background img
banner
banner

Πρόγραμμα Περιφερειακών Υποτροφιών για μαθητές και από την περιοχή

ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας γνωστοποίησε τη θεάρεστη απόφαση του Κολλεγίου Αθηνών να θεσπίσει Πρόγραμμα Περιφερειακών Υποτροφιών για μαθητές, οι οποίοι παρόλο που σημειώνουν υψηλές σχολικές επιδόσεις, εντούτοις αδυνατούν να φοιτήσουν σε αυτό λόγω οικονομικών δυσχερειών.

Ως εκ τούτου και ειδικά για την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, έχει τη δυνατότητα να λάβει υποτροφία ένας μαθητής ή μία μαθήτρια, που κατάγεται από την Αχαΐα και διαμένει σε αυτή, ώστε κατά το προσεχές σχολικό έτος 2022-23 να φοιτήσει, μέσω της διαδικασίας των Εισαγωγικών Εξετάσεων, στην Α΄ Γυμνασίου ή την Α΄ Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών, εφόσον βέβαια πληροί τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια του θεσμού των Περιφερειακών Υποτροφιών. Η υποτροφία καλύπτει: Το 100% των διδάκτρων, τα έξοδα για την αγορά βιβλίων και τη μετακίνηση με σχολικό λεωφορείο. Σε περίπτωση δε, κατά την οποία η οικογένεια δεν δύναται να αντεπεξέλθει στα έξοδα διαμονής του/της υποτρόφου στην Αθήνα, προβλέπεται η επιπλέον χορήγηση μηνιαίου ποσού έως και 500€, προς κάλυψη των εν λόγω εξόδων για διάρκεια διαμονής 10 μηνών ανά σχολικό έτος, προκειμένου να επιτευχθεί η απρόσκοπτη φοίτηση του/της μαθητή/μαθήτριας χωρίς την περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση της οικογένειάς του/της.

Εξεταστέα ύλη: www.athenscollege.edu.gr/why-join-us/scholarships-financial-aid/regionalscholarships Ημερομηνία και τόπος διεξαγωγής εξετάσεων: Σάββατο 25 Ιουνίου, ώρα 9:30, στην Πάτρα. Καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις: Δευτέρα 20 Ιουνίου. Πληροφορίες και υποβολή αιτήσεως: https://www.athenscollege.edu.gr/why-join-us/scholarships-financial-aid/regionalscholarships
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να επικοινωνούν με την κ. Μάνια Χαρατσή (τηλ.: 210 6798356, email: [email protected]) ή με την κ. Πολυάνθη Τσίγκου, Διευθύντρια Υποτροφιών Αριστείας (τηλ.: 210 6798265 email: [email protected]).


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr