background img
banner
banner

Το πεντάγραμμο που ταξίδεψε στις… γειτονιές της Αιγιάλειας

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ “ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΓΑΡΗΣ”

Με μία πολύ όμορφη και θερμή σε κάθε περίπτωση εκδήλωση, ολοκληρώθηκε το Σάββατο το πρωί στις 11 στο “Πολιτιστικό Κέντρο Αλέκος Μέγαρης” η παρουσίαση των μουσικών παιδικών βιβλίων με τίτλο “Στην γειτονιά του πενταγράμμου” της εκπαιδευτικού Δήμητρας Πίτσου.

Στην διάρκειας μίας ώρας συνολικά εκδήλωση, δεκάδες μικρά παιδιά είχαν την ευκαιρία να “παντρέψουν” τις μουσικές ορολογίες και τις νότες του πενταγράμμου, με τις εμπνευστικές χειροτεχνίες και τα έξυπνα παιχνίδια, τα οποία είχαν “σκαρφιστεί” οι δύο Αιγιώτισσες εκπαιδευτικοί που παρουσίασαν τα ξεχωριστά βιβλία της εκπαιδευτικού – συγγραφέα.

Η φαντασία των πέντε συνολικά βιβλίων με τίτλο “Στην γειτονιά του πενταγράμμου”… ξεχειλίζει στην συγγραφική προσπάθεια της δημιουργού. Πρόκειται για μία μαγική “σταυροβελονιά” πρωτοτυπίας, που “μπλέκει” τα γνήσια αισθήματα των μικρών παιδιών για την αγάπη τους για την μουσική, τα οποία… “μπλέκονται” με την ευρηματικότητα και τα πρώτα βήματα προς τον “κόσμο της μουσικής γνώσης”.

Τεράστια συμβολή σε αυτό, είχαν οι παρουσιαστές των βιβλίων, η Νηπιαγωγός και πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας Αθηνά Σκανδάμη και η Μουσικός και Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ζουμπουλιά Σπυροπούλου. Και τα πέντε μουσικά βιβλία, είναι σε εικονογράφηση της Ζωγράφου – Εικαστικού Χριστίνας Ανδρικοπούλου από την Πάτρα.

Δημ. Πίτσου: “Υπήρξαν πολλές δυσκολίες αλλά άξιζε τον κόπο η προσπάθεια…”

“Είμαι αρκετά συγκινημένη, αρχικά διότι βρίσκομαι σε έναν όμορφο και φιλόξενο χώρο και βεβαίως, για την τιμή που μου έκαναν η κ. Σκανδάμη και η κ. Σπυροπούλου να συνεργαστούν και να παρουσιαστεί σήμερα αυτή η ιδιαίτερη προσπάθεια που ονομάζεται “Η γειτονιά του πενταγράμμου”. Στην πορεία αυτής της δουλειάς, ήρθα αντιμέτωπη με πολλές δυσκολίες και στην θεωρητική της προσέγγιση αλλά και στην υλοποίησή της. Πολλά από τα παιδιά έδειξαν θέληση στα μουσικά παιχνίδια και σε δραστηριότητες που είχαν σχέση με το παιχνίδι με τις νότες, αλλά όχι την ίδια θέληση για το τι ακριβώς είναι ο ήχος, τι είναι οι νότες και ποιος είναι ο κόσμος της μουσικής. Μέσα από αυτά τα βιβλία, παρουσιάζεται η μουσική ως μια “γλώσσα έκφρασης” και συναισθημάτων. Μία παγκόσμια “γλώσσα” που ομιλείται σε κάθε γωνιά του κόσμου, από όλα τα παιδιά της γης…” ήταν τα λόγια της συγγραφέως των μουσικών βιβλίων, απευθυνόμενη σε όσους παραβρέθηκαν στο “Πολιτιστικό Κέντρο Αλέκος Μέγαρης” το Σάββατο το πρωί.

Λίγα λόγια για την Δήμητρα Πίτσου

Η συγγραφέας της σειράς βιβλίων με τίτλο “Στην γειτονιά του πενταγράμμου” Δήμητρα Πίτσου, γεννήθηκε στην πρωτεύουσα και διδάσκει ως εκπαιδευτικός στο μάθημα της μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Σπούδασε Θεωρητική Μουσικολογία και πιάνο κοντά σε έμπειρους επαγγελματίες και καταξιωμένους δασκάλους και ασχολήθηκε από μικρή ηλικία επάνω στο κομμάτι της διδασκαλίας σε μικρά παιδιά, εφαρμόζοντας πολλές φορές αυτή την προσέγγιση και στο κομμάτι της εκπαίδευσης.

Είναι πτυχιούχος του ΕΑΠ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο μάθημα της Μουσικής Παιδαγωγικής, ενώ είναι υπεύθυνη της Παιδικής Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών. Τα τελευταία χρόνια έχει “στρέψει” το ενδιαφέρον της στην λογοτεχνία, ακολουθώντας την… αγάπη της για την συγγραφική Τέχνη.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και Παιδική Χορωδία υπό την καθοδήγηση της μουσικού Μπέσυς Νάσση (η οποία χορωδία ερμήνευσε δύο ελαφρολαϊκά τραγούδια με την συνοδεία πιάνου) ο Φιλόλογος – Σκηνοθέτης Κώστας Κλάγκος και δεκάδες φίλοι της μουσικής τέχνης και του συγγραφικού κόσμου. Την ηχητική και μουσική κάλυψη της εκδήλωσης είχε ο Νίκος Μανέτας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr