background img
banner
banner

Άκαρπη μια ακόμα Γενική Συνέλευση στον Παναιγιάλειο

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΗ

Πολλά ακούστηκαν στην Γενική Συνέλευση του Παναιγιάλειου στο Πολιστικό Κέντρο Αιγίου, τη Δευτέρα 30 Μαΐου, τα οποία όμως δεν οδήγησαν στην ουσία. Λίγος και ο κόσμος σε μια καθοριστική Συνέλευση για τον Παναιγιάλειο, τουλάχιστον περισσότερος από τις Συνελεύσεις που είχαμε το περασμένο καλοκαίρι.

Εγκρίθηκε ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός από τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο (Ι. Μπαλτιμά και Γ. Μπέσκο) της προσωρινής διοίκησης, οι οποίοι εξήγησαν τους λόγους που ανέλαβαν τα ηνία μετά τον Γιώργο Γκάμαρη, τι συνέβη στην υπόλοιπη πορεία του πρωταθλήματος και απάντησαν στις ερωτήσεις που τους τέθηκαν, λέγοντας παράλληλα την άποψή τους στις προτάσεις και τις ιδέες που ακούστηκαν από τους παριστάμενους.

Χωρίς την ύπαρξη ενδιαφέροντος για το ΔΣ, φυσικά δεν ασχολήθηκε κανείς με τις αρχαιρεσίες, με την προσωρινή διοίκηση να τείνει να γίνει μόνιμη.

Γιάννης Μπαλτιμάς: «Γολγοθάς η σεζόν που πέρασε»

Με τον Μιχάλη Μπέσκο να συντονίζει την συζήτηση, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος Γιάννης Μπαλτιμάς που αναφέρθηκε στη δύσκολη αγωνιστική σεζόν που παρήλθε, με ευθύνες όλων και του ιδίου, ο Παναιγιάλειος βρέθηκε σε μια κατηγορία που δεν αρμόζει στο όνομα και την ιστορία του. «Αναλάβαμε εν μια νυκτί» ξεκίνησε ο πρόεδρος του προσωρινού ΔΣ, «αφού παίκτες και προπονητής απλήρωτοι ήσαν έτοιμοι να εγκαταλείψουν το …καράβι. Περισσότερο συναισθηματικά αφού δεν υπήρχε κανείς και έπρεπε άμεσα να βρούμε τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, να στελεχώσουμε την ομάδα οικονομικά. Πήραμε βοήθεια από τον Άρη Ρούσσο και τον Αργύρη Κρεμίτσα για να βγει τουλάχιστον ο Δεκέμβρης, πήραμε υποσχέσεις από χρηματοδότη εξωτερικού χωρίς ουσία στο τέλος. Κάναμε ότι μπορούσαμε. Στα δύσκολα τίμησαν την ομάδα και οι ξένοι παίκτες, για να βγάλουμε τον Γολγοθά με μεγάλη ψυχολογική καταστροφή.»

Ο Γιάννης Μπαλτιμάς ευχαρίστησε για τη βοήθεια που πρόσφεραν: τον κ. Ρουσέτη που φιλοξένησε τους παίκτες στα Νικολέικα πληρώνοντας ακόμα και το ρεύμα στη διοίκηση Γκάμαρη, τους Αργ. Κρεμίτσα, Αρη Ρούσσο, τον κ. Αγγελόπουλο (Ελβετό), τον Δήμο Αιγιάλειας για την διευκόλυνση που παρείχε με τα γήπεδα, τον Πέτρο Δαδιώτη, τους αφούς Σωτηρόπουλου για τα γεύματα που παρέθεσαν στην ομάδα.

Έσοδα 52.993 ευρώ – έξοδα 52.493

Αναφερόμενος στον οικονομικό απολογισμό, ο Γιάννης Μπαλτιμάς ανέλυσε τις πηγές των εσόδων 52.993 ευρώ ως εξής: Εισιτήρια 12753, επιχορήγηση από την περιφ Δυτικής Ελλάδας 500 που δεν έχουν ακόμα εκταμιευθεί και θα πάνε σε χρέη και χορηγίες 39740 ευρώ.

Στα έξοδα διαιτησίες 6433, έξοδα μετακινίσεων 20190, προπονητές, φροντιστές, γιατροί, φυσιοθεραπευτές 5600, ιατροφαρμακευτικά έξοδα 3740 (είχαμε και covid), αθλητικό υλικό 7870, έξοδα τουριστικών γραφειων και μεκακίνηση ομάδας 6008, έξοδα γραφικής ύλης – εισιτήρια 2652.

Οφειλές 1865 ευρώ από τα οποία μόνο τα 195 ευρώ από το προσωρινό ΔΣ

Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν χρέη από τη διοίκηση Γκάμαρη: Ιντραλαμπ 300, Τουριστικό γραφείο 470, Β΄Διάννωση 900. Της προσωρινής διοίκησης οι οφειλές είναι σε τουριστικό γραφείο Πάτρας 100 ευρώ και 95 σε Μάρκετ.

Γιώργος Μπέσκος: ‘‘Η ενασχόληση με τα διοικητικά μόνο ζημιές βγάζει’’

Ο αντιπρόεδρος Γιώργος Μπέσκος τόνισε την παντελή έλλειψη οικονομικών και άλλων αναγκών στην ομάδα που ανέλαβε το ΔΣ μετά τον Γ. Γκάμαρη, όπως την απουσία βιβλίων, αθλητικού υλικού, αθλητικής αναγνώρισης και τροποποίησης καταστατικού, κάτι που αναμένεται με αίσιο τέλος ύστερα από τις απαραίτητες ενέργειες του ΔΣ. Σχετικα με την πρωτοβουλία νέου ΔΣ ανέφερε:

«Μας ξάφνιασε το δελτίο Τύπου ποδοσφαιριστών Παναιγιάλειου και προπονητή για την απόφαση να αποχωρήσουν. Πήραμε στη συνέχεια διαβεβαίωση για τον ερχομό επενδυτών και συνεχίσαμε αναμένοντας στο …ακουστικό μας. υπολογίζαμε να ενισχυθούμε στις μεταγραφές, δυστυχώς δεν έγινε τίποτα απ’ όλα αυτά. Κανέναν ενδιαφέρον και αρχίσαμε τον …έρανο να υπερασπιστούμε την ιστορία της ομάδας από το σημείο μηδέν. Ο επενδυτής μας είπε ότι θα είναι μαζί μας εφ’ όσον βγει θετική προς εμάς η απόφαση του Δικαστηρίου, ακόμα τον περιμένουμε».

«Οι συνθήκες μας στρέφουν στη λαϊκή βάση»

«Δυστυχώς παραμένει η απουσία ενδιαφέροντος στην ανάληψη της ομάδας» συνέχισε ο Γιώργος Μπέσκος, «και μέχρι πότε να περιμένουμε;». Πρότεινε στη συνέχεια να ξεναγεννηθεί ο Παναιγιάλειος μέσα από λαϊκή βάση, βάζοντας την ιδέα, οι εγγεγραμμένοι εκτός από τα 20 ευρώ για κάθε έτος, να προσφέρουν, όσοι μπορούν και 10 ευρώ / μήνα.
Σε ότι αφορά την μελανόλευκη ακαδημία, ο Γ. Μπέσκος αναφέρθηκε στην καλή δουλειά που είχε γίνει από τον Χρ. Παρασκευόπουλο, με απόδειξη την κατάκτηση του κυπέλλου ερασιτεχνών, όμως όλα τελείωσαν όταν η ομάδα υποβιβάστηκε.

Πέτρος Δαδιώτης: «Μόνο από το Αίγιο παράγοντες και παίκτες»

Ο Πέτρος Δαδιώτης με τη σειρά του ανεβαίνοντας στο βήμα τόνισε την ανάγκη ύπαρξης Αιγιωτών στην διοίκηση και στους ποδοσφαιριστές. «Συγχαρητήρια σε όποιον Αιγιώτη μπαίνει στο ΔΣ» είπε χαρακτηριστικά. «Γιατί να περιμένουμε τον Μεσσία; Είδαμε τι έγινε στο παρελθόν με όσους ξένους ήρθαν στην ομάδα. Μόνο για να πάρουν.»

Στη συνέχεια ο Πέτρος Δαδιώτης ρώτησε τον πρόεδρο Γιάννη Μπαλτιμά και τον Γιώργο Μπέσκο με ποιο σκεπτικό και πλάνο ανέλαβαν την ομάδα μετά τον Γ. Γκάμαρη κι αν θα παραμείνουν στο σημερινό ΔΣ.

Απάντησε ο Μπαλτιμάς ότι σχηματίστηκε το ΔΣ μετά Γκάμαρη με απόφαση στιγμής για να αποφύγει η ομάδα την διάλυση. Το πλάνο που έγινε δεν είχε διάρκεια αφού κάποιες υποσχέσεις έμειναν υποσχέσεις.

Σε ότι αφορά τη συνέχεια στο ΔΣ, ο πρόεδρος Μπαλτιμάς υπογράμμισε ότι η προσωρινή διοίκηση έχει διάρκεια μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.
Υπάρχει μια αισιοδοξία και έχουν ξεκινήσει κάποιες επαφές με χορηγούς, προπονητές και ποδοσφαιριστές. «Αν δεν βρεθεί άλλη λύση» συνέχισε, «είμαστε 4 ενεργοί και διαθέσιμοι, θέλουμε άλλους 5 να κάνουμε 9μελές ΔΣ.

Βασίλης Ροδόπουλος: «Υπάρχει μόνιμα μια παθογένεια στον Παναιγιάλειο»

Στην μετά Γκάμαρη διοίκηση και ο Βασίλης Ροδόπουλος, επισήμανε την ανάγκη ανάληψης διοικητικών υποχρεώσεων, σαν φίλαθλος και πατέρας ποδοσφαιριστή, έχοντας παράλληλα προϋπηρεσίες στην Κ15 και Κ19. «Με αγνές προθέσεις και ευαισθησία, προσφέρθηκα και ήταν τιμή μου, για να βρεθεί μια λύση. Είμαστε αισιόδοξοι για την χρηματοδότηση μετακίνησης στην Ζάκυνθο, ένα μισθό ποδοσφαιριστών και μετά τέλος.» Είπε ο Β. Ροδόπουλος.

«Δυστυχώς ανέκαθεν στον Παναιγιάλειο υπήρχε μια παθογένεια, κόντρες, τσακωμοί, …προηγούμενα, προσωπικά οφέλη και φιλοδοξίες. Εμείς οι ίδιοι πρέπει να προσέξουμε την ομάδα. φτάσαμε να γινόμαστε έρμαιο του κάθε ξένου. Ο καθένας στο ΔΣ πρέπει να έχει έναν ρόλο, να είναι αποδεκτός από την τοπική κοινωνία για να έρθει και η στήριξη του κόσμου.» Για το μπάτζετ στην Α΄ κατηγορία είπε: «Το απαραίτητο μπάτζετ είναι μικρό μέγεθος σε σχέση με την Γ΄ Εθνική. Δεν χρειάζονται οι μεγαλοπαράγοντες. Απλά μια ισχυρή διοίκηση με ανάληψη ευθυνών και καλή διαχείριση από 9 άτομα μακριά από κλίκες και συμφέροντα. Με κάποιες εκδηλώσεις, τις πινακίδες τα εισιτήρια και τις χορηγίες μπορεί να καλυφθεί το απαιτούμενο ποσό. Δηλαδή μπορεί η Ακράτα και όχι εμείς;»

Για την ακαδημία ο Β. Ροδόπουλος ήταν σύμφωνος αλλά: «Να είναι η ακαδημία ανεξάρτητο κομμάτι και έτσι θα έχει αποτέλεσμα».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr