστή την πρόθεση να αναβαθμιστεί και ο κοινόχρηστος χώρος που βρίσκεται απέναντι από την πρώην κλινική Καλαμπόκα. ΄΄Είναι ένας χώρος περίπου 200 μέτρων τον οποίο σκεφτήκαμε να αναδιαμορφώσουμε. Μάλιστα, προτιθέμεθα να δημιουργήσουμε εκεί ένα παρτέρι με άνθη, να μπουν παγκάκια και να τον αφιερώσουμε στους ανθρώπους του ΚΑΠΗ ώστε να έχουν έναν χώρο που να μπορούν να κάθονται και να ξεκουράζονται, αλλά και ταυτόχρονα να τον προσέχουν΄΄, πρόσθεσε ο κ. Καραΐσκος.

Σκουπίδια και βανδαλισμοί ξανά στο θεατράκι «Μπούφαλο»

Την ίδια ώρα, τον έντονο προβληματισμό του εξέφρασε ο αντιδήμαρχος μετά την επίσκεψή του στον χώρο «Μπούφαλο» πίσω από τα Γυμνάσια. Όπως είπε, ΄΄δυστυχώς, έχει μετατραπεί σε μία χωματερή. Υπάρχουν παντού πεταμένα σκουπίδια και οι κάδοι παραμένουν άδειοι. Βρήκαμε πεταμένα αλουμινένια πιατάκια στις κερκίδες αλλά και σπασμένα μάρμαρα στο πλάι. Επίσης, έχουν μουντζουρώσει τα μάρμαρα βάζοντας μηχανάκια πάνω τους και έχουν χαραχθεί τα αποτυπώματα από τις ρόδες. Όσες παρεμβάσεις και να κάνουμε στο συγκεκριμένο σημείο, ξανακαταστρέφεται΄΄. ΄΄Παρόλα αυτά δεν θα τα παρατήσουμε΄΄, πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος, ετοιμάζοντας νέες παρεμβάσεις στο κατά τα άλλο μοναδικού φυσικού κάλλους τοπίο…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr