background img
banner
banner

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μελισσίων τήρησε το έθιμο της Πρωτομαγιάς!

ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ

Τι κι αν ο καιρός είχε… αντίθετη άποψη, τα εμπόδια υπερπηδήθηκαν χάρη στην καλή διάθεση και το μεράκι των ανθρώπων του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μελισσίων «Η Μέλισσα», που αψήφησαν βροχή και ψύχρα και τήρησαν με τον καλύτερο τρόπο το έθιμο της Πρωτομαγιάς. Πραγματοποίησαν εκδήλωση με μουσική, φαγητό και λουλούδια, μέσα στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, στον εξωτερικό χώρο της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών.

Πρόκειται για μία συνήθεια που καθιέρωσε ο δραστήριος σύλλογος «Μέλισσα». Όπως αναφέρει ο πρόεδρός του Σπύρος Χριστόπουλος, ΄΄από το 2016 που πρωτοέγινε η γιορτή και τα υπόλοιπα χρόνια, προσέλκυε πλήθος κόσμου. Μάλιστα, στην τελευταία πρωτομαγιάτικη εκδήλωση είχαμε περισσότερους από 800 επισκέπτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχαμε δώσει χίλια σουβλάκια. Ο κόσμος αγκάλιασε αυτή τη δράση στον όμορφο χώρο έξω από τη Μονή και πολλοί το συνδυάζουν και με το να μπουν και να ανάψουν το κερί τους΄΄.

Βραβεύτηκε και το καλύτερο στεφάνι

Φέτος, μετά την ανάπαυλα τριών χρόνων λόγω πανδημίας, οι προετοιμασίες είχαν ξεκινήσει από νωρίς. Παρότι οι περισσότεροι σύλλογοι που είχαν προγραμματίσει εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους, τις ανέβαλαν ή τις ακύρωσαν λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, το Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μελισσίων αποφάσισε να πραγματοποιήσει την εκδήλωση κι όσοι… πιστοί ας προσέλθουν. Και παρότι η ημέρα ήταν βροχερή, οι μουσικές ακούστηκαν, τα σουβλάκια ψήθηκαν και ο κόσμος άρχισε να καταφθάνει για να περάσουν τελικά περί τα εκατό άτομα. Ήταν τόσο καλή η διάθεση όλων, που προσπέρασαν τις ψιχάλες και απόλαυσαν τις στιγμές. Εκεί βραβεύτηκε και το καλύτερο στεφάνι, όλα χειροποίητες δημιουργίες, ενώ όσοι παρευρέθηκαν τίμησαν και τη λαχειοφόρο αγορά.

΄΄Δεν είχαμε την προσδοκώμενη συμμετοχή, ο καιρός λειτούργησε ανασταλτικά, όμως εμείς το έθιμο το τηρήσαμε κι όσοι βρεθήκαμε έξω από την Ιερά Μονή Ταξιαρχών, περάσαμε όμορφα΄΄, ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου μετά το τέλος της εκδήλωσης, προσθέτοντας: ΄΄Ευχαριστούμε όσους προσήλθαν, αλλά και την Ιερά Μονή Ταξιαρχών Αιγιαλείας για την παραχώρηση του προαύλιου χώρου. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2023΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr