background img
banner
banner

Έστησαν παγίδα σε ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΤΗΣ… ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ

Τελειωμό δεν έχουν οι απάτες από επιτήδειους που χρησιμοποιούν τηλέφωνα και διαδίκτυο ώστε να αποσπάσουν από ανυποψίαστους πολίτες, τις τραπεζικές τους καταθέσεις.

Η περίπτωση της ιδιοκτήτριας ξενοδοχειακής μονάδας Μαρίας Οικονομοπούλου που αντιλήφθηκε εγκαίρως την απάτη και γλίτωσε τα χρήματά της στο «παρά ένα», θα πρέπει να θορυβήσει και να υποψιάσει όλους τους επαγγελματίες αλλά και ιδιώτες προκειμένου να μην βρεθούν από τη μία στιγμή στην άλλη, χωρίς ευρώ στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Συγκεκριμένα, με το πρόσχημα ότι της έχει καταθέσει χρήματα για κράτηση που πραγματοποίησε για διαμονή στο ξενοδοχείο «Styga Mountain Resort» που διαθέτει στη Ζαρούχλα, άγνωστος έστειλε… παγίδα στην κ. Οικονομοπούλου, ζητώντας της να μπει σε έναν ύποπτο σύνδεσμο. Ευτυχώς η ίδια το αντιλήφθηκε την τελευταία στιγμή και ενημέρωσε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το χρονικό της παγίδας

Όπως γνωστό στo protionline.gr η κ. Οικονομοπούλου, όλα ξεκίνησαν όταν το Σάββατο 28 Μαΐου, άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικώς μαζί της, κάνοντας κράτηση για διαμονή στο ξενοδοχείο της. ΄΄Του έστειλα με μήνυμα το i-bank για την προκαταβολή. Σε νεότερη επικοινωνία μού ζήτησε να κοιτάξω στα μηνύματά μου για το εάν έλαβα γνωστοποίηση για την κατάθεση της προκαταβολής, για να δω δηλαδή εάν μπήκαν τα χρήματα. Τον ενημέρωσα ότι δεν έχει έρθει ειδοποίηση και πως εάν είναι από άλλη τράπεζα η μεταφορά χρημάτων, πολλές φορές σημειώνεται καθυστέρηση. Ο ίδιος όμως επέμενε. Στη συνέχεια μου ήρθε ένα μήνυμα με το λογότυπο της Εθνικής Τράπεζας και με greeklish μου ανέφερε πως για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή, θα έπρεπε να ακολουθήσω τον αναγραφόμενο σύνδεσμο. Μολονότι το λογότυπο ήταν αυτό της Εθνικής Τράπεζας, κάτι με κράτησε και δεν μπήκα. Όταν πληκτρολόγησα τη διεύθυνση, με μετέφερε σε μία σελίδα ιδιαιτέρως αληθοφανή με το λογότυπο της τράπεζας. Μπορώ να πω πως τα greeklish αλλά και το γεγονός ότι έχουμε ακούσει πολλά για τις απάτες, με υποψίασε και δεν προχώρησα. Ενημέρωσα αμέσως τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δίνοντας ό,τι στοιχεία είχα΄΄.

Οικονομοπούλου: ‘’Οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να πείσουν τον καθένα’’

Και προσθέτει η επαγγελματίας: ΄΄Έχουμε ακούσει πολλά, έχουμε ενημερωθεί και από την Ένωση Ξενοδόχων, ωστόσο δεν πιστεύουμε ότι θα συμβεί και σε εμάς. Οι άνθρωποι αυτοί λειτουργούν πολύ φυσικά και πιεστικά, θα έλεγα πως μπορούν να πείσουν τον καθένα. Για να μην βρεθούμε όμως μπροστά σε μία ιδιαιτέρως αρνητική έκπληξη, καλό είναι να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr