background img
banner
banner

Δήμαρχος: «Αιχμές» για την καθυστέρηση

ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ 152 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ

Από την αναφορά του δημάρχου στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης 11 Μαΐου, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το «παγωμένο» έργο της πλατείας Αγ. Λαύρας, κάνοντας γνωστό πως ο δήμος Αιγιαλείας διεκδικούσε τότε τη χρηματοδότηση μαζί με τον δήμο Πατρέων, έδειξε όμως μια ετοιμότητα έλαβε τη χρηματοδότηση και προχώρησε εν αντιθέσει με τον γειτονικό δήμο που άργησε και δεν ξεκίνησε καθόλου του έργο αφού ο εργολάβος αποσύρθηκε.

Ο δήμαρχος άφησε σαφείς αιχμές για τον ρόλο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και τις όποιες επιρροές υπάρχουν. Αφού υπενθύμισε την εμπλοκή και τη μη υλοποίηση της απόφασης για υποκατάσταση του εργολάβου μετά την αποδοχή της ένστασης πέντε δημοτικών συμβούλων, για τους οποίους τόνισε πως η πλειοψηφία τους δεν είναι καν από το Αίγιο (!), είπε ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακόμη δεν έχει στείλει τον φάκελο της προσφυγής που κατέθεσε κατά της απόφασης, για συζήτηση στην Επιτροπή του άρθρου 152. ΄΄Υπάρχουν καθώς φαίνεται, κυβερνητικού χαρακτήρα απολήξεις και νομικές υποστηρίξεις της μικρόψυχης αυτής αντιμετώπισης του ζητήματος, γιατί πρέπει να βρούμε κάτι για να εμποδίσουμε την πρόοδο των πραγμάτων για τον Καλογερόπουλο και τη δημοτική αρχή και πρέπει να βρούμε κάτι να «κολλήσει»΄΄, τόνισε.

‘’Θα έπρεπε να έχει δοθεί προτεραιότητα΄΄

΄΄Πρόκειται για μία απαράδεκτη καθυστέρηση, παρά το αναγκαίο της επίσπευσης κι ενώ γνωρίζουν ότι υπάρχει μία πόλη που βοά. Ακόμη κι αν υπάρχει υποκειμενικός λόγος γι’ αυτή την καθυστέρηση, θα έπρεπε να έχει δοθεί προτεραιότητα΄΄, σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θεωρεί υπεύθυνη τη δημοτική αρχή για την καθυστέρηση του έργου της πλατείας. Παράλληλα, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε πως σε περίπτωση που απορριφθεί η προσφυγή που κατέθεσε, δεν θα επανέλθει, ενώ έκανε γνωστό πως δεν έχει τις ανάλογες διαβεβαιώσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης. ΄΄Αν κερδηθεί η προσφυγή στο άρθρο 152 θα τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία της υποκατάστασης, αν και πλέον έχω πολλές επιφυλάξεις αν υφίσταται το ενδιαφέρον της εν λόγω εταιρείας.

‘’Δεν έφερα εγώ την ΙΝΤΡΑΚΑΤ’’

Κι αν κάποιοι ισχυρίζονται πως ο Καλογερόπουλος έφερε την ΙΝΤΡΑΚΑΤ, αυτό δεν ισχύει διότι ο ένας εργολάβος έφερε τον άλλο. Δεν έχω κάποια δυνατότητα εμπλοκής παρά μόνο αυτής στο άρθρο 152. Αν κερδηθεί έχει το δικαίωμα ο καθένας με προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια. Εάν θέλει μπορεί να κάνει ασφαλιστικά μέτρα και να το ξαναμπλοκάρει. Εμείς δεν θα συνεχίσουμε αυτό το «παιχνίδι». Ξέρουμε πως το να μπλοκάρεις κάτι είναι εύκολο, το να δημιουργείς είναι το δύσκολο και το σημαντικό όμως΄΄, σημείωσε. Υπενθύμισε δε πως ως αντιπολίτευση δεν προέβη σε καμία ένσταση.

Επιπλέον, εξέφρασε βεβαιότητα πως οποιαδήποτε άλλη λύση κι αν προτείνει η αντιπολίτευση θα αποτύχει, αφού – όπως είπε – ακόμη κι αν σε μία διαπραγμάτευση δοθεί έκπτωση 0% θα είναι αδύνατον να υλοποιηθεί με τα σημερινά δεδομένα και άρα το έργο θα σταματήσει. Τέλος, ανέφερε πως μία λύση θα ήταν η ολοκλήρωση του έργου με αυτεπιστασία από τον δήμο Αιγιαλείας, εκφράζοντας ωστόσο φόβους ότι η αντιπολίτευση θα βάλει «εμπόδια» σε αυτό…

Δυσαρέσκεια για τη μη υλοποίηση δεσμεύσεων για το διυλιστήριο Σελινούντα

Ως ένα από τα πιο σημαντικά έργα, ο δήμαρχος χαρακτήρισε αυτό της διαχείρισης υδάτων του ποταμού Σελινούντα, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του γιατί, όπως είπε, δύο υπουργοί ως τώρα έχουν εξαγγείλει επίσημα τη χρηματοδότηση του μεγάλου αναπτυξιακού έργου αλλά δεν έχουν υπογράψει, γεγονός που προκαλεί θλίψη και αγανάκτηση για την άσκηση των κυβερνητικών λόγων και έργων.

Το οργανωμένο σχέδιο πόλεως

Αναφέρθηκε ακόμη στην ένταξη του δήμου στο οργανωμένο σχέδιο πόλεως του δήμου Αιγιαλείας στο σύνολό του, λέγοντας πως είναι πολύ σημαντικό αφού έχει σχέση με το τι θα γίνει πού. Δηλαδή πού θα γίνει βιοτεχνική ζώνη, αναψυχή, χώροι επισκεψιμότητας, μαγαζιά, μιλώντας για ένα σχέδιο μέλλοντος.

Παράδοση του έργου των δικτύων το 2024

Ο κ. Καλογερόπουλος μίλησε ακόμη για το σημαντικό υπό εκτέλεση έργο των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης των οικισμών, αναφερόμενος στους κινδύνους που υπάρχουν λόγω των ανατιμήσεων των υλικών. Εκτίμησε ωστόσο ότι μέσα στο καλοκαίρι θα γίνει η πρώτη σύνδεση ενώ μέσα στο 2024 θα ολοκληρωθεί η σύμβαση και θα παραδοθεί το έργο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Παράδοση των 13 παιδικών χαρών ως το τέλος του χρόνου

Ο δήμαρχος ρωτήθηκε για την έλλειψη παιδικών χαρών από τον δήμο, αναφέροντας πως έχουν δρομολογηθεί ήδη δεκατρείς που αναμένεται να παραδοθούν ως το τέλος του έτους. Επισήμανε μάλιστα πως η ανάδοχος του μετέφερε την αγωνία της ότι δεν θα πληρωθεί κάτι που αντιμετώπιζε παλιότερα, τονίζοντας πως πλέον ο δήμος λειτουργεί με αξιοπιστία και πως ό,τι αναλαμβάνει το φέρνει εις πέρας


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr